Widok

Zasiłek dla bezrobotnych

hey

ile trzeba przepracować by otrzymać zasiłek dla bezrobotnych i czy musi być to umowa o pracę czy zlecenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Musisz w ciągu 365 dni przepracować 12 miesięcy może być praca na umowę o pracę i tak jak umowa o zlecenie ( zapamiętaj na umowę zlecenie muszę być odprowadzone składki zdrowotne i rentowe emerytalne jeśli nie masz tego to zapomnij że dostaniesz zasiłek )
www.it-service.aq.pl Serwis Komputerowy
Mam odprowadzane składki, ale na razie tylko 4 mies pracy, myślałam, że wystarczy pół roku- dzięki za odp :)
Kiedyś było pół roku ale zrobili teraz na 12 miesięcy.
dzięki
Podałem złą informację dla Ciebie zamiast 365 dni trzeba w ciągu 18 miesięcy przepracować 365 dni a najlepiej dowiesz się wszystko na stronie urzędu pracy albo wpisz sobie w google i dowiesz się co i jak :)
i jeszcze zależy czy cię zwolnili czy nie bo jak za porozumieniem stron to dopiero po trzech miesiącach dostaniesz od zarejestrowania się w UP.
po 3 miesiącach i tylko na 3 miesiące ;]
ja najpierw dostalem zasilek i pobieralem go przez miesiąc i tydzień a teraz wrocilem na bezrobotny okres i kontynuuje pobieranie az do wyczerpania sie przyslugujacego mi polrocznego okresu. najpierw pracowalem na umowe o prace a pozniej na zlecenie i zasilek bez problemu dostalem. musialem doniesc od ostatniego pracodawcy zaswiadczenie o tym ze odprowadzal za mnie skladki do ZUS przez pol roku ktore pracowalem na zlecenie. Łukasz lat.30 tel.725-680-634
Forumowicze, ile teraz wynosi zasiłek dla bezrobotnych i na jaki okres się go przydziela?
- po kilku latach pracy, po zwolnieniu grupowym.

Inne tematy z forum Praca

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Czy znacie firmę Nuga Best? (10 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Wieczni poszukiwacze pracownika (315 odpowiedzi)

Ogłoszenia, które od kilku tygodni pojawiają się a mimo to odpowiedniego pracownika zatrudnić się...

do góry