Widok

Zarobki kierowcy TIRA?

Na jakie zarobki można teraz liczyć jako kierowca ciężarówki? Wiem, że kiedyś zarobki były spore i taka praca była opłacalna. Jak to wygląda teraz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zależy od firmy i systemu pracy czy kraj czy zagranica i jaka naczepa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam kierowców którzy zarabiają jeżdżąc do Ruskich na 4 dni i 3 dni wolnego za 4tyś na rękę. Znam takich co jeżdżą w Belgi za 6tyś 21 dni pracy 7 wolnego z czego dwa dni im odchodzą na podróż do i z pracy czyli 5 dni wolnego. Wiem bo sam ich woziłem do tej pracy busem. Firmy mają braki w kierowcach więc z doświadczeniem można wynegocjować fajne pieniądze. Ja ciężarówką nie jeździłem ale nie wiem jakie pieniądze są wystarczające aby żyć w budzie przez miesiąc.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No w grę wchodzi tylko międzynarodówka. W ręce wpadł mi artykuł o formach zatrudnienia Link Transport gdzie wyczytałem, że mają systemy od 2/1 do nawet 6/2 gdzie jest się 6 tygodni w trasie i 14 dni w domu. Wiecie może czy w takim systemie do wypłaty jest doliczana jakaś dieta?

Wypłacanie diet to obowiązek pracodawcy i jest to regulowane ustawą, każdy kraj ma inną wysokość takich diet. Niestety Polskie Dziad Transy obchodzą to w ten sposób że na umowie masz najniższą a reszta wynagrodzenia to diety, które są nieopodatkowane. Polecam forum eTransport czy Busiarze pl tam jest ten temat wielokrotnie wałkowany.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na etransport nie raz pytałem o wynagrodzenia i niestety temat albo się urywał, albo kończyło się głupimi komentarzami. W każdym razie do Linka papiery złożyłem. Zobaczymy czego się dowiem jak zaproszą na rozmowę. W każdym razie gdzieś czytałem, że jak iść za kółko to do dużej transportówki a nie małego prywaciarza, bo tam to dopiero dziady.

Zapewne na etransie zignorowali Twoje pytania bo wcześniej były już wałkowane tysiąc razy. Iść, pogadać nic nie kosztuje ale prawdą jest że taki dorobkiewicz z jednym czy dwoma zestawami może okazać się zwykłym dziadem który szybko będzie chciał się nachapać kosztem wszystkich dookoła zaczynając od stanu technicznego zestawu a kończąc na Twoim wynagrodzeniu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No może i tak, ale zarobki się zmieniają. Kiedyś było inaczej dziś też. Co firma to inaczej i mimo, ze diety są normowane przez prawo to i tak w kazdej jest inaczej. Ale faktycznie wychodzi na to, że lepiej do dużego transportowca niż do małego. Z resztą Link Transport ma też nową flotę więc to też kolejny plus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko w duzej firmie bedziesz tylko numerkiem na kabinie wozu i czesto bez szacunku szefa i spedytora. W malych firmach tez moze byc ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A etransport to nie jest rzetelne źródło wiedzy jakiejkolwiek.

To prawda. Jakoś nie przepadam za tym forem. Z jednej strony możesz mieć racje ale z drugiej chyba wolę być numerkiem na kabinie i mieć wypłatę na czas niż siłować się z małym. Z resztą w Linku jest obecnie szansa na rozwój i szkolenia.

W Linku bedziesz numerkiem polecam forum waga ciezka tam jest co nieco o firmach

Dzięki na pewno poczytam. Szanuje Twoje zdanie, ale nie podzielam takiego myślenia.

Zgadza się tam można sporo poczytać. Zanim się w Blau Speed zatrudniłem to poczytałem o nich i z racji tego że mieli dobre opinie to tam poszedłem i tak leci już drugi rok

A zależy od firmy. Jak tak na dobrą spraw dopiero jak trafiłem do Blau Speed to zacząłem zarabiac jak człowiek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli dziad transa

Najlepiej zapytaj u samego źródła, ostatnio widziałem takie ogłoszenie - https://sined.pl/firma-sined-zatrudni-kierowce-autotransportera/

Szukacie od marca zeszłego roku i znaleźć nie możecie. Ehhh, każda forma reklamy jest dobra.

duzo zalerzy od firmy. jak trafisz na dziad transa to pewnie wyciagniesz gora 6 kola. jak na porzadną firmę to nawet dwa razy tyle. Wszystko zależy od chęci i umiejętności szukania godnej pracy. ja zmarnowwalem sporo czasu w dziad transie i w koncud powiedzialem sobie dosc. kolega jezdzil u maszońskiego i mi bardzo polecał. przeniosłem się tam i jestem zadowolony stawka bardzo dobraa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

zgadzam sie ja sie rpzenioslem do maszonskiego juz jakis czas temu glownie mnie stawka przekonala bo duzo lepsza niz u konkurencji ale tez to ze jest system 2/2 wiec dosc czesto jestem w domu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Weź ty dziadzie sie już nie kompromituj. Sam sobie odpowaidasz na komentarze? Najbardziej żałosna forma reklamy swojej nie udolnej firmy. Jesteś dziad i szukasz frajerów, ale czujne oko forumowego szeryfa nie śpi.

Najlepszy to jest eron.....s Umowa zlecenie, a zarobek na konto najniższa z umowy o pracę. Ale bilbordy na A1 wiszą, że super zarobki i umowa. Tak duża firma a płaci pod stołem. Porażka.

tak jak pisali ludzie wyzej - wszystko zalezy od firmy. ja tez jedze u maszonskiego od kilku lat i na wyplate nie narzekam. jak pracujesz w najwiekszym systemie to nawet do 12 wyciagniesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taa a listonosz w twoim lozku spi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

o, wrócił ten co sam sobie na komentarze odpowiada..był Adamem, Aleksym teraz Marek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zależy od firmy, ja pracuję jako spedytor w Blau Speed i zarobki są całkiem dobre
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za sprdytora i owszem bo masz płacone od prowadzonego auta i tak za duzo zarabiasz

jestem kierowcą

Zależy w jakiej firmie pracujesz i jakie masz wymagania. Ja jeżdże w Blau Speed i na kase nie narzekam. Jest z czego życ i jest co odłożyc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też u nich jeździłem i jak dla mnie Blau Speed to porzadna firma. Dobre warunki jak na polską firmę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No w Blau Speed też słyszałem że dobre warunki jeśli chodzi o kasę, więc coś w tym musi być.

da się spokojnie utrzymać rodzinę i jeszcze odłożyć, tylko trzeba w ogarniętej firmie jeździć, ja teraz się przeniosłem do Spartank i jest o wiele lepiej jeśli chodzi o $$$

Warunki współpracy jak na razie mi pasują. Jeżdżę w Spartank Spedition i jest dobrze.

zobacz sobie oferty pracy na konkretnym terenie i wtedy będzie mniej więcej porównanie. Często praca zagranicą jest bardziej opłacalna. jak chcesz dam Ci kilka takich stron z ogłoszeniami

Robię w Spartank Spedition drugi rok i warunki są najlepsze jak na razie. Dobra kasa, odpowiednie podejście do pracowników. Raczej nie ma powodów żeby do czegoś się przyczepić.

Pracuję jako kierowca ciężarówki w firmie Termoton owczary i zarobki są adekwatne, na pewno jest to opłacalna praca

KOSD Kielce to miejsce, gdzie naprawdę można się rozwijać. Firma stawia na szkolenia i rozwój pracowników, co pozwoliło mi zdobyć nowe umiejętności i rosnąć w siłę w naszym zespole. Polecam

Inne tematy z forum Praca

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena). (480 odpowiedzi)

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka),...

do góry