Widok
Zdecydowanie nie polecam!
Rozczarowanie - postawą doktorów, postawą studentów (bynajmniej tych zaocznych, obcowania z którymi doświadczam od ponad roku). Moje dotychczasowe doświadczenia związane ze studiowaniem również w trybie zaocznym na innej uczelni, każą mi wystawić negatywną ocenę Ateneum. Nie wiem dlaczego dzieje się tak, że kadra dydaktyczna stawia minimalne wymagania? Nie powinno być tak, że formą zaliczenia znacznej ilości przedmiotów jest przeczytanie z kartki kilku zdań, przygotowanie prezentacji czy inne czynności na poziomie szkoły... średniej (?) Ta uczelnia niestety nie uczy myślenia, uczy natomiast jak powielać, odtwarzać. No tak - skoro dr przychodzi sam z kartką i czyta, skoro włącza filmy w ramach zajęć - czegóż może potem wymagać od "studenta"? Jestem głęboko rozczarowana i wyrażam tęsknotę za rzetelnym merytorycznym wykładem, na poziomie właściwym dla kadry z tytułem naukowym doktora.
Moja ocena
Akademia Ateneum
kategoria: Szkoły wyższe
poziom nauczania: 3
zajęcia dodatkowe: 1
wyposażenie: 3
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 2
2.4
* maksymalna ocena 6
Nie filologia, studia na wydziale edukacyjnym.
Z perspektywy czasu naprawdę żałuję wydanych pieniędzy (które w znacznej części przekazane zostały wykładowcom nie zasługującym na nie) i żałuję straconego czasu. Człowiek uczy się na własnych błędach. Niestety przy wyborze kierowałam się dobrą lokalizacją...
Z perspektywy czasu naprawdę żałuję wydanych pieniędzy (które w znacznej części przekazane zostały wykładowcom nie zasługującym na nie) i żałuję straconego czasu. Człowiek uczy się na własnych błędach. Niestety przy wyborze kierowałam się dobrą lokalizacją...