Widok

Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?

Opinie do artykułu: Znika słynny sklep ogrodniczy. Co powstanie zamiast niego?.

Po 22 latach funkcjonowania zlikwidowany został sklep ogrodniczy Okaz, który mieścił się przy ulicy Wita Stwosza. . Jego znakiem rozpoznawczym były kozy, króliki i kolorowe ptaki w wolierze przed wejściem. Teraz grasują tu złomiarze. Oficjalnie nie ma planów, co może powstać w tym miejscu.

Pod bramą przy pętli tramwajowej co chwila zatrzymują się kolejne samochody. Rozczarowani klienci szybko zawracają. To dlatego, że na bramie wisi kartka "Nieczynne likwidacja firmy". ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nienawidzę złomiarzy. Że też przez tyle lat nie można w Polsce zrobić porządku z tymi złodziejami i skupami złomu, od których trzeba by zacząć.
popieram tę opinię 486 nie zgadzam się z tą opinią 39

Skupy akurat powinny pozostać

Powinien zmienić się jedynie sposób skupu, żeby sprzedający musiał okazać że jest właścicielem złomu. Sam często sprzedaję duże ilości złomu ponieważ zajmuję się rozbiórkami i uważam, że lepiej to sprzedać niż wyrzucić, nawet nie z powodu tych kilku groszy, ale zwyczajnie ze względów recyclingowych. Stal jest bardzo potrzebna w przemyśle a odzysk złomu jest znacznie prostszy i mniej energochłonny niż produkcja z rudy
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale nie mówię, żeby je likwidować

tylko zrobić z nimi porządek. Jak to możliwe, że taki skup kupuje świadomie i bezkarnie np. od jakiegoś menela studzienkę kanalizacyjną. Przecież wiadomo skąd ona pochodzi...
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to robią inny??

można zrobić z tym porządek w prosty sposób, np w Anglii skupy nie mogą płacić gotówka - tylko przelewem na konto. Wtedy wiadomo kto przyniósł złom i łatwo namierzyć złodzieja ( patrz odcięta ręka Reagana)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Powinien zmienić się jedynie sposób skupu"

..... Proponuje przesył złomu do hut drogą pocztową..... urzędy pocztowe się ucieszą :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 21

Skupy złomu podbijają statystykę segregacji odpadów, czego wymaga od nas UE. Dlatego są władzy na rękę i raczej nie znikną. Tym bardziej, że reforma śmieciowa wyszła słabo.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

a wiesz co praktycznie by się działo, gdyby nie złomiarze czy inni zbieracze?

paradoksalnie oni odwalają połowę roboty za tych , którzy winni się tym zająć :) Dzięki nim często spod twojego śmietnika znikają jakieś stare lodówki czy pralki , czy nawet kartony ..
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 25

Ta korzyść to promil strat, które powodują.
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 8

tak tak i kratki od kanalizacji na głowych ulicach

puknij sie w leb i idz zlomiarzowac
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie wiem kiedy widziałeś złomiarza z kratka lub z szyna, ale ja jeszcze nie ..

.... a jeśli piszesz o szynie czy o kratce to pomyliłeś pojęcia złomiarz to nie to samo co złodziej , a złodziei możesz mieć nawet w korporacyjnej firmie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 22

kratka, która wyparowała to nie robota złomiarza...

kratki i pokrywy studzienek to nie robota złomiarzy tylko złodziei i właścicieli firm drogowych. Na skupie nikt nie przyjmie od złomiarza takiej kratki. Inaczej na budowie drogi. Koszt takiego elementu to kilkaset złotych jak nie więcej, koszt u złodzieja to 50-100 zł.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kratki i klapy włazów

są z żeliwa. Złomiarze tłuką je w drobny mak i wtedy wszystko gra.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

złodziej-złomiarz

Jakiś złodziej-złomiarz zaniósł do skupu nawet rękę Reagana. Oczywiście generalizowanie nie jest dobre, ale coś często słyszy się o ukradzionych pokrywach studzienek itp. Ktoś psuje opinię prawdziwym złomiarzom. Może środowisko by takie zakały wykluczyło z zawodu...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

