Widok

Zalegające worki na gruz to plaga

Opinie do artykułu: Zalegające worki na gruz to plaga.

Kolejne zgłoszenia czytelników, komentarze i maile sprawiły, że kilka dni po naszej interwencji wracamy do tematu zalegających w mieście worków na gruz. Podpowiadamy, jakimi sposobami najlepiej pozbyć się uciążliwych odpadów, których opłacony dostawca nie chce odebrać.

Nasz poniedziałkowy artykuł dotyczący zalegających worków na gruz wywołał prawdziwą lawinę komentarzy. Jak się okazuje, z podobnym problemem jak nasza czytelniczka borykają się mieszkańcy wielu osiedli w całym ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zadzwonisz do SM i są dwie opcje - zostaniesz zlany (no przecież remont jest, odpady w "dedykowanym" kontenerze), albo mandat dostanie osoba, która zamówiła worek. Na pewno nie firma, która miałaby wywieźć worek.

Dziękujemy, kolejne zgłoszenie załatwione, pozdrawiamy, SM.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 4

x

jest to umowa cywilno prawna pomiędzy zamawiającym worek a firmą dostarczającą /green service/ jeżeli firma nie odbiera worka w terminie to bierze się wykonawce zastępczego a o zwrot kosztów /green service/ podaje do sądu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak zacznie ta firma

zabierać te swoje worki to powinno się powołać Komisję Społeczna gdzie Oni ten gruz wywożą ;) Żeby się potem nie okazało że każda dziura w lesie trójmiejskim jest w owym gruzie ;) Pozdrawiam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie juz o tym pisałem..

.tu jest potrzebna kontrola skarbowki i policji czy im sie kwity z wysypiska zgadzaja z fakturami
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakimi fakturami? :-)

Jeden przejazd po mieście, zerwanie z worków żółtych naklejek - i jak im udowodnisz, że ten akurat - to ich worek?

:-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda firma zajmująca się odpadami poza kilkoma typu ageuro sprawozdaje się półrocznie do urzędu, także nie trzeba komisji panie znawco
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

cały rynek wywozu gruzu to poważna sprawa .Zarówno odbiór jak i gdzie wywożony jest ten gruz

jak też nieterminowość wywozu (lider olewactwa to green service). Z green-em tylko wywóz z umową a w umowie kary za nieterminowy wywóz .Nie podpiszą ? kierować zlecenie do następnej firmy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Se zadzwoń na straż miejska jak wgl odbiorą to cie wyśmieją oni tylko mandaty za parkowanie wystawiają
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Straż Miejską powinno się zlikwidować

bo nic nie robią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

oo worki

i już dzwonimy do SM

Green Service zawsze ma problemy z workami. Zacząłem je zamawiać w Komunal Express i problemy zniknęły, odbierają sprawnie, a i obsługa jest miła. Ja polecam.
Czasem warto zagłosować portfelem i zmienić dostawcę
popieram tę opinię 139 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja polecam sardaw
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

firma bez zezwoleń
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komentarz sponsorowany?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

green service to syf i dno

worki odbierali 3 miesiace ... po 2 miesiacach od zgloszenia dzwonilem do niech codzinnie ... po miesiacu w koncu zabrali worki !
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla nich im dłużej stoi worek - tym lepiej:
- przez ten czas obracają pieniędzmi klienta i nie muszą wydawać na utylizację
- stojący worek z żółtą naklejką to darmowa reklama - sieć na naiwnych.

To się nazywa łeb do intetesów. Nawet na śmieciach (niewywożonych) - można zarabiać.
Proste, genialne i nie jest to przestępstwo... :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

no ale taki gruz to chyba można

dalej sprzedać co ?? wrzucić do maszyny, zmielić i dać do utwardzenia drogi.
Chyba, że to się nikomu nie opłaca i wolą to do dołu wrzucić i zasypać piachem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oni nie mają problemu, to na nie odbieraniu polega ich biznes. Wywożą swoim albo wtedy gdy już muszą bo im to zagraża.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie polecam tej firmy, problemy takie same :(

No cóż z tymi workami to jest też tak, że ludzie postawią je w jakimś idiotycznym miejscu gdzie się nie da ich zabrać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież to nie jedyna firma w mieście

Ja sprawdziłbym jeszcze czy worki trafiają ma wysypisko czy na pewne oddalone pole i las...
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 1

To proste. Sprzedaż pustego worka to łatwy przychód. Wywóz to już koszt. Gdyby było płacone po wywozie to byłoby dokładnie odwrotnie.
popieram tę opinię 123 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odwrotnie to by było, ale czy dobrze?

W kraju krętaczy, gdzie każdy orze jak może, typowym byłoby "panie, no zapłaciłbym, ale sam czekam na zapłatę od swojego dłużnika, więc nie mam z czego".

normalnnie afera workowa. gmyz i gargas na tropie.

Ja bym skarbowke poprosil o weryfikacje faktur za remonty, ile firmy biora a ile placa podatku no i skad ci biedni ludzie maja kase na te remonty!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 74

taaak, oczywiście

nowy śledczy trenuje w opłotkach

ale jak wypłynie na szerokie wody to może Sejmowa Komisja Śledcza go czeka
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

"zazdraszczasz", że ludzie mają pieniądze na remonty ??

trzeba było się uczyć

chyba nie bardzo mają skoro dorzucają śmieci do worków sąsiadów, a potem uprzejmie donoszą, że syf na dzielnicy

dostają 500 na twarz - jak nie przepiją to coś tam wyremontują
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jo.

A śmieci na trawnikach, w parkach, w lasach i na ulicach już nikomu nie przeszkadzają? Jeden śmieć dodatkowo tu nie wiele zmienia. Trz3ba by wszystko posprzątać.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 23

opinia

To posprzątaj. Czy choć raz brałeś udział w akcji wspólnego sprzątania?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jo.

Nie raz wracam z workiem pełnym śmieci z lasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecieź wiadomo czyje to worki! Za bałagan wokół lub niewywiezienie na czas karać wysoką grzywną!
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 4

sanipor nie lepszy, mam nawet zdjęcia z datownikiem worków, które zalegają od dobrych 2 miesięcy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Identyczna sytuacja jak z przyczepami reklamowymi !

Stały tyle lat na ulicach, poboczach, parkingach, musiało w końcu się komuś w urzędzie "zachcieć" (chyba wybory idą) i zaczęli z tym robić porządek!
Co do worków na gruż znowu musi upłynąć parę lat aż w końcu urzędnicy wpadną na pomysła!
Moim zdaniem w tych dwóch sprawach były (są) dwa dna, jak zwykle układziki, zaprzyjaźniona firma. Dlaczego wcześniej przyczep nie odholowywali? Bo biznes był znajomego....
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie można zabronić komuś prowadzenia działalności. Jak już to wszystkim tym firmom. A skoro są to znaczy, że popyt jest. I co ludzie do śmietnika czy do lasu wrzuca?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

skoro kupują znaczy, że potrzebują jak nie będzie firm z workami śmieci też znikną? no chyba nie bardzo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potrzebuję worka

to zamawiam i płacę. Po użyciu mają dziady zabrać góra 3 dni, jak nie to z umowy się nie wywiązali i żądam zwrotu kasy! Jak nie to do sądu i się zdziwią. Warunek, musi być umowa ale widzę że nie dają? Co to k...a jest!

Juz dajta

spokoj z tymi worami, jak w dzisiejszych czasach może być takie zjawisko to jest podobne do poprzedniej epoki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 21

Green Service

Firma w/w jest jedną z tańszych na rynku i niestety wielu z niej korzysta. Są znani z tego że nie odbierają worków nawet pół roku i więcej. Do tej pory nikt się tematem nie zajmował. Zarówno Straż Miejska jak i GZDiZ nie działali skutecznie. Zamawiający worek mają w nosie, że śmieci się przesypują. Tylko wysokie kary piniężne są w stanie zmienic polską rzeczywistośc.

obchodzi

A może Twój worek stoi u sąsiada pod oknem? pomyśl o tym, że Tobie by również to przeszkadzało. Jak Ciebie nie obchodzi, to nie zamawiaj

green servis i wszystko jasne

rok temu nie odebrali worka, z mc czekałem, zadzwoniłem że wypier....ole im to w sopocie pod biurem , przyjechali i zabrali
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli odebrali? Może to dzięki tej wspaniałej kulturze osobistej którą prezentujesz :)

czasami taka kultura osobista

to jedyny sposób - ja popieram, jak ich nie nauczyli rodzice uczciwości, to nauczy ich życie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Życie nikogo i niczego ważnego nie uczy :-)
Gdyby uczyło - piramidy finansowe, trzy karty itd - od tysiąca lat by nie istniały.
A mają się dobrze :-)

Pierre Giorgio z naklejki :-)

żeby ktoś do ciebie się z taką kulturą nie obnosił...najlepiej wszędzie tylko się wydzierać i zachowywać jak buc...czasami uprzejmość bardziej popłaca

nie miales czloweiku do czynienia z gree service

Ba nich tylko to działa,normalnego języka nie znają

Green service

Polecam, w ciągu 6h od zgłoszenia zabierają napełniony wór.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 46

chyba tylko jak znasz osobiście właściciela i piłeś z nim nie raz wódkę

w ogólności cwaniacy, którzy nabierają zleceń ponad normę a potem nie wywiązują się z umowy

a skąd to możesz wiedzieć? znasz osobiście czy co?

wlasciciekka z Kopernika

ODRADZAM

Kolejny ambitny temat tego portalu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

to w takim razie powiedz co jest ważne

przecież taki temat, który dotyka wielu osób w mieście, jest problemem lokalnym, utrudnia w jakiś sposób życie, zakłóca ład i porządek, jest wart nagłośnienia na portalu o charakterze lokalnym. Jak Ci tak nie pasuje, to zatrudnij się tam (o ile Cię przyjmą) i trop międzynarodowe machlojki światowych gigantów, polityków, ludzi sławnych, bogatych, terrorystów, itp itd

oni ogólnie piszą zawsze o d*pie maryni wszystko co ważne pominięte a pierdoły są non stop

Firma Green Service sprzedająca worki w swojej umowie nie określa granicznego terminu ich wywozu, To tak jakby ktoś zamówił towar z dowozem, a dostawca dostarczy mu za tydzień, miesiąc lub rok, bo umowie określi tylko to, że "dołoży wszelkich starań aby wykonać usługę w w 4 dni". Stosuje niedozwolone praktyki gospodarcze, a narusza prawo karne. Problem jest w tym, że prokuratura i inne instytucje powołane do ścigania przestępców nic nie robią. Ciekawe dlaczego?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego "instytucje" nic nie robią?
bo mogą. bo im wolno.

Trzeba zapytać o to szefa prokuratury w Sopocie, a potem Pana Ziobrę o to, jakich ludzi ma.

problem trwajacy od lat

i nagle afera ?

Amber Gold też afera trwająca lata. Tu jest podobnie, sprzedają usługi realizowane w nieskończoność.

Co się dziwić

skoro mieszkańcy wybierają firmę "byle taniej". Jakość obsługi czy terminowość nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Liczy się jak najniższa cena. Ludzie robią remonty za kilkadziesiąt tys. zł i zamawiają do worków firmę krzak, bo jest tańsza o 20 zł.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo ta firma stosuje niedozwolony dumping. Zaniża ceny poniżej kosztów usługi. Stać ją na to, bo kredytuje się nie wykonując usługi już w całości skasowanych. Nikt ich nie obciąża za miejsca magazynowe, a stojące worki są darmową reklamą.

Stać ich na to, bo mają układy w odbiorze odpadów. Chwalił się tym nieopatrznie sam właściciel GS. Trojmiasto.pl z kolei z niewiadomego powodu usuwało też komentarze w tej kwestii.

Właściciel Amber Gold też był hojny. Złodziej też jest hojny gdy sprzedaje tanio, ale jest jeszcze coś takiego jak paserstwo.

bo nie można sobie od tak rzucac oskarżeń, znajdz dowody wtedy pisz póki co ryzykujesz pozwem

Osiedle Słoneczniki Migowo

Kilka zapełnionych gruzem worów Green Service od dwóch miesięcy blokuje muejsca parkingowe na prywatnym ogrodzonym osiedlu w Gdańsku

A co może uchronić nas przed usuwaniem niewygodnych dla was opinii w komentarzach?

Na przykład takich, że usuwacie i usuwaliście negatywne opinie o Green Service, przyczyniając się tym samym do reklamy ich nędznych usług i biorąc współodpowiedzialność za ten syf, który tworzą?

Może Pan coś poradzi w tej kwestii, Panie Arnoldzie?
Czekam na szybki klik moderatora i usunięcie tego wpisu. Start!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie sądzę, żeby administrator chronił przestępców, bo oznaczałoby to współudział.

Jak widać, już pousuwał połowę wpisów w tym wątku. Ot, takie kreowanie opinii. Wstyd i tyle.

ich tez prawo obowiązuje jeżeli coś nie jest prawdą musza usuwać

Szkoda tylko, że usuwają prawdę. Przypadkiem (oczywiście!) źle świadczącą o firmie GS, ale prawdę.

Wrzeszcz Waryńskiego 45

Niedługo worek zgnije i pędzie kupa.

Miałem nieszczęście wynająć worek od Green Service. NIE POLECAM. Jedyne co zrobili szybko i sprawnie to dostarczyli worek i skasowali pieniądze. Po remoncie przez miesiąc nie mogłem się worka pozbyć. Dzwoniłem do firmy, obiecywali, piętrzyli problemy a worek jak stał tak stał. Próbowałem przez straż miejską, ale też są bezradni (znają problem, nie byłem pierwszy). Dopiero po kolejnej awanturze i groźbie zainteresowania mediów raczyli zabrać worek. Ostatni raz korzystałem z Green Service.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mialam remont przez 3 miesiace -kontener i duzy worek...w międzyczasie sasiad mial tez remont-worek GreenService...moje worki zniknely jeszcze w czasie w remontu gdy juz byly pelne...a sasiada jak stoi tak stoi drugi miesiac. Oczywiscie wszyscy mysla ze to moj worek....Dramat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszam

Zbieram worki Green serwisu 200 zł od worka pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaka firma? daj mi numer wpisu do ewidencji

maciek, płyniesz coraz bardziej

chciwość cię zgubiła

Jaka umowa??? Czy ktoś płacąc za worek na gruz dostał jakąkolwiek umowę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przywiozą worek z umową wraz z regulaminem razem ze cztery kartki A4. Skasują i jak doczytasz się później to nie odzyskasz już całej kwoty mimo zwrotu nie użytego worka. Jednak jak zamawiasz, to mówią ci co innego. To zwykłe oszustwo podlegające karze.

worki powinny mieć meldunek

I płacić mi podatki Wtedy nikt by ich nie wywiózł na gruz

A co Gamonie ze Straży Miejskiej ? , po co My na nich płacimy ?

mają na służyć i pomagać ! a nie być pieskami urzędasów !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Staż miejska nie jest od stawiania zarzutów oszustom. To prokuratura jest od tego. Może jednak monitować, ale tego nie robi właściwie.

padłam

U nas spod bloku też zniknął

a co zrobić w przypadku prywatnego terenu?

Mieszkam w domku jednorodzinnym i ustawiłam worek z gruzem na prywatnej posesji. W takim wypadku teoretycznie nikomu on nie przeszkadza (jedynie mieszkańcom tego domu).
Co w takim wypadku? Jeśli dzwoniłam po odbiór worka i niestety od 2 miesięcy czekam na jego odbiór... Rzeczywiście artykuł pomocny, nie wiedziałam, że tyle osób się z tym boryka...
Pozdrawiam autora!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

To problem jak z każdym oszustwem. Szanse na realizację usługi marne, a na zwrot zapłaconej kwoty jeszcze mniejsze. O sądach raczej nie mówię, bo trzeba jeszcze więcej stracić pieniędzy, a na sprawiedliwość długo czekać. Sądów nie mamy, prokuratury też, za to mamy teoretyczne państwo gdzie afery typu Amber Gold rosną jak grzyby po deszczu.

może zrób, tak jedena osoba tu pisała wcześniej

zadzwoń, zrób burę, opi***ol i zagroź, że jak nie wywiozą, to sama wynajmiesz samochód, weźmiesz worek i wywalisz im w nocy gruz przed firmą, ponoć w tamtym przypadku poskutkowało. Na ch**ów podziała tylko cha**ka metoda

worki z Saniporu znikają bez problemu

Jak brałem worki podczas remontu, to ze strony e-worek.pl. Od razu był ustalony termin wywozu, jeśli chciałem, żeby leżał dłużej, to ja musiałem zadzwonić, w przeciwnym razie w ustalony dzień, a najdalej 2 dni później worek znikał. Nie jest to reklama, ale własne doświadczenie - polecam, bo nie miałem z nimi problemu, wszystko można ustalić. Worek nieco droższy niż z Green Service'u, ale z doświadczenia znajomych wiem, że Green Service w terminie zabiera wyłącznie kontenery, bo im zależy na tym, żeby je móc po raz kolejny wypożyczyć..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nie niestety była podobna sytuacja, Sanipor jest tak samo beznadziejny
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sam/sama jesteś beznadziejna. Gruz na plecy i sam/sama popylaj na wysypisko będziesz miał/miała w terminie. Płakać się chce od takich wpisów.

Temat jest prosty.

Ktoś zamawia worki na gruz na określony termin zabrania go z posesji.Jeżeli tego nie zrobi właściciel posesji powinien naliczyć karę,na właściciela worków.Ale też wiadomo kto jest udziałowcem lub współ właścicielem takiej firmy.No więc odcinamy się od tych polityków,a zarazem partii której działacze nie radzą sobie z pracą na siedmiu stołkach.Won na śmietnik historii.

No tak, ale właściciel posesji musiałby najpierw wyrazić zgodę na postawienie worka, a nikt go o to się nie pyta. Gdyby służby działały prawidłowo np. Staż Miejska, to na zgłoszenie właściciela posesji na postawienie worka nielegalnie od razu ukarałaby sprawcę i zobowiązała do usunięcia worka w określonym terminie. Gdyby tego nie wykonał zleciłaby usunięcia worka innej firmie, a kosztami obciążyła sprawcę. Dlaczego tak nie działaje? Na to pytanie można długo odpowiadać.

i jak to wyegzekwowac?

Proszę mnie nie rozsmieszac

W Pruszczu Gd.

W Pruszczu Gd. też jest problem z zalegającymi wirkami od tej firmy. Sama nie mogę doprosić się wywozu i nawet straszenie wywozu na ich koszt nic nie pomaga.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie worki.

To są zwolennicy PO którzy przysnęli na ulicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

MNiej więcej rok temu

Prowadziłem remont mieszkania na Karwinach.Zamówiłem dwa worki na gruz i inne odpady budowlane.Gdy worki się już zapełniły zgłosiłem to telefonicznie i po tygodniu worki zabrano.U mnie problemu z tą firmą z Sopotu nie było,Trzeba jednak zrozumieć że firma nie będzie wysyłać od razu ciężarówki do odbioru jednego czy dwóch worków tylko poczeka aż w tej okolicy czy dzielnicy zbierze się więcej worków do zabrania.Prosty rachunek ekonomiczny.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

wali mnie ich rachunek ekonomiczny. mam worek pełny i chcę aby został zabrany teraz a nie za dwa miesiące bo zbierają większą ilość do wywózki.
mogli mi tego worka nie udostępniać skoro w okolicy nie mają takowych, odmawiają i tyle, firm jest wystarczająco. Zwyczajnie GS to dziadostwo jak ich mało. Zwykłe cwaniactwo i tyle. Takich działalności jak najmniej, szkoda prywatnego czasu i nerwów na wydzwanianie do gamoni.

