Widok

Znamy się?

tyle ładnych dziewcząt przemieszcza się rowerem po Gdańsku... zazwyczaj codziennie spotykam je na drogach rowerowych...

dlaczego żadnej z nich nie znam osobiście aby wybrać się na wspólną wycieczkę rowerową? ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
no Panowie, to wam temat przewodni uciekł
albo wystraszyliście swymi rozważaniami nawet te ciut chętne Panie

to dajecie jeszcze jakieś szanse na wspólną przejażdżkę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja 40 po wertepach. Tyz piknie. Najważniejsze, że nie widać niu arkitekczer.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dawałem rachityczne zmiany, na górkach zostawałem i wołałem żałośnie, a pod koniec zauważyłem, że na drogach, które były dotąd płaskie wyrosły spore góry. O zaniżenie średniej obwiniam jednak eM, który wdał się w gadkę z niebrzydką kolarką i zburzył cały misterny plan.
Ja - 108, eM - pewnie 160.
Baaardzo udana wycieczka, pogoda dopisała, trasa widokowo wspaniała.
A ja sobie na wertepy pojadę.
Ty sobie możesz mówić, a on i tak swoje... cisnął ostro, a potem jeszcze wydłużył trasę :)
Ale dałem radę! ;)
Tylko nie szarżuj, uważaj na kolano.
No to jedziemy. 8:15 Gd-Osowa - 8:45 Somonino. Ostatnia chwila, by się przyłączyć :)
Nie no z rowerem to z rowerem tak jak ta pani
https://www.youtube.com/watch?v=QgKnaJ8t4Oo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to sobie pośpię... a żona to tak jak z rowerem i wiertarką... że się nie pożycza? :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak z żoną? Ciekawe. Tego nie próbowałem
Nie ma brzydkich kobiet, tylko wódki za mało, powiadają, ale ja wbrew powiedzonku za żonę sobie tę ładną wziąłem. Podobnie działam z rowerem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszysko jasne. Nie ma złej pogody, jest tylko nieodpowiednie ubranie, jak mawiają potomkowie Wikingów.
Ale my o 10 mieliśmy być w domu. Po południu mi nie pasuje. Mokre buty i gacie, i łańcuch do czyszczenia to nic wspaniałego. No może fontanna z buta przy każdym depnięciu jest śmieszna, ale też do czasu. Poza tym buty SL maja dziurkę wentylacyjno-odwadniającą na spodzie i efekt już nie ten.
Padać będzie tylko do 11. Schłodzona szosa coś wspaniałego.
http://uk.weather.com/weather/hourByHour/Gdansk+PM+Poland+PLXX0005:1:PL?pagenum=3&nextbeginIndex=18

Na 90% deszcze - nie jadę

No niestety, wszystko wskazuje na to, że w niedziele rano bez solidnego deszczu się nie obejdzie. Wobec takich prognoz rezygnuję z jutrzejszej wycieczki. Wstępnie przestawiam ją na sobotę za tydzień.
http://www.meteo.pl/um/php/pict_show.php?cat=3&time=20
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do baru to na pewno podjadę. Dobry bar?
za 15zł to ja mam nową dętkę w razie W :)

A tak serio to bardziej chcę się rozgrzać, bo wiem jak zapierniczasz ;)
Natomiast na drogach ruchu zbytniego faktycznie nie powinno być, bo nie dość, że ta pora, to jeszcze niedziela... będzie dobrze.
Niestety tak.

Ale w sumie jeden podjazd prawie-szosowy (nowe iomby, choć lekko rozjechane) zbliżający się do 3-ki z przodu by się znalazł: dojazd do wiatraka-baru na Górze Sobótka k. Ręboszewa. Ze 25% na krótkim fragmencie może tam być.

pozdr
O! Dwucyfrowe to coś dla mnie. Ale pierwsza cyfra to pewnie 1 :((
Trasa niebrzydka, ale zamiast nudnego łojenia autostradą przez Szymbark - Stężycę możesz skorzystać z niedawno wylanego asfaltu między Pierszczewkiem a Nowymi Czaplami. Fajne, miejscami dwucyfrowe ścianki - przez Krzeszną - Nowe Czaple - Czapielski Młyn (NIE przez Stare Czaple) i dalej Zgorzałe - Stężyca. Powoli asfaltują drogę Stare Czaple - Gołubie, więc niedługo szosą będzie pewnie można dodatkowo zaliczyć fajny podjazd pod Stare Czaple bez konieczności wracania się.

Malowniczość i klimatyczność wyjątkowa, no i dwucyfrowe nachylenia na asfaltach to rzadkość na Kaszubach.

Trzeba tylko przeboleć kawałek iombów w Krzesznej i ze 300m znośnej żwirówki na przesmyku między Potulskim a Ostrzyckim w Pierszczewku.

pozdr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry