Widok

Zamykanie podwórek na starówce

Czy ktoś wie cokolwiek na temat zamykania podwórek na starówce? Miało być dofinansowane przez miasto zamykanie 6 podwórek. Na podwórku przy Podgarbary nic sie nie dzieje, a podobno mieli to zrobić do końca zeszłego roku... ktoś wie jak wygląda sytuacja na reszcie podwórzy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej

Ja też czekam na zamknięcie podwórka między szeroką a św ducha. Z informacji które uzyskałem to przynajmniej nasze podwórko jest w 2 fazie konkursu i ma się zacząć w tym roku na wiosnę. Przeszkodą był budżet który wykorzystali na pierwsze kilka podwórek np szeroka, róg z tokarską. Tamte inwestycje albo już się pokończyły albo są w końcowej fazie i następni w kolejce są mieszkańcy kolejnych wylosowanych podwórek które podjęły decyzję o dzierżawie terenu od miasta.

Dzięki za dobre wiadomości :) już się bałam, że projekt upadł. Chociaż będę się cieszyć jak zobaczę bramę i zrewitalizowane podwórko przed moją klatką :)

I kolejne podworko zamkniete tylko dla mieszkancow zgodnie z decyzja gznk. Koniec samowoli parkingowej miedzy sw ducha, grobla, szeroka a przedzalnicza :)

Inne tematy z forum Śródmieście

Esencja (4 odpowiedzi)

Budynek powstanie w ramach komercyjnej części programu rewitalizacji Dolnego Miasta wynikającej z...

Bastion Lew (3 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

La Esquina (3 odpowiedzi)

Inwestycja La Esquina powstanie w ścisłym centrum Gdyni, nieopodal Dworca Głównego oraz w pobliżu...

do góry