Widok
Zemsta nietoperza
Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza.
ZEMSTA NIETOPERZA powraca w grudniu do Sali Teatralnej NOT w Gdańsku. Hit, przebój, szlagier nad szlagiery - operetka Johanna Straussa "ZEMSTA NIETOPERZA". Muzyka na żywo. - 25 osobowa orkiestra, - 12 solistów śpiewaków i aktorów, - kilkunastoosobowy chór, - 12 osobowa grupa tancerek i tancerzy, Zabieramy naszą publiczność w czasy końca XIX wieku, na bal do księcia Orłowskiego - ...
Przejdź do spektaklu.
ZEMSTA NIETOPERZA powraca w grudniu do Sali Teatralnej NOT w Gdańsku. Hit, przebój, szlagier nad szlagiery - operetka Johanna Straussa "ZEMSTA NIETOPERZA". Muzyka na żywo. - 25 osobowa orkiestra, - 12 solistów śpiewaków i aktorów, - kilkunastoosobowy chór, - 12 osobowa grupa tancerek i tancerzy, Zabieramy naszą publiczność w czasy końca XIX wieku, na bal do księcia Orłowskiego - ...
Przejdź do spektaklu.
Byłam, widziałam - polecam!
Widziałam piątkowy spektakl. Rewelacja:) To niesamowite przedsięwzięcie wystawić "Zemstę nietoperza " na deskach sceny teatralnej NOT. Ale udało się! I to z pełnym rozmachem. Aktorzy, tancerze i orkiestra stworzyli niesamowitą łączność z widzami nie tylko przez bliskość wynikającą z małej przestrzeni. Swoboda, nastrój, wchodzenie z grą w widownię, wrażenie, jakby wszyscy artyści z niezwykłą łatwością wystepowali i sami przy tym dobrze się bawili sprawiły, że widzowie szybko zapomnieli o dniu codziennym i żywo reagowali na to, co działo się na scenie. Wspaniała atmosfera! Dynamiczna gra aktorów, piękny śpiew i taniec, rewelacyjne stroje i skromna, ale gustowna i w punkt trafiona scenografia:) Naprawdę gratuluję i szczerze polecam! Warto zobaczyć, warto stać się częścią tej kultury, którą tworzą osoby skupione wokół Fundacji Kultura teraz! Z dużym poczuciem humoru, bez zadęcia i niepotrzebnych, prowokacyjnych akcentów, które ostatnio tak często goszczą na scenach teatrów. Całość trwa ponad trzy godziny, ale czas upływa niepostrzeżenie. To sztuka, która nie męczy ale relaksje, bawi i sprawia, że te dwieście minut spędzone w NOT są prawdziwym spa dla duszy. Raz jeszcze gorąco polecam:)
Zemsta Nietoperza bardziej niz ok.
Byłyśmy z mamą na operetce i ani przez chwilę się nie nudziłam. Było wesoło, tanecznie, spiew na najwyższym poziomie. Ludzie głośno klaskali a na koniec owacje na stojąco. Kiedy tylko będę mogła, to zawsze pójdę na spektakle P. Ani Kołodziej, bo właśnie w Nocie pierwszy raz byłam na operetc
Fundacja Kultura.Teraz!
Dziękujemy za zainteresowanie naszym przedstawieniem. Wyjaśniam, że od premiery "Zemsty nietoperza" w kwietniu 1874 r. książę Orłowski jako postać zgodnie z librettem - był rosyjskim księciem mieszkającym w Wiedniu. Po ataku Rosji na Ukrainę, wystawiając spektakl, podjęliśmy decyzję (aby nie kojarzono przedstawienia z promowaniem Rosji i jej działań wojennych) o zmianie kraju pochodzenia bohatera. Chodziło o zaśpiew wschodni w mowie Orłowskiego. Litwa czy Łotwa jakoś nam nie bardzo pasowała. Kierowaliśmy się również stroną artystyczną, czego dowodem jest taniec ukraiński w trakcie balu u Orłowskiego. Dodam, że naszą misją jest przybliżanie widzom gatunku jakim jest operetka, a nie promowanie jakiejkolwiek nacji czy kraju. Zapraszamy zatem na nasz spektakl oraz na stronę Fundacji Kultura.Teraz! Pozdrawiamy
Trójmiejskie cudo!!!
Parę lat temu byłam na Księżniczce Czardasza organizowanej przez Fundację Kultura Teraz! I bawiłam się fantastycznie!
Wczorajsza Zemsta zawiesiła poprzeczkę jeszcze wyżej,gdyż była jeszcze lepsza od poprzedniej produkcji.
Niesamowite stroje i tancerze na balu Księcia Orłowskiego,który swoją drogą ma zjawiskowy głos sopranowy. Rzadko można coś takiego usłyszeć. Pani Adela,Ida i Rozalinda były równie zachwycające! Oklaski dla wszystkich artystów.
Całość jest przepiękna i przez te 3 godziny nie nudziłyśmy się ani przez chwilę! Czekamy na kolejne propozycje Fundacji. Do zobaczenia!
Wczorajsza Zemsta zawiesiła poprzeczkę jeszcze wyżej,gdyż była jeszcze lepsza od poprzedniej produkcji.
Niesamowite stroje i tancerze na balu Księcia Orłowskiego,który swoją drogą ma zjawiskowy głos sopranowy. Rzadko można coś takiego usłyszeć. Pani Adela,Ida i Rozalinda były równie zachwycające! Oklaski dla wszystkich artystów.
Całość jest przepiękna i przez te 3 godziny nie nudziłyśmy się ani przez chwilę! Czekamy na kolejne propozycje Fundacji. Do zobaczenia!