Widok
Zawiodłam się
Wybierałam XX LO, ponieważ chciałam pójść do szkoły o dobrym poziomie,jednak chciałam uniknąć „wyścigu szczurów”. XX LO wydawało się wręcz doskonałym wyborem. W dodatku oferuje on dwujęzyczne klasy interdyscyplinarne (polega to na tym,że można wybrać sobie niestandardowe rozszerzenia np. matematykę i wos itp.).
Wydawałoby się,że wszystko jest pięknie i ładnie,ALE (bo jest wiele ale).
Dwujęzyczność to tak naprawdę pic na wodę, bo w rzeczywistości tylko na jednym przedmiocie odbywają się lekcje po angielsku. Z klasami interdyscyplinarnymi tez nie jest tak kolorowo.
W zasadach rekrutacji jest dostępna tabelka z informacjami,jakie przedmioty można ze sobą łączyć, mimo że jest tam napisane, że można łączyć polski z matematyką (przecież właśnie taki był cel tej klasy-niestandardowe rozszerzenia), to jednak pani dyrektor rozdając deklaracje,na których mamy wybrać sobie rozszerzenia mówi nam,że nie ma opcji,żeby rozszerzać te dwa przedmioty razem i że nie możemy wybrać takiego rozszerzenia.
W dodatku z tym profilem wiążą się takie minus jak:liczne okienka, częste lekcje na 7:10
Z racji limitu znaków muszę zakończyć opinię. Nie polecam tej szkoły,nie poszłabym do niej po raz kolejny.
Wydawałoby się,że wszystko jest pięknie i ładnie,ALE (bo jest wiele ale).
Dwujęzyczność to tak naprawdę pic na wodę, bo w rzeczywistości tylko na jednym przedmiocie odbywają się lekcje po angielsku. Z klasami interdyscyplinarnymi tez nie jest tak kolorowo.
W zasadach rekrutacji jest dostępna tabelka z informacjami,jakie przedmioty można ze sobą łączyć, mimo że jest tam napisane, że można łączyć polski z matematyką (przecież właśnie taki był cel tej klasy-niestandardowe rozszerzenia), to jednak pani dyrektor rozdając deklaracje,na których mamy wybrać sobie rozszerzenia mówi nam,że nie ma opcji,żeby rozszerzać te dwa przedmioty razem i że nie możemy wybrać takiego rozszerzenia.
W dodatku z tym profilem wiążą się takie minus jak:liczne okienka, częste lekcje na 7:10
Z racji limitu znaków muszę zakończyć opinię. Nie polecam tej szkoły,nie poszłabym do niej po raz kolejny.
Moja ocena
poziom nauczania: 3
wyposażenie: 2
zajęcia dodatkowe: 4
bezpieczeństwo: 4
ocena ogólna: 3
3.2
* maksymalna ocena 6
Masz rację w tej szkole dba się o rankingi kosztem uczniów. Nauczyciele wszystkimi sposobami udowadniają ci że jesteś głuszy niż jesteś . z matematyki masz między 1 a 2 a maturę zdajesz na 86 procent Coś jest nie tak. Z dyrektorką nie można się dogadać.Nie polecam tej szkoły za dużo nerwów kosztuje.
Zgadza się w tej szkole zaliczasz matematykę między 1 a 2 a zdajesz maturę na 86.To 3 lata nerwów Pani dyrektor powinna zainteresować się różnicą stopni pomiędzy zdawana maturą a wystawianiem ocen.Nie maże być tak że uczeń czuję się zagrożony jedynką z matematyki a póżniej zdaje ją na maturze na 86 %. Coś jest nie tak bo to podważa samoocenę ucznia.Moja wnuczka kończyła tą szkołę 2 lata temu obecnie jest na UG i tam zalicza wszystko jako jedna z lepszych.Ta szkoła podważyła jej samocenę we własne siły i wiedzę.Podobnie jest z polskim.Matury są zdawane wysoko ale nikt nie bierze jaki to koszt dla uczniów.Nie polecam tej szkoły ona niszczy młodzież
wszystko się zgadza tzn. nic się nie zmieniło, mam te same spostrzeżenia, deklaracja w klasie interdyscyplinarnej to bzdura, bo i tak wybiera się większością a nie tak jak informują przed rekrutacją, nie ma klasy interdyscyplinarnej tylko klasą z bezsensownym profilem, bardzo dużo osób rezygnuje w pierwszych miesiącach, bo nic się w tej szkole nie da zmienić a dyrektorka fatalna, ale mają dobry marketing, bo mimo takich dyskwalifikacji chętni są