Widok

Zanim zostanę zjedzona...

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji.
Mam 35 lat, bardzo dobrą pracę, jestem inteligenta, mam dużo zainteresowań. Twardo stąpam po ziemi. Nie mogę znaleźć partnera na swoim poziomie. Każdy mnie nudzi, albo jest za słaby intelektualnie. Chciałabym założyć rodzinę, ale jak ? Gdzie można poznać bratnią duszę?
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 130
Rodzina bez męża ? A to dzieci z inwitro ? Czy jak ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć,
Idź na studia podyplomowe.
Tam poznasz
ps.
Najlepiej na PG
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozumiem. Też nie godzę się na "bylejakość". Moja sytuacja jest trochę inna. Jestem dobrych parę lat starsza. Zostałam wdową w wieku 40 lat. Mąż był dobrym człowiekiem, ciekawym świata, interesującym mężczyzną. Radzę sobie, mam pracę, która daje mi i satysfakcję i możliwość tzw. dobrego życia. Lubię przebywac z ludźmi, którzy są otwarci na świat, ciekaw innych kultur, wrażliwi na dobro i zło tego świata. Jak cudownie jest znaleźć człowieka, o tej samej wrażliwości, z ktorym można rozumieć się bez słów. To takie trudne we współczesnym świecie ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aisza wyszla za mąż w wieku 6 lat. Może jeszcze obniżymy poprzeczke? Przecież 40 kobieta powinna spodziewać się prawnuka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Amen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam. Wśród znajomych śluby były różnie, jeden nawet w okolicy 35 lat, ale wszyscy byli już w tych związkach na koniec studiów, czyli w okolicy 23 lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobrze, nie zapomnij zrobić sobie znaku na czole by kobiety nie traciły na ciebie czasu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdyby mój facet coś takiego napisał o innej kobiecie to już byłby byłym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jestem po 40, mam bardzo dobrą pracę i niegdy w życiu nie zamierzam być z kobietą pewną siebie z charakterem. Chyba że na chwilę. Do dłuższej relacji tylko uległe i przytakujące. Dosyć użerania się. Życie pokazuje, że najważniejszy jest święty spokój.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gadająca dziura!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żaden książę "bez kompromisów" nie zechciał tak atrakcyjnej kobiety? No kurde dziwne...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale Żabka to nie kariera
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba szukać, pewnie można znaleźć. Albo trzeba pójść na kompromis z Januszem.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety wypadałaś z pierwszej bramki. Czyli nie poznałaś nikogo na studiach kiedy ludzie o podobnym poziomie wykształcenia dobierają się w pary. Musisz teraz czekać na następną czyli wdowców . Po środku tylko starzy kawalerowie i rozwodnicy. Nie polecam z doświadczenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
spoko, przecież masz tylko... a nie... jednak aż 35 i teraz żądasz na już kogoś to spełni szereg wymagań. Zanim spotkałem ta naprawę jedyną niestety miałem nieprzyjemność spotkać te "inteligentne", "z dobra praca" i wymaganiami wielkości Jowisza. I wiecie co? Cieszę się jak czytam takie żałosne wypociny niezadowolonej księżniczki, hehe. Autentycznie bawi mnie to oburzenie że księżniczka nie ma jeszcze księcia, a do takiej jak ona to powinny stać oczywiście kolejki, hehe. Czas obniżyć wymagania bo następny twój post zobaczymy za 10 lat, hehe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

"Każdy mnie nudzi", "mam dużo zainteresowań" - może tu jest odpowiedź na pytanie. Żeby kogoś poznać, należy mu poświęcić dużo czasu. Nawet diamenty nie błyszczą przed oszlifowaniem, a te błyszczące już zostały przed kogoś znalezione. Jeśli ktoś nie potrafi nawiązać dłuższej relacji z "nudną" osobą, to zawsze będzie tylko szukać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybawilas sie na karuzeli kutang a teraz ratunku? Zostaje ci psiecko i tyle w temacie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pograć w planszowki? To wszystko wyjaśni, etap gierek w faceta powinien minąć w wieku max. 18 lat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie zrozum mnie źle ale jak nie wyglądasz 10 lat młodziej niż masz to celuj w 50latka...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakoś średnio wierzę...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Poznajmy się

Samotność (5 odpowiedzi)

Czuję się samotna. Bardzo. Choć teoretycznie nie jestem sama. Jestem introwertykiem ale ostatnio...

do góry