Widok

Żłobek prywatny czy samorządowy?

Opinie do artykułu: Żłobek prywatny czy samorządowy?.

Jaki żłobek wybrać, kiedy skończy się roczny urlop rodzicielski i musimy wrócić do pracy? Sprawdzamy, jakie zalety mają żłobki samorządowe, a jakie prywatne.

Decyzja o posłaniu dziecka do żłobka nie należy do łatwych, tak samo jak znalezienie odpowiedniego miejsca dla dziecka. Rodzice zastanawiają się nad wieloma rzeczami, często odkładając sprawę finansów na bok.

- Musimy zdecydować się na jakiś żłobek, ale zastanawia nas kilka kwestii - pisze w liście do redakcji pan Adam ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panstwowy jak prywatny

W panstwowych zlobkach Wawa panie sprzątają od a do z sale zabaw,spania plus mycie szyb kafelek zmywanie naczyn i wyparzanie.wiec to etat 3 w1 opiekunka,sprzątaczka,praca na zmywaku.

Zlobek

My się dostaliśmy bez żadnych znajomości. Nie wiem jak to możliwe. Równo rok po zgłoszeniu.

Little Gianst Mali Giganci Pszczyna

Ja w swoim wyborze kierowałam się najpierw opiniami w internecie.
Osobiście nie spodziewałam się, że będę tak zadowolona ze żłobka Little Giants Pszczyna.

Prawda boli co? Osobiscie znam kobiety, ze co powrot do pracy to zaraz ciaza. Nie martw sie o kobiete, ktora wraca do pracy po wychowaniu dziecka. Watpie aby byla gorsza od tej ktora dopiero np. zaczyna.

Oczywiscie, ze nie ale sa babcie ktore z wnukami chca siedziec gdy jest taka koniecznosc np. choroba lub wpasc na kawke do wnukow. I nie jestem pania powyzej.

No tak, w koncu obowiazkiem babc jest siedziec z wnukami w domu, nie maja prawa odpoczac na emeryturze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tacy, którzy nie chcą żeby pracownica po paru miesiącach poszła na zwolnienie z powodu ciąży, macierzyńskiego itd. A tak to przyjdzie i popracuje. Dodam, że zwolnieniami z powodu ewentualnych chorób nie muszę sie martwić, bo dwie babcie zaczynają emeryturę :) To wszystko zostało odpowiednio zaplanowane i przemyślane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto się zajmie dzieckiem od 14 jak ojciec wraca do domu o 17? Samo sie zajmie???

Pani sobie kpi! W Gdyni nie wypełnia sie nawet w dokumentach czy jest sie samotnym rodzicem czy nie. Ja nie mialam problemu z dostaniem dziecka do Niezapominajki. Zapisałam je jak miała 3 tygodnie. Oboje z mężem pracujemy, a to jest nasze pierwsze dziecko. Dodam tez ze nie jesteśmy z Gdyni i nie mamy żadnych układów. Dodam ze dziecko dostali sie gdy otwierana była dopiero 2. filia. Teraz jest jeszcE więcej. Akurat Gdynia jest bardzo prorodzinnym miastem i z roju na rok jest więcej miejsc. Albo Pani zrobiła słaby reaserch, albo Pani celowo wprowadza czytelników w błąd. Prosze nie robić bezpodstawnej krytyki! Jestem bardzo zadowolona ze żłobka!

Zgadzam sie!!!!!

Żenujący komentarz i brak kultury

Zero argumentów więc kusisz sie tylko na pyskówkę. Gratulacje

Zgadzam się i..

podpisuję się obiema rękami pod wcześniejszą wypowiedzią :) Państwowe żłobki podlegają większym kontrolom. Dwójka moich dzieci chodziła do prywatnego a później do państwowego żłobka i jest ogromna różnica. Może nie ma takich wymyślnych zajęć dodatkowych, ale czy tak małemu dziecku jest to potrzebne? Najważniejsza jest opieka, bezpieczeństwo i dobra zabawa. Panie się nie zmieniają, a taka stałość jest ważna dla dziecka, które i tak przeżywa rozłąkę z rodzicami. W prywatnych ciągle była rotacja. Fakt że długo się czeka, ale warto.

W obecnych czasach, kiedy większość par żyje bez ślubu, pojęcie "samotna matka" straciło na znaczenia - zwłaszcza w takiej sytuacji. Jeśli więc o to nie pytają to akurat ok.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli się pracuje od 14 to o żłobek nie trzeba się starać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe, kto przyjmie pracownicę, która wypadła z rynku pracy na ponad 6 lat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

żłobek państwowy hahaha

żeby wybierać najpierw musisz się tam dostac, zaczynasz nawet od 800 miejsca...na ten najbliżej domu się nie dostaliśmy, więc został nam prywatny....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

podanie nie pomoze

o ile miejsce się nagle nie zwolni. Żłobki nie są z gumy, żeby się rozciągać
i nagle mieć więcej miejsc. Niestety

Moja koleżanka właśnie tak zrobiła. Udało się jej zajść w ciążę jak miała za miesiąc wrócić do pracy ;) Bo też nie miała co z pierwszym dzieckiem zrobić.

Absolutnie zgadzam się z tym, że decyzja o późniejszym rozpoczęciu nauki w szkole przełożyła się na ilość miejsc w żłobkach ale też przedszkolach. Miejsc w tych pierwszych zawsze brakowało i mimo usilnych starań tegoroczna sytuacja na pewno się nie poprawiła właśnie dzięki PIS. Osobiście znam dwie "normalnie rodziny" które wydzwonily (swoją droga ciekawy sposób rekrutacji) sobie miejsce w kolejce do gdańskich placówek.

W Gdańsku są układy. Jak znasz kogoś to sie dostaniesz. Mam ciocię w w przedszkolu państwowym i sama mi mówiła, że jakbym chciała oddać dziecko do tej placówki to nawet podanie nie muszę składać. Ale niestety nie po drodze mi zupełnie... Niestety syn nie dostał się do żadnego przedszkola w naszej okolicy. Po jakimś czasie podczas gadki z sąsiadem mówię, że zostaję w domu, bo dziecko nie dostało sie do przedszkola, a on mi na to, że szkoda, że wcześniej nie mówiłam, bo on bez problemu by to załatwił. I że jak młodszego będę chciała posłać to najpierw do niego mam przyjść. I to nie są znajomości?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry