Widok

Zanim zostanę zjedzona...

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji.
Mam 35 lat, bardzo dobrą pracę, jestem inteligenta, mam dużo zainteresowań. Twardo stąpam po ziemi. Nie mogę znaleźć partnera na swoim poziomie. Każdy mnie nudzi, albo jest za słaby intelektualnie. Chciałabym założyć rodzinę, ale jak ? Gdzie można poznać bratnią duszę?
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 130

Jak jesteś lekarką z jakąś dobrze płatną specjalnością i prywatną praktyką i pracujesz nie więcej jak 8h dziennie, to chętnie Cię poznam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Zabawne.

Mam podobną sytuację do Ciebie, tylko nie uznaję tego za "problem" :D
Bycie singlem i robienie wszystkiego tak jak Ci się podoba to przywilej.
Po co mi panna, z którą nie można pograć w planszówki (bo jest... hmm.. bo nie jest dość błyskotliwa :) i gra z takim lamusem po prostu nudzi... ), która zarabia jakieś śmieszne pieniądze 2x mniej ode mnie po 8 lat studiów i dyplomami z kilku kierunków ;]

To tylko dwa najprostsze przykłady, które można mnożyć. Serio, mógłbym wymieniać dłużej, niż pozwala na to wielkość jednego wpisu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

Studiowałam medycynę..byłam bardzo ładna dziewczyna . Byłam cicha i nieśmiała. Pierwszy facet z jakim poszłam na kawę w wieku 27 lat...w wieku 34 lat jestem samotna. Zawsze tęskniłam za miłość ja i czekałam aż ktoś podejdzie. Niestety nie byłam zbytnio zauważana. Nie chodziłam na imprezy. Rozmawiając z mężczyznami czerwieniak się i wzrok w podłogę. Nie moja wina .
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha taka inteligentna to niech szuka wśród znajomych xD
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 15

Tylko dlaczego nie dopiszesz na jaką kwotę lecisz i jak problematyczny masz charakter oraz oczekiwania ?? Faceci omijają szerokim łukiem kobiety Twojego pokroju bo patrzycie tylko na pieniądze a dodatkowo stawiacie porzeczkę i wiecznie tworzycie problemy . Nikomu się nie chce użerać, flaków wypruwać by takie wieczne gwiazdy zadowalać. Łatwiej iść do prostytutki i za 150 zł mieć fajny seks. Powodzenia w Beverly Hills :) :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 11

No cóż, albo kariera i samorealizacja. Albo rodzina. Żaden facet nie potrzebuje kobiety inteligentnej, dużo zarabiającej i z karierą. Dałaś się oszukać feminizmowi. Gratuluje zostania starą panną.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 24
Pamiętaj koleżanko że przeciwności się przyciągają ! Tam trzeba szukać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pracujemy, spłacamy kredyty, wychowujemy dzieci i marzymy o wolnej chwili dla infantylnych zachcianek... Nawet jak 'stara' nie jest jak Cindy Crawford to wolimy ją niż wszechwiedząca, wymagającą i 'szybującą w obłokach' 35tkę, która się obudziła rychło w czas, że najlepszy czas na poznanie kogoś i przede wszystkim siebie, dawno minął.
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 16
Ales ty bezdennie ograniczona!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Gdyż zbyt wielu już Cię miało wiesz? A teraz już czekają Cię tylko im podobni durnie-degeneraci. Reasumując - to Twoja wina; weź to na klatę - czyli na silikon
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

można również być introwertykiem, który nie ma zbyt wielu okazji do poznawania kobiet.
Ale introwertycy są przecież niewidzialni dla dziewczyn.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie obniżają swoich oczekiwań. Nie związuj się z byle kim jak setki innych kobiet w strachu przed sobą, lepiej iść przez życie samemu niż się męczyć z kimś głupim. Można mieć rodzinę bez męża i ten sposób ci polecam. Facet tak naprawdę nie jest do niczego potrzebny wystarczy jeden plemnik.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 33

Niestety, bratnią duszę ciężko jest poznać, najprawdopodobniej w środowisku zgodnym z Twoimi zainteresowaniami. A co do faceta do związku. Ja też marzyłam o księciu na białym rumaku. A później zdecydowałam się na związek z mężczyzną przy którym konieczne są kompromisy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na pewno nie na forum trójmiasto
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

U Ciebie to dopiero porażka. Zastanów się jaki jest twój przekaz. Ma tak jak ty związać się z głąbem byle nie być sama? To jest dopiero żenada.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 19

hobby, to jest klucz do poznawania ciekawych ludzi, mogą być konie, motocykle, kąciki gotowania poezji czy stara architektura, Hobby jest kluczem do młodości i przyjaźni
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Partner nie jest od tego oby cię zabawiał i uszczęśliwiał. W tobie samej jest pełnia szczęścia. Znajdź ją w sobie. Jesli jesteś intelligenta i masz dużo zainteresowań to nigdy nie bedziesz się nudzić ponieważ sama jesteś dla siebie źródłem rozrywki.
Przyjrzyj sie swoim oczekiwaniom i zastanów sie skąd masz przekonanie że nie możesz mieć udanego związku kiedy widzisz różnice w waszych osobowościach i statusie społecznym.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3
Taaa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spróbuj poszukać partnera w miejscach, w których gromadzą się ludzie o podobnych zainteresowaniach i poziomie inteligencji. Na przykład:
konferencje, seminaria, fora, kluby zainteresowań kluby książki, organizacje wolontariackie i charytatywne często spotykają się tu ludzie o wysokich standardach moralnych i intelektualnych.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przytulamy Pana również bardzo mocno

Każdy ma inną historię proszę Pana, a czasami dojrzała macica jest lepsza niż młodsza zużyta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 14

Inne tematy z forum Poznajmy się

Samotność (5 odpowiedzi)

Czuję się samotna. Bardzo. Choć teoretycznie nie jestem sama. Jestem introwertykiem ale ostatnio...

do góry