Widok

Zielona granica

Zielona granica Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli mamy prawybory

Za pieniadze PO
Dura lex sed lex a zolnierz to nie wolontariusz.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Watykan

Prosi o kolejnych emigrantów. Gwardia Szwajcarska prywatne wojsko Papieskie nie będzie bronić stolicy w imie solidarności z uchodzcami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

film o prawdzie...!

Nie dla tumanow.... a wy uczcie sie rozumiec prawde
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

Świetny film

Świetny film, po seansie ludzie bili brawo. Daje do myślenia o bezradności instytucji i nas wszystkich. Apel do atakujących ten film, zobaczcie najpierw , a potem zdecydujcie czy dalej atakować
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 11

Obejrzałem i nie żałuję żadnej minuty.

Warsztatowo przyzwoity. Temat trudny pokazujący bez przerysowań a wręcz wygładzający leśne realia ale to tylko obraz fabularny.Największe akcenty postawione na zwykłych zaganianych ludzi i ich dranaty oraz aktywistów próbujących im pomagać. Akcenty służb i ich działania delikatnie oddały to co znamy udokumentowanych bezprawnych działań Policji, Straży polskiej i białoruskiej. Ale ludzie i tak długo tematu grzać nie będą taak samo jak po filmach Smarzowskiego.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 10

Paszkwil

żydo-komuna
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 24

nikt nie bił brawa, co ty bredzisz? za to było "boze jaki nudny..."
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Normalnie bym nie obejrzała, ale pójdę do kin na złość rządzącym.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czy to

Do dudy. świnię nie chodzą do kina bo koryta pilnują
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Chcemy wraz z rodziną serdecznie podziękować polskiej Straży Granicznej, Wojsku Polskiemu - Panie i Panowie jesteście bohaterami wiernymi swemu krajowi, wykonując wiernie i sumiennie swoje obowiązki względem społeczeństwa, dbając o bezpieczeństwo nas wszystkich - jesteśmy z Was dumni. Mam nadzieję, że mimo ataków ze strony potomstwa esbeków, folksdojczy i targowiczan dzielnie będziecie reprezentować polski mundur
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24

Murem za polskim mundurem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Warto obejrzeć!

Film mądry, smutny, wzruszający, trzymający w napięciu, ale przede wszystkim zmuszający do refleksji.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

Obejrzałam. Głosuję przeciw pis

Ale film jest za długi. Pierwsza połowa dramatyczna. Druga po prostu nudna. A w przedstawieniu Straży Gran. tendencyjne przegięcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Słaby film

Czarno biały nie tylko wizualnie. Najgorsze jest jednak to, że oglądając go mam poczucie fałszu. Na własne oczy widziałem bitwy na granicy, obrzucanie strażników kamieniami, niszczenie zapory. A w filmie jakiś zupełnie inny świat i oczywiście sadysta w mundurze. No halo. I jeszcze nieznośne wtykanie polityki, co do końca odbiera wiarygodność.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Niemiecki film

Wpisuje się w dobrze znana pedagogikę wstydu i ten lewacki obraz świata. Dobrzy uchodźcy, światli lewacy i brutalne podle państwo. Nie kupuje tego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ważny film

Irytuje czasem dydaktyzmem ale jak ważny wskazują reakcje środowisk uklutych tym patyczkiem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

każdy kto czuje sie pariotą musi pognić cyników z rządu

afera wizowa to pokazała kto jaki patriota
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1