a wyrzuc rano puszke na trawnik i mierz czas kiedy zniknie

Placza tu jacys frajerzy co im wanna z dzialki zniknela albo kran wykrecili ;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skupów namnożyło się

jak grzybów po deszczu. Na jednej ulicy Litewskiej jest ich obok siebie chyba ze sześć. A na dzikim placu obok leżą całe hałdy nowiutkich, pociętych otulin kabli. Każdego ranka są tam też wypalane w ogniskach kable. Czemu rano? Oczywiście, noc jest do kradzieży, Rano otwierane są skupy złomu i sklepy z "mamrotem". A człowiek nie zwierze, wody nie pije. Ile szkód już poczynili ci złomiarze!!! Nie ma na nich siły. A może są oni wliczeni w politykę gospodarczą kraju?
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wręcz przeciwnie

Gdyby nie złomiarze to po okolicznych losach lezalyby tony śmieci. Zebrali wszystko co sie wolałby ludziom w piwnicach i to ta dobra strona. Natura nie zna próżni. Jakie jest zapotrzebowanie takie 'specjalnosci' sie pojawiają
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 26

Tak ale chodzi tu o takich zlomiarzy którzy w jakis magiczny sposób robią z dzialajacej infrastruktury zlom mówiac inaczej kradną elementy metalowe czy to kolejowe czy inne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdura

Biorą tylko to co im się opłaca sprzedać. Gruzu czy obierek nie wezmą a często narobią więcej szkó i syfu przy okazji "odzyskiwania' metali wszelakich. Ot choćby opalanie kabli w dzikich ogniskach. Sam parę razy takich dziadów przeganiałem za to.
Jak robiłem remont to złomiarze potrafili przegrzebać odpady w kontenerze w poszukiwaniu metali i nasyfić dookoła ... także nie wiem skąd takie przekonanie, że to takie pracowite i pożyteczne mrówki miejskie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba było położyć koło kontenera.Myśleć,myśleć,myśleć-"zwierzak"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Albo

W ogóle na środku ulicy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne

To dzięki złomiarzom w krzakach i lasach leżą resztki lodówek, telewizorów i innego sprzętu. Oni to tam wywożą i rozbierają ze wszystkich metalowych części.
część plastikowych rzeczy i kabli palą, żeby miedź ze środka sprzedać.
Naprawdę super z nich czyściciele! Już nie mówiąc o tym ile rzeczy niszczą (u mnie np ukradli kratkę przy wejściu do klatki). Gratuluję wiedzy.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

gdyby byla praca dla nich

to pewnie nimi by nie zostali.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 36

Jaka praca? Przyjrzyj im się. Kto zatrudniłby degeneratów z 30 letnim stażem w nałogu? To tylko PRLu było możliwe.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Komuno wróć, praca należy sie przecież z przydziału nawet jak niec nie umie

UP są pełne nierobów, którzy tylko czekajana zasiłek i nawet im w głowie myśl o pracy nie błysneła. Ja swojego czasu musiałem zmierzyc sie z upadkiem mojej małej działalnosci gosp. musiałem z dnia na dzień znalesc prace i nie marudziłem ze "nie fajna" ze "mała kasa" itp. praca jest lepsza czy gorsza a w miedzy czasie trzeba szukać sobie fajnego interesujacego i dobrze płątnego zajęcia.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jaki zasiłek dostaje się w UP jak się nie pracuje od dłuższego czasu.Chyba od dawna tam nie byłeś..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedy straciłem pracę

też zapisałem się do pup, kilka stówek zasiłku zawsze się przyda, dodatkowo miałem ZUS, prace znalazłem sobie sam, zatem przestań być takim nafukanym fajansiarzem i nie wkładaj wszystkich do jednego worka, jeśli szukasz nierobów to popatrz na piwoszy podslepikowych, normalnych ludzi, którzy robią co mogą by utrzymać siebie i dzieci lepiej nie obrażaj w ten sposób
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wszyscy są tacy jak ty niektórzy szczególnie po 40 jak stracą prace czuja się odrzuceni jeszcze pare razy ich odrzuca potrafią się zamknąć w sobie bać się ludzi ale co ty wiecie o ludziach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zatrudnij ich sobie

Podejdź do dziada ze złomem i zaproponuj mu pracę - nie wiem - na budowie albo chociaż etat stróża.