2 miesiace w upale

Stały worki z zielonymi odpadami przed moim domem

worki

Czy za worki ktore stoja na miejscach platnych parkingowych powinna byc wnoszona oplata?Np w Gdyni za miejsce placi sie 2 zl za godz a worki blokuja i zalegaja na takich miejscach.

A Gdynia

A co na to władze Gdyni?
Całe Śródmieście jest zawalone workami Green service! Stoją tygodniami.

W Gdyni Greenservice ma znajomości u gryzonia. Im więcej bałaganu tym gryzonie szybciej opanowują miasto. taka polityka miasta

Green service

Najgorsza firma. Zeby przywiesc worek i wziasc pieniadze zjawil się w ciagy paru godzin. Ale zeby odebrac worek pełen gruzu juz gorzej. Od sierpnia mam załadowany worek, wydzwaniam do nich ciagle aby to zabrali bo wsciekam się ja jak i pewnie mieszkancy bo wokol wora robi pomału burdel. Slysze ciagle w sluchawce od sierpnia tak kierowca ma papiery do odebrania od Pani worka z gruzem a sory mamy pazdziernik juz.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam to samo :D

platnosc przy odbiorze

Nic więcej tych ..... nie zmusi do wykonania usługi

Na Wierzbowej 8 też stoi worek Green Serwisu. Ja tam zawsze brałem z Clean Budu i nigdy nie było problemu na następny dzień po telefonie już worek był zabierany.

Bo za worek opłata powinna być uiszczana dopiero w chwili odbioru przez firmę

Trakt SW Wojciecha 65 od CZERWCA stoi worek wypełniony....... właściciele twierdzą, że co chwila dzwonią i proszą o zabranie..........

Moj worek soi od ponad roku i nic sobie firma z tego nie robi.dzw do nich juz ze sto razy.worek stoi na dzialce ktora remontwalam w zeszlym roku,dzialka jest przy samej ulicy i nie ma zadnych problemow zeby worek zabrac.

czemu to nie kosztuje?

Jak to jest możliwe, że firma ustawiająca worki nie uzgadnia czasu ich położenia z właścicielem terenu? Już sobie wyobrażam, jak na moim podwórku ktoś stawia wór na gruz i jeszcze potem tygodniami nie wywozi! Słono by za to zapłacił! Przecież jeśli dotyczy to terenu miejskiego, to istnieje coś takiego jak opłata za zajęcie pasa drogowego, czy opłata za wynajem gruntu zarządzanego np. przez GZNK czy GZDiZ...

niech oan to powie firmie green service

Maja klientów w...,ani prośby ,ani groźby nie działają,bezczelni,nieprofesjonalni,pieniądze kasują z góry

Firmy od gruzy powinny

przyjąć więcej personelu i ogarnąć bałagan

płatność przy odbiorze

Ti jedyna skuteczna metoda

Wawelska

Wawelska w Gdańsku to samo. Niekończęce się remonty jednego z mieszkań- worki z gruzem, obok stara, rozwalona lodówka i tak od około 2mc....

powinno się płacić

po wykonaniu usługi czyli zabraniu worka z gruzem. Przy dostarczeniu worka co najwyżej zaliczka w wys. nie większej niż cena worka,

Po kilku tygodniach w takim worku na gruz robi się "efektowna" ;) jenga ze śmieci

Po kłopocie.

Witam.
Dzięki trojmiasto .pl i artykule oraz komentarzowi ktory wystawiłem w imieniu brata i za jego zgodą.
Brat nie ma juz problemu z zalegajacym worem .
Wczoraj zadzwonił do niego Kierownik z firmy green S..i wyjasnił temat .- worek został zabrany .
......To tyle w temacie .

Duży remont kontra sąsiedzi

Przecież tych worków nie wykłada się na złość, tylko dlatego, że nie wolno pozbywać się gruzu za pomocą normalnej śmieciarki. Bywa, że remont się przeciąga, bo budowlańcy nawalą, albo ściany nie schną. Firma przyjeżdża po worek po odebraniu telefonu od zamawiającego, że już jest pełen. Bądźmy wyrozumiali dla sąsiadów. Kiedyś i na nasze mieszkanie przyjdzie pora remontu. 1 miejsce parkingowe nikogo nie zbawi.

A kto powiedział, że firma nie chce odebrać?

Ja

A może warto najpierw sprawdzić firme, a dopiero potem podejmowac decyzje. My skonczylismy remont w czwartek, a juz w sobote po 8 ani sladu worka. Pewne rzeczy ustala sie na samym poczatku, zweryfikowac punkty umowy i potem podpisywac

zalegaja nie tylko worki.

Przy ul.Matejki we wrzeszczu nie tylko worki stoja,ale od kilkunastu miesiecy stja wraki samochodow.Nikt nie wie czyje sa.Panowie straznicy miejscy prosze to sprawdzic.Rog wasowskiego i matejki granatowy samochod stoi juz ok.roku.Dzikuje za interwencje i uprzatniecie.

to jest bezprawie

To chyba jest bezprawie, bo pobiera się opłatę przed wykonaniem usługi - ( dlatego nazywa się to sprzedażą worka na gruz) , a powinno się sprzedawać worek za 20 zł, a resztę pobierać po wywozie gruzu,

W nawiązaniu do niektórych opinii ...

Miałam to nieszczęście, że pierwszy worek zamówił w moim imieniu w firmie Green Service fachowiec robiący mi remont. Zapełniony 2,5-tonowy worek z gruzem czeka już siódmy tydzień na odbiór. Oczywiście nie muszę wyjaśniać, że wszelkie monity nie pomagają. W słuchawce telefonu słyszę ciągle ten sam tekst powtarzany jak mantra: zlecenie jest w realizacji, lada moment worek zostanie zabrany. Na całe szczęście kolejne worki (mam bardzo duży remont) zamówiłam w firmie Sanipor, która odbierała je bezproblemowo w ciągu najpóźniej tygodnia w zależności jakiego dnia zgłosiłam. Mają bowiem harmonogram, zgodnie z którym na Witominie odbierają gruz we wtorki. Jeśli więc zgłosiłam w poniedziałek to zaraz następnego dnia worka już nie było. Co do ceny nie piszcie proszę, że Green Service jest tańszy, bo to nie prawda. Worek 2,5-tonowy kosztuje u nich 170,00 zł, a 2-tonowy w Saniporze kosztuje 135,00 zł, co gdy sobie to przeliczyć to za 0,5 tony wychodzi ta sama cena. Green Service teoretycznie nie jest też jakąś tam firmą "krzak" jednoosobową. Jednak ich takie a nie inne zachowania mogą wzbudzać snucie pewnych domysłów ... bo co to za firma, której absolutnie nie zależy na klientach i opinii w środowisku, w którym działa. Bo przecież ci wszyscy niezadowoleni klienci (a jak widać jest ich sporo) już nigdy w życiu nie skorzystają z ich usług, a jeszcze będą innym odradzać. Dziwne, że ktoś może pozwolić sobie na takie straty ... Nie piszcie też, że najprościej zadzwonić do Straży Miejskiej, gdyż to kwestia umowy cywilnej między remontującym, a dostarczającym worek na gruz, aczkolwiek gdyńscy strażnicy miejscy są w tej materii akurat pomocni, bo jakby nie patrzeć to jest to kwestia porządkowa.

ja miałem z saniporem jeszcze gorze przeboje wcale nie polecam

Być może miałeś tzw. pecha, ja naprawdę jestem z usług Sanipor zadowolona.

.., to wióry lecą

Zazdrośnicy gryzą paznokcie, że ktoś inwestuje w mieszkanie czy dom, a ludzie mają pracę. Gruz w workach, a nie porozrzucany jak lata wcześniej. Po co ta panika.

Top-Trans to jest firma ok.

Oni odbierają zawsze na czas.Gratulacje, tak trzymać!!!!!!!!

54 dni

Rowniez mialem problem z gren serwis z sopotu po kasiorke to odrazu ale po woreczek przyjechali po 54 dniach a w umowie bylo 4 dni od daty zgloszenia. A prawie na kazdym zdjeciu jest jedna firma

Na Green Serwis jest sposób...

Jak mi nie odbierali worków przez miesiąc, to zamówiłem następny. Oczywiście pani z infolinii z chęcią przyjęła zamówienie, ale postawiłem warunek: drugi wezmę na wymianę, niech odbiorą ten, a zostawią nowy...i zabrali. Następnie zamówiłem kolejny na wymianę, ale jak przyjechali i zabrali pełny, to nowy pusty odmówiłem.

Gdynia ul. Żelazna

Ja swoj worek od firmy greenservicezglosilem 2.5tygodnia temu remont skończony a wór stoi... Ostatni raz...

Też dziś pomyliłam Green service...zobaczymy

na calym zachodzie tak jest

lepiej do worka jak do lasu co zbierałem grzyby to zawsze śmieci leżę w lesie a tak kiedyś je wywioza

zgadzam się Green Service to jeden duży problem z zabraniem worków Z ulicy Tenisowej zabierali mi 6 tygodni a mają dwa od zgłoszenia Wykonuje prace wykończeniowe i często zamawiam worki szczerze polecam Komunal Express

Bolesława chrobrego 60 gdańsk wrzeszcz /na zapleczu budynku/

Od czerwca 2017 r

4 wory

4 wory z gruzem budowlanym na Czesława Miłosza utrudniają wejście na patio i przejście chodnikiem. Czekamy na wypadek jakiegoś dziecka.

odbiór worków na gróz

Green Service to totalna porażka biorą pieniądze z góry i nic ich dalej nie interesuje ,
ostatnio dwa miesiące czekałem na zabranie worka z grózem

oj ta ortografia

chyba worka z grUzem

w green service nie wiedzieli o co chodzi z tym grózem

i dlatego czekałeś 2 mc

Green serwis

Nie do końca się zgodzę z tą instrukcja. Worek z tej firmy zamówił pracownik firmy remontowej. Faktura i umowa na mnie. Przeczytalem dokładnie umowę i było wyraźnie napisane że odbiór worka zgłasza własciciel telefonicznie. To może jeszcze do prezydenta mam isc żeby w moim imieniu wysłał pismo. Dzwoniłem kilkadziesiąt razy, kilkanaście spółdzielnia, maile też były wysyłane. Dopiero interwencja mediów.

Mnie wkurza ze ludzie dorzucają tam z czasem drobne śmieci, pety, puszki i nie wiadomo co i robi sie syf straszny zamiast worka z gruzem to jest małe wysypisko śmieci pod klatką. Gdyby wywozili tego samego dnia co zgłoszenie ze już koniec remontu to by było czysto.

Niestety te same problemy są w Redzie zgłosiłem dwa worki na koniec sierpnia i kolejne dwa w połowie września pomimo obietnic ze strony firmy ze do piątku zostaną zabrane nic się nie zmieniło worki nadal blokują mi podjazd a pod oknami leży gruz na następne dwa których nie mam gdzie postawić powinno się zlecić wywóz innej firmie a ich obciążyć kosztami

A miało być do 7 dni!!!!

Firma Aqeuro ma problem z wywiezieniem worka, od 18tego października z Leśnej Góry.
Pusty worek otrzymałam po kilku godzinach , po wykonaniu telefonu
do góry