Widok

Zarysowany samochód PKP Gdańsk Rębiechowo

Witam. Dzisiaj tj. 29 września na parkingu/zatoczce w godzinach 7.00-16.50 jakieś kierowca zarysował mi auto - tylny zderzak i nie zostawił kontaktu do siebie. Może ktoś coś widział?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To przytocz ten przepis.

Zgodnie z polskim prawem, nie wolno udostępniać publicznie nagrań na których znajdują się WIDOCZNE osoby bądź dane wrażliwe, na udostępnienie których nie dostaliśmy zgody.

Wolno jednak takie nagranie wykonać bez pytania i przechowywać, oraz oglądać na własny użytek, albo pokazywać w formie ocenzurowanej.

Tablice rejestracyjne nie są danymi wrażliwymi, bo każdy z nas ma obowiązek je pokazywać na samochodzie. Zatem, mogą Ci udostępnić nagranie, ale powinni zamazać twarze.

To jest tak samo jak nagranie z kamery z samochodu - twarz wszystkich na nagraniu (poza służbami publicznymi) należy zamazać, ale resztę możesz pokazywać komu chcesz i gdzie chcesz.

------

A co do minusów to dostałeś za to, że "nie pociągi a szynobusy". To Ci powiem, że na SKM też nie jeżdżą pociągi, a Elektryczne Zespoły Trakcyjne, a na PKP np. lokomotywy z wagonami jak chcesz być taki dokładny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policji mogą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe czemu kolega nie dostal tylu min. Co ja ? To ma jednak znaczenie PKP a nie PKM ? Czy jak .. Ps nagrana nie moga byc udostepnione zgodnie z pl prawem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kamery PKM są tak dobre, że widać nawet metki na pudełkach z butami, więc jeśli ktoś nie miał brudnych tablic to myślę, że kwestia czasu - a jeśli to stały bywalec, to na wideo z innego dnia znajdą rejestracje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki. To było na przystanku PKM Gdańsk Rębiechowo. Zdarzenie od razu zostało w piątek zgłoszone na policję. Samochód stał w takim miejscu, że był objęty przez monitoring. Mam nadzieję, że znalezienie sprawcy to tylko kwestia czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli to była stacja PKM w Gdańsku-Rębiechowie, to tam jest monitoring, szybko do nich zgłoś zanim skasują (do PKM, nie PKP).

Jeśli to była stacja PLK w Rębiechowie - no to szukaj wiatru w polu.

PKP jest właścicielem jedynie pociągów i realizuje przewozy i nie jeździ po naszej gminie.
SKM jest firmą obsługującą przejazdy w naszym regionie, ale nie właścicielem pociągów które tutaj jeżdzą (te należą do Samorządu Województwa).
PLK (Polskie Linie Kolejowe) to jeden z właścicieli torów w naszej gminie.
PKM posiada tylko kawałek torów od rozjazdów z Gdańska do Rębiechowa/Osowej i to wszystko.

Także jak masz problem, to pamiętaj, żeby się zgłaszać do odpowiedniej jednostki, a nie przeinaczać nazwy i właścicieli :)
Właściciel infrastruktury, pociągów czy wykonawca przejazdów to mogą być 3 różne firmy, chociaż w Polsce się przyjęło, że zazwyczaj jedna i ta sama (przez monopol PKP).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bonzo naprawdę nie musisz uciekać po prostu wyjedź!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli swecja ma być przykładem dla nas to ja już chyba wole uciec na wschód
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

sam jestes durny durniu. Patrz na cywilizowane kraje a nie na dzicz jak na wschodzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ty co tu ze szwecja wyjezdzasz. Jestesmy w Polsce to po co ten durny komentarz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po co w ogóle zabierasz głos, baranie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jeszcze jak ci ukradna to twoja wina bo po co zostawiales bez opieki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

takiej głupoty jak pisze Andre to nie czytałem. W Szwecjii ludzie rowery zostawiaja przy przystankach autobusowych i nic nie ginie. Tu dzicz zarysuje Ci auto, ukradnie lampki lub siodełka od rowerów czy nawet lusteerko od auta i spie...........la. Dzicz
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmm . nie wiem czy wiesz ale to jest przystanek PKM i tam nie ma pociągów a są szynobusy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 24

po to abyś się pytał debilu głupkowaty! abyś mógł sobie popisać na forum .Ma chłop problem to pomóż mu albo nie odzywaj się bez sensu.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba dojechać do przystanku PKP, żeby móc dalej jechać pociągiem, a potem w ten sam sposób wrócić do domu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poco zostawiłeś swój samochód na tak długi czas bez opieki ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 25

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry