Widok
Generalnie kiedyś tak miałam, ale założyłam sobie po prostu filtr węglowy i zmiękczacz wody Ecoperla na całą instalację w domu. Inwestycja genialna, bo inną jakość wody czuje się nie tylko przy kąpieli, ale dodatkowo osad nie nawarstwia się na kabinie i baterii, pranie jest miękkie bez płynów do płukania (podobno też to zdrowsze) i w instalacji czy pompie ciepła nie odkłada się kamień. Naprawdę super sprawa, a to tylko jednorazowy wydatek kilku tys ;) Napisz sobie do tej firmy i oni ci dobiorą odpowiedni sprzęt do twoich potrzeb :)
W bardzo dużo miejscach jakość wody jest straszna.
Nie wiadomo co można zrobić gdy jest taka zła jakość wody.
Każda woda w Gdańsku jest z kamieniem w Osowie w pracy w czajniku kamień na Przymorzu też i w Oliwie to samo a woda okropna na Przymorzu przez rury w mieszkaniu bo tak ogólnie to ponoć woda na Przymorzu jest dobra ale zakamieniona strasznie. Mam dzbanek filtrujący i używam wody filtrowanej do picia,zup, płukania owoców. Na naczyniach widzę kamień straszny nie zwracam już uwagi na to głową muru nie przebije. Pierwsze co słyszę żeby w Gdańsku była woda chlorowana. Ja kiedyś w Słupsku w szpitalu przepłukałem jamę ustna czułem chlor. Uważam, że taka woda nie nadaje się do picia.