Widok

Zemsta nietoperza

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza.
ZEMSTA NIETOPERZA powraca w grudniu do Sali Teatralnej NOT w Gdańsku. Hit, przebój, szlagier nad szlagiery - operetka Johanna Straussa "ZEMSTA NIETOPERZA". Muzyka na żywo. - 25 osobowa orkiestra, - 12 solistów śpiewaków i aktorów, - kilkunastoosobowy chór, - 12 osobowa grupa tancerek i tancerzy, Zabieramy naszą publiczność w czasy końca XIX wieku, na bal do księcia Orłowskiego - ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam już bilety nie mogę się doczekać kolejnej operetki. Uwielbiam Zemstę nietoperza, dawno temu oglądałam z rodzicami dobre wspomnienia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekam z niecierpliwością

Już nie mogę się doczekać premiery. Księżniczka Czardasza była niezapomnianym przeżyciem. Teraz czekam na nowe wrażenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z całego serca polecam

Wczorajsza premiera zachwyciła. Piękna muzyka, śpiew, wspaniałe stroje z epoki i przecudowny balet. Przy tym ogromna dawka śmiechu i dobrej zabawy. Gratuluję całemu zespołowi.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

coś pięknego!

Zachwycająca operetka! Jestem absolutnie oczarowana śpiewem oraz muzyką i grą aktorską.
Jeśli ktoś z czytelników nie miał okazji być na operetce, to polecam z całego serca! Warto liznąć trochę kultury w dobie wszędobylskich telefonów komórkowych.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Petarda do kwadratu!

Nie spodziewaliśmy się, że ten wieczór będzie tak eskcytujący i radosny. Jesteście super profesjonalni.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

wybieram się dzisiaj z żoną, teściową i najstarszym synem :-)

już się nie mogę doczekać, bo Księżniczka Czardasza to była petarda!

Byłam, widziałam - polecam!

Widziałam piątkowy spektakl. Rewelacja:) To niesamowite przedsięwzięcie wystawić "Zemstę nietoperza " na deskach sceny teatralnej NOT. Ale udało się! I to z pełnym rozmachem. Aktorzy, tancerze i orkiestra stworzyli niesamowitą łączność z widzami nie tylko przez bliskość wynikającą z małej przestrzeni. Swoboda, nastrój, wchodzenie z grą w widownię, wrażenie, jakby wszyscy artyści z niezwykłą łatwością wystepowali i sami przy tym dobrze się bawili sprawiły, że widzowie szybko zapomnieli o dniu codziennym i żywo reagowali na to, co działo się na scenie. Wspaniała atmosfera! Dynamiczna gra aktorów, piękny śpiew i taniec, rewelacyjne stroje i skromna, ale gustowna i w punkt trafiona scenografia:) Naprawdę gratuluję i szczerze polecam! Warto zobaczyć, warto stać się częścią tej kultury, którą tworzą osoby skupione wokół Fundacji Kultura teraz! Z dużym poczuciem humoru, bez zadęcia i niepotrzebnych, prowokacyjnych akcentów, które ostatnio tak często goszczą na scenach teatrów. Całość trwa ponad trzy godziny, ale czas upływa niepostrzeżenie. To sztuka, która nie męczy ale relaksje, bawi i sprawia, że te dwieście minut spędzone w NOT są prawdziwym spa dla duszy. Raz jeszcze gorąco polecam:)

Byłam i jestem zachwycona !

Byłam i jestem zachwycona. Rewelacja - wokal, muzyka i choreografia na najwyzszym poziomie. Swada i rewelacyjny kontakt z publicznością. Naprawdę pięknie i wesoło spedzony czas. Z całego serca polecam. Oby wiecej takich przedsiewzięć!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam

Masakryczne nagłośnienie, zupełnie nie słyszane teksty, bardzo głośno . Trzy akty rozpisane na siłę z dziwnymi wstawkami ( np scena -pan dyrektor i wycie kotów)
Nie, nie i jeszcze raz nie.
Księżniczka czardasza była super
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zemsta Nietoperza bardziej niz ok.

Byłyśmy z mamą na operetce i ani przez chwilę się nie nudziłam. Było wesoło, tanecznie, spiew na najwyższym poziomie. Ludzie głośno klaskali a na koniec owacje na stojąco. Kiedy tylko będę mogła, to zawsze pójdę na spektakle P. Ani Kołodziej, bo właśnie w Nocie pierwszy raz byłam na operetc
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gorąco polecam

Byłam z córką w piątek, widzowie bawili się razem z aktorami, aktualność i komiczność spektaklu bawiła do łez, czekamy na kolejną produkcję w wydaniu tego zespołu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cudownie!

Byłam zaskoczona jak świetnie bawiła się moja rodzina! Orkiestra i tancerze przecudni!
Soliści także. Nie wiedziałam,że mężczyźni mogą wydawać tak wysokie spektakularne dźwięki! Brawo dla Wszystkich!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

BRAWO!

Przepiękny kolorowy spektakl! A największym zaskoczeniem chyba byli Panowie,którzy śpiewali tak wysoko!!! Wow!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Orłowski - znudzony życiem i spędzający czas na hulankach książę ukraiński , jaj sobie robicie, poprawność sług narodu z Orłowskiego zrobiła ukraińca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paranoia. Co za dużo, to niezdrowo. Ukrainizują nawet Straussa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fundacja Kultura.Teraz!

Zapraszamy do zapoznania się z odpowiedzią powyżej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fundacja Kultura.Teraz!

Dziękujemy za zainteresowanie naszym przedstawieniem. Wyjaśniam, że od premiery "Zemsty nietoperza" w kwietniu 1874 r. książę Orłowski jako postać zgodnie z librettem - był rosyjskim księciem mieszkającym w Wiedniu. Po ataku Rosji na Ukrainę, wystawiając spektakl, podjęliśmy decyzję (aby nie kojarzono przedstawienia z promowaniem Rosji i jej działań wojennych) o zmianie kraju pochodzenia bohatera. Chodziło o zaśpiew wschodni w mowie Orłowskiego. Litwa czy Łotwa jakoś nam nie bardzo pasowała. Kierowaliśmy się również stroną artystyczną, czego dowodem jest taniec ukraiński w trakcie balu u Orłowskiego. Dodam, że naszą misją jest przybliżanie widzom gatunku jakim jest operetka, a nie promowanie jakiejkolwiek nacji czy kraju. Zapraszamy zatem na nasz spektakl oraz na stronę Fundacji Kultura.Teraz! Pozdrawiamy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem, widziałem...

bawiłem się świetnie. Polecam przednią rozrywkę i dla oczu i dla uszu. Nie bez znaczenia jest fakt, że śmiechu było co niemiara. Znakomite przedstawienie i znakomici aktorzy, muzycy, śpiewacy i tancerze.
Wiodące arie - boskie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry