Widok

Znaleziono pieska.

W dniu 22.01.2012 w Rębiechowie znaleziono rudego pieska w typie rasy Spaniel. Pies był bardzo zaniedbany. Ewentualny kontakt telefoniczny pod nr 509 954 565.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piesek szczęśliwie powrócił do właścicieli.
do ATA jesteś w błędzie ten pis codziennie lata luzem w Baninie. Stale ta psinę widuję, podbiega biedny, brudny na uszach dredy i filce. Dzis godz 11 biega obok mojego płoty temp. - 10 C a on ucieka przed dużym goniącym go psem.
Następnym razem zgłosze sprawe na Policję , zaniedbywanie zwierząt reguluje odpowiednia ustawa a psa powinno się do schroniska oddac tam przynajmniej go wykapia i będzie miał ciepło. Kupili psa ida do pracy a psiak się pałęta po ulicach. CO TO ZA LUDZIE SĄ!
Nawet wiejskie burki sa uwiazane na posesji i maja budy.
To raczej nie ten. Pies został przed powrotem do właścicieli m.in. ostrzyżony, równiez na uszach. Z tego co ustalono, psiak nie wędruje regularnie, raczej sporadycznie. Ja nigdy go do tej pory nie widziałem.

Co do zaniedbywanych zwierząt, w mojej ocenie jeżeli masz wiedzę n/t takich przypadków, nie czekaj do nastepnego razu tylko działaj natychmiast. Z doświadczenia wiem, że na wstepie lepiej powiadomić wyspecjalizowaną organizację lub stowarzyszenie. Nasi stróże prawa nie są zbyt lotni w kwestii ochrony zwierząt.

Co do schroniska to niestety pobożne życzenia o kąpieli i ciepłym kącie. Chyba, że psiak bardzo chory, trafi wtedy na jakiś czas do schroniskowego szpitala.

Co do wiejskich burków: wolę widok biegającego luzem psa, który ma gdzie wrócić na noc (oczywiście nie powinno tak być, ale niestety jest) niż uwiązanego biedaka przy zbitej z kilku desek budzie na 2 metrowym łańcuchu. Trzeba być kompletnym debilem, żeby ograniczyć psu - zwierzeciu stadnemu, z natury żyjącemu w grupie- świat do kilku metrów kwadratowych. A potem wielkie zdziwienie, że psu szajba odbiła. O innych aspektach tej sytuacji nie ma nawet co pisać.
do ATA
No to masz rację całkowitą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

do góry