Widok
Za mało napisałaś w tej sprawie.Ja jeste w trakcie takiej małej akcji która bezpośrednio mnie nie dotyczy ale uczestniczę w tym aktywnie.Napisz coś więcej.
Z tego co wiem to majątek dzieli się pół na pół i to jeszcze zależy od tego co zostało kupione przed ślubem a co w trakcie trwania małżeństwa.Wiem ,że zrzeczenie się mieszkania o wartości ok 130 tyś u notariusza w Gdański Wrzeszczu kosztuje 2,5 tyś zł.Tyle kasy za podpisanie papierka.
Ale udaj sie lepiej do prawnika,on z pewnościa Ci cos poradzi....tylko weź gotówkę ze sobą bo za darmo nic Ci nie powie!!!!
Z tego co wiem to majątek dzieli się pół na pół i to jeszcze zależy od tego co zostało kupione przed ślubem a co w trakcie trwania małżeństwa.Wiem ,że zrzeczenie się mieszkania o wartości ok 130 tyś u notariusza w Gdański Wrzeszczu kosztuje 2,5 tyś zł.Tyle kasy za podpisanie papierka.
Ale udaj sie lepiej do prawnika,on z pewnościa Ci cos poradzi....tylko weź gotówkę ze sobą bo za darmo nic Ci nie powie!!!!
O podziale majątku warto przed rozwodem trochę więcej poczytać. Tutaj jest ciekawy tekst na temat podziału majątku, czy warto go dokonać przed czy po rozwodzie https://notariat.edu.pl/podzial-majatku-przed-czy-po-rozwodzie-separacji_qqcr.a#. Temat trudny, jak samo rozstanie, ale przezorny zawsze ubezpieczony.