Będzie tak: umiejętności zero, dyscypliny i pracowitości zero, wymagania jak po Harvardzie, roszczeniowość, narzekactwo plus lepkie ręce.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

wpadnij kiedyś na złomowiec i zobacz kto tam orzychodzi

zmienisz zdanie o tych "skrzywdzonych" złomiarzach

to po prostu w większości menele
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Złomiarze są bardziej pożyteczni niż twoja nienawiść i twoja głupota

zatrważające jest to ze masz tyle plusów oznacza wysoki poziom głupoty czytelników portalu ale to tez nie nowość!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie można bo to fragmencik niezlustrowanej grupy uwłaszczeniowej czerwonej ELYTY

g

Ta elyta

przebywa najczęściej we Wrzeszczu na skwerku koło LIDLA przy Grunwaldzkiej. Ciągle te same mordy, plastikowa butla z piwem w garści, wózeczki zaparkowane obok i zażarte dyskusje, przerywane czasem oddawaniem moczu, nierzadko stolca w pobliskich klombach.

Za chwile okaże sie ze plan został zmieniony

I powstanie tam dyskont spożywczy znanej marki
Gdańsk to nie jest miasto dla mieszkańców
popieram tę opinię 575 nie zgadzam się z tą opinią 20

...i osiedle Investkomfortu.
Kupują każdą decyzję a jak ktos jest nie przekonany to dostaje tyle że już jest przekonany.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stawiam na Euro Styl.

a dla kogo są dyskonty znanych marek?

są utrzymywane z pieniędzy miasta, właścicieli czy mieszkańców, którzy w nich kupują?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

normalizacja

Dyskonty już się zatkały. Tyle towaru, że przejść nie można, a publika więcej ogląda, niż kupuje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak i dlatego są kolejki do kasy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Częśc ludzi mądrzeje i wie , że lepiej zjeść smacznie i mniej niż byle g*wno ale dużoooo.
Plebs nadal idzie na ilość, napchać pupę i jęczeć , że się jest grubym i wygląda się jak bałwanek.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

A w dyskontach to już nie można kupować odpowiednich produktów?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ogrodnictwo z tradycjami + najlepszy sklep akwarystyczny mogły zostać

zrównać z ziemią a potem teren oddać komuś za łapówkę to ulubione rozwiązanie gdańskiego magistratu
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

wiesz co

to smutne i prawdziwe
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak mawial klasyk

Zmiany, zmiany, zmiany.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 8

szkoda sklepu

Ale nie ma takiego biznesu, którego urzędnik by nie pogrzebał...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zwłaszcza kiedy otrzymują z ministerstwa instrukcję,

by każda kontrola przedsiębiorstwa przynosiła państwu zysk.
Innymi słowy: "dajcie mi człowieka, a znajdę na niego paragraf".
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tobie pewnie szkoda tych kóz... świntuchu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Macie,rzady swojego kretacza Adamowicza i jego swity:)
popieram tę opinię 373 nie zgadzam się z tą opinią 41

Trzeba było wybrać lepszego. Albo nie było takiego, albo miał mniej głosów. I czyja to wina?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mamy, a nie macie. Glosowales przecież!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

Pan Prezydent Adamowicz

zrobił, robi i będzie robił ciuli w ciula.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Poprostu takie tereny zamiast invest komfortu czy innej biedry przejelaby kuria

Z deszczu pod rynne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

kuria za Puddinga ministranta też źle się nie ma ;) flaszka co rusz dostaje działeczkę pod hodowlę danieli....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Postawią bloki i budyń dostanie kolejne mieszkanie o którym nie będzie wiedział.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

co ty piep**ysz człeku co?

Adamowicz sprzedał, weż kij i się w głowę bij

Odpowiedź!

Krętaczem do kwadratu jesteś ty = obserwator.

jeśli coś idzie i się kręci to trzeba przywalić właścicielom tak żeby sami zrezygnowali - a powstaną oczywiście mieszkania
popieram tę opinię 262 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pewnie p. Prezydentowi brakuje pieniędzy na kolejne mieszkanie.

hehe no tak, mieszkania to powstają oczywiście po złości bo nikt ich nie chce, a inwestor buduje je tylko po to aby zrobić komuś na złość

No i powstają :)

Kolejne betonowe getto

słynny z wysokich cen

i dobrze że w końcu te baraki wyburzą !
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 235

:)

zazdrosna konkurencja widać zaciera rączki ;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Okaz

Jakie baraki .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkanie dla mnie....dużo mieszkań widzę w tym miejscu

Tylko nie wiem,które,bo nie liczę jeszcze do 100..
Jak pójde do szkoły,to je kiedyś wszystkie policze i powiem ile mam.
popieram tę opinię 131 nie zgadzam się z tą opinią 11

teżstawiam, że tam będą mieszkania... co z tego, że pętla i PKM blisko...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od tego miejsca

zacznie się budowa 3 mln mieszkań.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szkoda. Tam było wszystko.
popieram tę opinię 165 nie zgadzam się z tą opinią 8

nie będzie niczego

I zielona wyspa tylko trawa

pamiętam program ogrodniczy na tvp Gdańsk...

Kręcony w Okazie.
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 24

nie przypominam sobie?

Raczej u Pani Justyny Kalety w Lipcach (przy Trakcie Sw. Wojciecha)
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jsk prywaciarz jest chytry i nie stać go ma remont to co ma do tego miasto?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 251

chyba nie czytałeś ? tylko głupiec zrobiłby remont kiedy miał umowę na 2-3 lata , remont by się wcześniej nie zakończył :)

.. budowa trwa około 2-3 lat oczywiście legalna budowa z pozwoleniami itp. a i na remont w tym wypadku trzeba by zgłoszenie dokonać , a remont ma mały zakres, więc w tym przypadku tylko wchodzi w rachubę pozwolenie na przebudowę czy nawet wymiana dachu wymaga pozwolenia :)ale co taki laik może wiedzieć jak on tylko ma wiedze z monitora
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 6

Powod jest bardziej banalny - koszty remontu tego próchna zjadłyby zysk z następnych 10 lat. Zadecydowała prosta kalkulacja.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witamy oburzonego urzędasa lub sfrustrowanego etatowca.

Wracaj pasożycie pod kamień, spod którego wypełzłeś. I miej nadzieję, że cię nie odspawają od stołka, bo będziesz inaczej śpiewać.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6

tyle ma do tego miasto co państwo do twojego kredytu we frankach

życie ponad stan na pokaz dla sąsiadów a potem lament , mi nikt jakoś do kredytu w euro nie dopłaca a różnica kursowa wynosi ponad 70 gr , ja też chcę dopłat do kredytu !!
Buuuuu , mi się należy , buuuu , daj daj daj
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak jesteś frajer to płać i nie płacz.

Właściciele okaza frajerami nie byli dlatego nie wyremontowali bo za 2 lata płakali by jak frankowicze teraz. Zostali by tylko z kredytami a miasto zrównałoby wszystko z ziemią pod nowy apartament Adamowicza.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

z tego co zrozumiałem z tekstu

to dla prywaciarza nie jest problemem to, że trzeba wyłożyć pieniądze na modernizację, tylko to że nie ma żadnych gwarancji, że po remoncie miasto mu nie wypowie umowy.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masz rację!

Gdyby zainwestował własne pieniądze a później chciał ten teren wykupić od "miasta" to policzyliby mu wszystko - łącznie z tym, co by zainwestował. Ergo: zapłaciłby dwa razy (albo i więcej, znając pazerność urzędasów) za to samo, bo teren byłby po inwestycji dużo więcej wart...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Okaz

To właduj kilkaset tysięcy, a za rok dostaniesz wypowiedzenie.

duży sklep by sie przydał

mieszkańcy osiedla 7 dwór i okolic nie mają żadnego sklepu typu Lidl ,Netto czy Biedronka gdyby powstał nie musielibyśmy jeżdzic z siatami tramwajem po zakupy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 69

kobieto , a może jakiś teatr ? a może coś dla kultury ?

bo głupiejemy od nadmiaru "dużych sklepów" nasz poziom intelektualny spada ... ale co to ma za znaczenie dla biedronkowca ?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ile razy w miesiącu jesteś w Teatrze Szekspirowskim albo w ECSie? Było ostatnio kilka dużych inwestycji w kulturę.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie VII Dwór

a gdzie OKAZ?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a no własnie to jest zachęta do założenia i prowadzenia w naszym kraju działalności gospodarczej :(

... facet prowadził sobie ogrodnictwo, zatrudniał ludzi ... a z artykułu jest czytelne ile miał przeszkód .
popieram tę opinię 85 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety, ten kraj jest rajem dla dwóch grup zawodowych:

urzędników i polityków. Dopiero kiedy obie grupy zmniejszy się chociaż o połowę, Polska będzie miała szansę konkurować z nowoczesnymi europejskimi gospodarkami.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

z Pierwszej ręki..

Będzie tam Lidl..... już wiadomo

ahh ten kraj
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 8

hmm

jeśli tak to trochę szkoda. Sklepów nie brakuje, a może taki parking Park n Ride dla pobliskiej kolei metropolitalnej, faktycznie zmieniłby coś in plus dla naszych zakorkowanych ulic?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie parkingi mają sens na peryferiach miasta a nie w ich centrach!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czemu nie?

nie mówię o wielopoziomowym parkingu na setki aut, ale fajnie zaprojektowany plac na samochody z pobliskich osiedli, dla osób które chciałyby np. dojechać do Gdynii tym PKM, byłoby to fajne rozwiązanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

A wiadomo,

kto za taka decyzję "wziął"?

ogrodnictwo Okaz istniało do 30 listopada 2014 r.

Kolejny raz artykuł z deczka "nieświeży"...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

????

A czy właśnie iciel okazu planuje otworzyć podobny sklep w innym miejscu ??? Prosimy..... ;)
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 6

To nie jest takie proste

Wystarczy przypomnieć sobie ile tam było wieloletnich drzewek, krzewów itp Nowa roślinka wymaga czasu żeby wyrósł z niej OKAZ.

sklep ogrodniczy

zeby bylo ciekawiej zlikwidowano rowniez sklep ogrodniczy "z dlugim starzem" przy rynku na Przymorzu
i wiecie co tam teraz jest?.... sklep spozywczy Lewiatan! choc w okolicy jest kilka Biedronek i innych sklepow spozywczych... jest ich tam zatrzesienie no i rynek

czy w centrum Gdansk zostal jeszcze jakis fachowy sklep ogroniczy? czy ktos wie o takim? czy zostaja tylko kiepskie dzialy ogrodnicze w marketach
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

dołączam się do pytania

ostatnio szukalam profesjonalnych sklepow ogrodniczych w gdansku i po wielu trudach musialam zrobic wybrakowane zakupy w markecie budowlanym...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. Sam byłem zaszokowany - idę po cebulki do ogródka, a tu lewiatan

przeraża mnie to, co dzieje się w Gdańsku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jest przy trakcie św Wojciecha zoo okaz, niby przeniesiony z Abrahama, przynajmniej tak myślałam do tej pory

Jest jeszcze centrum ogrodnicze "justyna"

justyna

niestety Justyna jest za daleko

Anno kłania Ci się polonista

Przypomnij sobie jak się pisze słowo staż, czy starz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

sklep ogrodniczy

Tes sklep ogrodniczy na Przymorzu przeniesiono do pawilonów kolo "kwadratu" gdzie jest cukiernia magda, tam chyba bylo Atrium

sklep ogrodniczy

dzieki za wszystkie informacje

Pomnik

Proponuję pomnik miłościwie panującego nam Donalda z Brukseli za rękę z miłościwie panującą nam Ewą z Warszawy. A miedzy nimi, miłościwie nam panującego Pawełka z Gdańska. Tak na wzór prawdziwej polskiej rodziny. Zbierajmy podpisy. Kto jest ZA??
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 18

jeśli uważasz że zasłżyli na pomnik

to im go wystaw, tylko za swoją kasę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Uchhhh....dzielnicowy strażnik Texasu zabrał głos..

Po samym poziomie ortografii jaki prezentujesz, można wnioskować że faktycznie głosowałeś na Adamowicza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

o portalowy słowniczek ortograficzny

błędy znajdzie, ale zrozumienie tekstu za trudne

Ale opcja

zlikwidowania takiego tworu jakim jest polityk w ogóle i postawienia im pomnika, jest do przyjęcia.

proponuję

proponuje pomnik twojej głupoty, ale nie wiem czy się zmieści, bo musiałby być ogromny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Marzy mi się portal, który będzie służył ludziom i pokazywał ich krzywdy oraz własnie konfrontował takie j.w. sytuacje z

urzędnikami.. marzenia się spełniają więc może ?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

ODDAJCIE NAM OKAZ

To było wspaniałe miejsce dla dzieci i dorosłych.W zimie spełniało rolę ogrodu botanicznego pełnego kwiatów .Dzieci miały frajdę były rybki ,ptaki, kózki ,no i plac zabaw..Okaz odwiedzało dużo ludzi żeby kupić rośliny do swoich ogrodów .Zabrano nam wspaniałe miejsce, tak nie powinno być.Sklepów gastronomi nam nie brakuje .
popieram tę opinię 108 nie zgadzam się z tą opinią 7

trafiłaś w sedno

za bezdusznymi sklepami wielkopowierzchniowymi oraz tandetnymi galeriami handlowymi nikt nigdy nie zapłacze... a jednak Okaz miał w sobie ten pierwiastek ludzki, za którym ludzie zatęsknią.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

zabrano nam!
jak masz pieniądze to prowadź dalej. nie rozumiem kto ma utrzymywać nierentowną firmę prywatna?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

nierentowną?

kretynka :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trudno mi szczerze żałować tego miejsca. Standard i stan techniczny były makabryczne. Pleśń i stęchlizna zabójcze dla każdego alergika. Wiadomo było już na oko, że bez kapitalnego remontu to się dalej bujać nie może. Właściciel sobie skalkulował, że nie warto a o bezdusznych urzędach tak tylko gada, bo lepiej wtedy wygląda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 76

Trzeba by sie z penisem na głowy pzamieniać...

żeby ładować kasę w kapitalny remont mając dzierżawę przedłużaną co 2 lata, więc słusznie gada o urzędnikach
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

zniknął sklep ogrodniczy! co dalej?

.. ja się pewnie powieszę..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ja z tego powodu dziś wziąłem dzień na żądanie. Jestem zdruzgotany tą wiadomością, musiałem łyknąć coś na uspokojenie. Jak żyć w takiej sytuacji?

Jesteście durni. MNóstwo ludzi tam się zaopatrywało. A teraz wiosną, szczególnie się odczuwa brak takiego sklepu

Do "Justyny" jest zdecydowanie za daleko, jak się nie ma samochodu, a poza tym ceny są wręcz zaporowe. W Okazie tak nie było.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Durny jestes

Jacy złomiarze?

Zwykli złodzieje, nazywajmy rzeczy po imieniu!
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1

ALE JEST WE WRZESZCZU

Ale jest jeszcze sklep ogrodniczy we wrzeszczu na
Kościuszki 7/9 na terenie Complexu
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To nie jest to.

W Okazie było wszystko do ogrodu, na parapet, na okolicznościową okazję i jeszcze rybki można było kupić.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Analizujemy optymalny sposób zagospodarowania tej nieruchomości. "

