Widok

Zimna wojna

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Zimna wojna.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zimna wojna

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 23

Pewnym ograniczeniem jest to, że gra tylko role męskie. Trochę do powiedzenia mają też reżyserzy. Jak przeczytałem Twój komentarz to od razu w Wiktorze Warskim rozpoznałem młodego Religę i późnego Riedla.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Magia...

Ma w sobie magię...
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 9

Piękne piosenki, tańce, klimat dawnych czasów i wątek miłosny, polecam warto obejrzeć
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

do zobaczenia

historia mnie nie porwała. Kulig daleko dalej przed Kotem, ktorego nie widze w roli amanta.
bohater pierwszoplanowy to dla mnie jednak muza! + wyjatkowe zdjecia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wzruszający ,zaskakujący,niezwykly,prawdziwy.DLa mlodych z pewnością nieco archaiczny przekaz szarej rzeczywistości dawnych czasow.Piękna historia trudnej miłosci doskonale wpisana w scenerię powojennej Europy i Polski.Wszystko autentyczne łacznie z szarością wszechobecną. Wspaniala muzyka,zdjęcia.Doskonała Kulig ,Kot,Kulesza....Troche zaskakujące zakonczenie, z pewnością prawdziwe ale jednak wolę gdy takie historie dobrze się konczą.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od połowy bohaterowie stali się irytujący - cierpienia, które ich spotkały, mieli na swoje własne życzenie. Koniec tandetny.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 16

sopot

Jak się doczeka do kożca listy płac , po zespołach francuskich i chorwackich jest cała lista utworów i Sygietyński itp
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wirtuozeria

Kulig...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inny

Film inny, warto zobaczyć, klimat, muzyka, teraz wracają obrazy...Polecam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cudowny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Może nie tyle życzenie, co niedojrzałość i decyzje podejmowane przez Zulę pod wpływem impulsu.
Co do gry głównych aktorów - właściwie nie pokazali miłości, żaru między Wiktorem i Zulą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdjęcia

Nie widziałam polskiego, współczesnego filmu, który by tak wspaniale oddał lata 40te, 50te, 60te... Jakbym oglądała zdjęcia Kroniki Filmowej.... ( kto ją jeszcze pamięta...)
Pani Kulig jest fantastyczna, reszcie aktorów również pogratulowałabym ról.
Jedyny minus to wątły scenariusz, historia nieporywająca, dająca się opowiedzieć w kilku zdaniach.
Złota Palma z reżyserię absolutnie zasłużona.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybitne kino

Piękny, bez patosu, świetne ujęcia, wow!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

ojojoj

Film wybitny, prawdziwe losy nasze przetrudne, wielkie brava dla Twórców
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Piękne ambitne kino

Film piękny, poruszający, nastrojowy po prostu inny. Aktorzy wspaniali jak zawsze zresztą zarówno Kot jak i Kulig super. Szybko idźcie obejrzeć zanim zdejmą go z afisza. Na pewno nie jest to film dla tych co lubią komercyjną sieczkę.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Film z duszą

muzyka, obrazy, Sztuka aktorka przez duże S, wrażliwość i piekno, film którego się nie zapomina; dziekuję reżyserowi , aktorom;
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

A może nie powinieneś zmieniać repertuaru?

Pozostań przy kreskówkach i tureckich serialach. Nie wymagają myślenia i są całkowicie przewidywalne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Film wg mnie wybitny. Polecam obejrzeć każdemu, kto lubi ambitne kino.

Joanna Kulig i Tomasz Kot wspaniale zagrali swoje role.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nic specjalnego

Już od wielu lat mam nadzieję na obejrzenie dobrego polskiego filmu - z przykrością muszę powiedzieć że po obejrzeniu cały czas pozostaje nadzieja. Film nudny i banalny - szkoda czasu.... a szkoda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 23

Zimna wojna

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 23
do góry