Widok
Zatłoczona linia S
Jazda linią S do szkoły to masakra. Wszystkie 28 miejsc siedzących zajęte a stojących też brak.
więcej
więcej
Autobus absurd.
Efekt dziwnego systemu ulg - młodzież ma za darmo autobus więc zamiast jechać 15 minut do Orłowa SKM jedzie ponad pół godziny autobusem generując dla miasta bezsensowne koszty uruchomienia linii która nie powinna istnieć bo dublowanie SKM jest absurdalne. Autobusy z linii S powinny być natychmiast przesunięte na nową linię z Obłuża do Sopotu bo tam by to miało jeszcze jakiś sens - bezpośrednie wolniejsze połączenie zamiast przesiadki na pociąg to zrozumiem ale autobus z Chylonii jadący 90% trasy wzdłuż pociągu jest bez sensu. Szczególnie pospieszny a więc często omijający te przystanki gdzie do SKM jest najdalej.
Linii komunikacji powinno być jak najwięcej, żeby zachęcać ludzi do przesiadania się z aut. Cięcie ich jest absurdalne, bo przynosi efekt odwrotny do zamierzonego - ani nie zarabia, bo jak
nie można liczyć na autobus jeżdżący raz na ruski rok to ludzie wybierają auto, więc ilość pasażerów się zmniejsza, ani nie odkorkowuje miasta. Ja przez cięcia komunikacji (likwidacja linii 21 np.) kupiłem auto. Nie będę jeździł jak sardynka w tej samej cenie co cena wynajęcia auta z kierowcą w aplikacji na telefon lub litr paliwa. Ale to jest dramat, że ubery czy inne bolty przejmują rolę komunikacji miejskiej w mieście. A będzie tylko gorzej, bo ludzi w Trójmieście będzie tylko więcej. Godzinami będziemy w korkach stać i to tylko i wyłącznie wina magistratów.
nie można liczyć na autobus jeżdżący raz na ruski rok to ludzie wybierają auto, więc ilość pasażerów się zmniejsza, ani nie odkorkowuje miasta. Ja przez cięcia komunikacji (likwidacja linii 21 np.) kupiłem auto. Nie będę jeździł jak sardynka w tej samej cenie co cena wynajęcia auta z kierowcą w aplikacji na telefon lub litr paliwa. Ale to jest dramat, że ubery czy inne bolty przejmują rolę komunikacji miejskiej w mieście. A będzie tylko gorzej, bo ludzi w Trójmieście będzie tylko więcej. Godzinami będziemy w korkach stać i to tylko i wyłącznie wina magistratów.