Widok

Zarysowany samochód PKP Gdańsk Rębiechowo

Witam. Dzisiaj tj. 29 września na parkingu/zatoczce w godzinach 7.00-16.50 jakieś kierowca zarysował mi auto - tylny zderzak i nie zostawił kontaktu do siebie. Może ktoś coś widział?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poco zostawiłeś swój samochód na tak długi czas bez opieki ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 25

Trzeba dojechać do przystanku PKP, żeby móc dalej jechać pociągiem, a potem w ten sam sposób wrócić do domu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

po to abyś się pytał debilu głupkowaty! abyś mógł sobie popisać na forum .Ma chłop problem to pomóż mu albo nie odzywaj się bez sensu.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm . nie wiem czy wiesz ale to jest przystanek PKM i tam nie ma pociągów a są szynobusy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 24

takiej głupoty jak pisze Andre to nie czytałem. W Szwecjii ludzie rowery zostawiaja przy przystankach autobusowych i nic nie ginie. Tu dzicz zarysuje Ci auto, ukradnie lampki lub siodełka od rowerów czy nawet lusteerko od auta i spie...........la. Dzicz
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

I jeszcze jak ci ukradna to twoja wina bo po co zostawiales bez opieki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co w ogóle zabierasz głos, baranie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ty co tu ze szwecja wyjezdzasz. Jestesmy w Polsce to po co ten durny komentarz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

sam jestes durny durniu. Patrz na cywilizowane kraje a nie na dzicz jak na wschodzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli swecja ma być przykładem dla nas to ja już chyba wole uciec na wschód
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bonzo naprawdę nie musisz uciekać po prostu wyjedź!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli to była stacja PKM w Gdańsku-Rębiechowie, to tam jest monitoring, szybko do nich zgłoś zanim skasują (do PKM, nie PKP).

Jeśli to była stacja PLK w Rębiechowie - no to szukaj wiatru w polu.

PKP jest właścicielem jedynie pociągów i realizuje przewozy i nie jeździ po naszej gminie.
SKM jest firmą obsługującą przejazdy w naszym regionie, ale nie właścicielem pociągów które tutaj jeżdzą (te należą do Samorządu Województwa).
PLK (Polskie Linie Kolejowe) to jeden z właścicieli torów w naszej gminie.
PKM posiada tylko kawałek torów od rozjazdów z Gdańska do Rębiechowa/Osowej i to wszystko.

Także jak masz problem, to pamiętaj, żeby się zgłaszać do odpowiedniej jednostki, a nie przeinaczać nazwy i właścicieli :)
Właściciel infrastruktury, pociągów czy wykonawca przejazdów to mogą być 3 różne firmy, chociaż w Polsce się przyjęło, że zazwyczaj jedna i ta sama (przez monopol PKP).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki. To było na przystanku PKM Gdańsk Rębiechowo. Zdarzenie od razu zostało w piątek zgłoszone na policję. Samochód stał w takim miejscu, że był objęty przez monitoring. Mam nadzieję, że znalezienie sprawcy to tylko kwestia czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

kamery PKM są tak dobre, że widać nawet metki na pudełkach z butami, więc jeśli ktoś nie miał brudnych tablic to myślę, że kwestia czasu - a jeśli to stały bywalec, to na wideo z innego dnia znajdą rejestracje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czemu kolega nie dostal tylu min. Co ja ? To ma jednak znaczenie PKP a nie PKM ? Czy jak .. Ps nagrana nie moga byc udostepnione zgodnie z pl prawem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Policji mogą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To przytocz ten przepis.

Zgodnie z polskim prawem, nie wolno udostępniać publicznie nagrań na których znajdują się WIDOCZNE osoby bądź dane wrażliwe, na udostępnienie których nie dostaliśmy zgody.

Wolno jednak takie nagranie wykonać bez pytania i przechowywać, oraz oglądać na własny użytek, albo pokazywać w formie ocenzurowanej.

Tablice rejestracyjne nie są danymi wrażliwymi, bo każdy z nas ma obowiązek je pokazywać na samochodzie. Zatem, mogą Ci udostępnić nagranie, ale powinni zamazać twarze.

To jest tak samo jak nagranie z kamery z samochodu - twarz wszystkich na nagraniu (poza służbami publicznymi) należy zamazać, ale resztę możesz pokazywać komu chcesz i gdzie chcesz.

------

A co do minusów to dostałeś za to, że "nie pociągi a szynobusy". To Ci powiem, że na SKM też nie jeżdżą pociągi, a Elektryczne Zespoły Trakcyjne, a na PKP np. lokomotywy z wagonami jak chcesz być taki dokładny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry