Widok
mnie ciekawią oceny - zanim ktoś zobaczy :) a juz wie...ale jasnowidzów mamy
ja sam czekam na ten film - ciekawe czy można zrobić film bez "wielkich" aktorów (nie myślę o ich wielkości ale o przerośniętym ego) bez wielkiej kasy jedynie słusznych mecenasów..czekam i pozdrawiam jasnowidzów (wiem wiem wszyscy byli na pokazach dla krytyków filmowych...:))
Film z przesłaniem
Film z przesłaniem i jak pokazuje praktyka zaczynają się ataki, obrzydzanie, że kiepski itd, wystarczy zwiastun... . Zły nie chce odpuścić i atakuje najbardziej skutecznie tych przywiązanych mocno do grzechu.Walka duchowa trwa a my jako grzesznicy potrzebujemy świadectwa tych, którym idzie lepiej niż nam. Sam nie oceniam, bo nie widziałem nic poza zwiastunem. Bł. Karolino módl się z nami. Oby z tego wyszło większe dobro
"Zrwany kłos"
Film dobrze zrobiony,taki prawdziwy bez udziwniania.Jest tło historyczne,polska biedna wieś i religijni ludzie.Chociaż i tu zdarzają się także ci, co zawsze wiedzą lepiej i innych osądzają.
Jest to film poruszający, z wieloma trafnymi sentencjami- dającymi dużo do myślenia.Na pewno nie należy d o tzw" lekkich i przyjemnych".
Warto wcześniej coś wiedzieć o historii tamtych lat i o samej Karolinie.
I nie wychodzić szybko-w trakciee końcowych napisów-cudna muzyka.
Polecam!!!!!!!!!!!
Jest to film poruszający, z wieloma trafnymi sentencjami- dającymi dużo do myślenia.Na pewno nie należy d o tzw" lekkich i przyjemnych".
Warto wcześniej coś wiedzieć o historii tamtych lat i o samej Karolinie.
I nie wychodzić szybko-w trakciee końcowych napisów-cudna muzyka.
Polecam!!!!!!!!!!!
Beznadzieja, kto mi odda moje dwie godziny
Aktorstwo jak z trudnych spraw. Film tak słaby, że zaciskały mi się pięści na myśl o kasie, którą wydałam. Słaby, propagandowy, scenariusz przewidywalny jak menu w mcdonaldzie. Serio, darujcie sobie. Lepiej kasę dać biednemu na ulicy, niż wydać na ten badziew.