Widok

Zmiana operatora GSM...co wybrać?

Po wielu latach spędzonych w Plusie pora chyba się z nim pożegnać.
Teraz pytanie - na co?
Orange chyba odpada, reklamy jakie widzę w telewizji bardziej odpychają. Wczoraj, aby tego mało było, widziałem reklamę "czasoumilacza" z jakąś piosenką Whitney Houston - powiedziałem sobie, że tego za wiele.
Play? Podobno wielu tak przechodzi. Mają więcej minut w abonamencie za podobną kwotę + darmowe rozmowy w sieci. W Plusie w nowej taryfie muszę płacić 20 groszy za 1. minutę :/
T-Mobile? Po zerknięciu na ich stronę ciężko w ogóle się jest połapać w ofercie. Darmowy hot spot w T-Mobile - co to jest w ogóle? Nie znalazłem żadnych informacji nawet o tym.

Jakie macie doświadczenia w podobnych sprawach?
Nie ukrywam, że w Plusie chętnie bym jednak został, gdyż ze swoimi punktami miałbym sporą zniżkę na aparat a nęci mnie Sony Ericsson Xperia, ale zniechęciły mnie rachunki jakie miałem poprzednio.. I spora różnica między "gratisami" w porównaniu do innych ofert.

Kolejne pytanie - na jak wcześnie przed końcem umowy można się starać o przeniesienie numeru?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli nawet już w podpisanej umowie jest klauzula wpisana jako niedozwolona to jest z automatu nieważna,tak jakby jej nigdy nie było.
TMobile za 19 zł br. dają na 18 m-cy 120 minut.
Za 29 zł chyba 240 minut.
Ale to oferta bez telefonu. Telefon wg mnie taniej na Allegro wyjdzie
Przede wszystkim, niezależnie od tego, jakiego operatora wybierzesz, targuj się o lepszą ofertę. Z doświadczenia wiem, że jeśli pójdziesz np. do Play i powiesz, że T-mobile oferuje ci lepsze warunki to oni zrobią "wszystko" żeby zdobyć nowego klienta i dadzą Ci bardzo korzystne warunki.
fk dobry temat bo ja tez w plusie jestem ale wcale super oferty nie mam (pomimo tego że mogłabym mieć lepszą chociażby za staż np)
co do telefonu który Ci sie podoba to moim zdaniem dużo lepszy jest Hazel, ale to kilka osób kilka róznych opini uslyszysz ;]

Skorzystam jednak z rady ~Oli i poszukam ofert a może Plus sie ogarnie i mi fajną ofertę złoży ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.
Szymszunia może nie trafiłas na odpowiedniego sprzedawcę?

Ja jestem w Plusie, mąż jest w Plusie.
Mam LG Bali i nie zamieniłabym go na żaden inny telefon.
Księżycowa bardzo możliwe, ale jakoś chyba w maju mi sie umowa kończy więc zobaczymy.. ;]
Gdziekolwiek się znajdujesz, twój świat tworzą twoi przyjaciele.

Inne tematy z forum Inne

Jak otworzyć sklep internetowy (86 odpowiedzi)

Przymierzam sie nad otwarciem własnego sklepu internetowego. Mianowicie do tej pory sprzedawałam...

Jakie są kluczowe ograniczenia i mechanizmy bezpieczeństwa w nowoczesnych platformach gamingowych oraz jak wpływają one na (3 odpowiedzi)

Coraz częściej analizuję, jak działają nowoczesne platformy gamingowe pod kątem limitów,...

do góry