Aktualnie uczę się w tym gimnazjum, chodzę do drugiej klasy. Zacznijmy od tego, że bardzo polecam szkołę ze względu na poziom nauczania i większość nauczycieli. Jest ona również dobrze wyposażona, choć nie wszystkie sale są po remoncie. Nauczyciele są mili i dobrze uczą, pomijając moją nauczycielkę od polskiego, która, jak już wcześniej wspominano, nie pozwala mówić ,,na zdrowie'' bo ,,tak jest w podręcznikach savoir vivre'' i dodatkowo jest chyba najgorszą nauczycielką polskiego jaką znam. Jeszcze wyrażę opinię na temat równie wkurzającego jak i beznadziejnego pana od wf. Totalnie inną stroną tego gimnazjum jest pani od historii i WOS'u. Nigdy nie spotkałam tak szczerego człowieka, historii uczy z pasją i potrafi zaciekawić każdego. Dodam jeszcze, że nie ma zakazu noszenia krótkich spodenek (oczywiście nie takich, w których widać tyłek), a zakaz telefonów jest według mnie słuszny. Tak więc w ocenie ogólnej gimnazjum jest miłe i warto się zapisać, chociaż ja już liczę dni, kiedy w końcu będą wakacje po 3 klasie.