No proszę mnie nie rozczulać. Powstanie kolejny wieżowiec i jedno mieszkanko dla Budynia
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ogromny zal po Okazie, ktory spelnial wiele funkcji. Mozna bylo zaopstrywac sie w narzedzia, sadzonki, przyjsc po poradę, mozna bylo podziwiac ogrodnictwo bogato wyposazone w rozne krzewy i rosliny. Przyjsc na spacer z dziecmi do akwarium, byly kury, koguty, kozy. Wiele atrakcji dla dzieci, obok byl plac zabaw, tam odbywaly sie osiedlowe festyny dla dzieci. Wielka szkoda, ze juz tego nie ma, plac niszczeje i nic nie wskazuje by poestalo cos sensownego, wladze oosiedlowe i miejskie widac nie maja jeszcze pomyslu na zagospodarowanie terenu.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szanowni Państwo Klimas,

czy zaprzestali Państwo działalności w dotychczasowym obszarze, czy może będzie można do Was zawitać w innej lokalizacji?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sklep ogrodniczy

Wielka szkoda.To byl nie tylko sklep,ale i wspaniale miejsce rekreacyjne.Az wierzyc sie nie chce,ze tak wielki sklep zostal zamkniety-chyba,ze łapy przyłożył Urzad Skarbowy.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Słychać głosy o tym,że powstanie tu duży 'klep..."

najwięcej sklepów mieści się w Galeriach - po co tu duży sklep
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawdopodobnie Pan Górski potrzebuje tego terenu . To już ma.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak działa cała władzuchna w trójmieście
lepiej doprowadzić do bankructwa i wygnać niż ułatwiać przedsiębiorcom i mieszkańcom życie
za 10 lat jak wszyscy zapomną że było normalnie i dobrze pojawi się deweloper jeden z lokalnych władyków będzie przecinał wstęgę bijąc pokłony
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i jakiś tam włodarz dokupi kolejne metry do Swojej kolekcji.

A jeśli tak, to co?

Świadczy to, że autorka potrafi korzystać z figur retorycznych oferowanych przez język polski.

czytam czytam i czytam tekst i nagle widzę GZNK

i nic więcej już w temacie nie trzeba dopisywać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Okaz przeniesony

Sklep zoologiczny został przeniesiony na Trakt Św. Wojciecha 291 , juz kilka razy odwiedzilam ten sklep i bardzo polecam,
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam stronę fb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jacy jesteśmy ?

Jak to co tam będzie ?
Znamy tę obecna paczkę włodarzy ! Tylko pod biznes ! Zero funkcji publicznych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda - pozdrowienia dla p Wiesławy

Zawsze pomocna. Rośliny kupione w Okazie do dzisiaj dorodnie rosną. Ciekawe, że te marketowe jakoś nie bardzo.
Kózki to był dobry szał dla naszych pociech, wciągały wszystko.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

TO JEST SKANDAL. To był JEDYNY taki sklep w CAŁYM WOJEWÓDZTWIE POMORSKIM

można było kupić i coś do ogrodu i rośliny do domu i kwiaty na różne okazje i doniczki, a nawet był dział zoologiczny (sam kupiłem tam akwarium z szafką). Przez kilkanaście lat regularnie nabywalem tam rośliny i często podjeżdżałem po prostu zobaczyć, co nowego i ciekawego mają w dostawie.
Teraz nie ma już Okazu i nie ma gdzie kupować tego wszystkiego w jednym miejscu. Ten, kto podjął decyzję o likwidacji powinien się bardzo wstydzić.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 6

ze sprawdzonego źródła słyszałem wręcz, że był to jedyny taki sklep na kontynencie eurazjatyckim!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

No, tak - typowa wypowiedź kmiota, którego jedyne rozrywki to nażreć się, wyspać i ew. zakopulować

co tam czyjś ogórd, czyjeś akwarium, czyjeś urodziny i imieniny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, to jest niedogodne miejsce dla kogoś bez samochodu.

Okaz był położony fantastycznie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

haha, kpisz sobie?

o czym ty piszesz gościu? Ty sobie zdajesz sprawę, że Okaz był zaraz przy przystanku tramwajowym? Co byś jeszcze chciał, żeby przystanek autobusowy na terenie sklepu ci otworzyli?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak jechac z wiekszymi roslinami tramwajem, zaraz ludzie beda darli jape
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

:P

widzę że malkontentom nie idzie dogodzić... blisko tramwaju - źle. daleko od tramwaju - źle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To była odpowiedź na wpis o sklepie "U Justyny""

czytajcie ze zrozumieniem, dalej jest napisane przecież, że Okaz był położony fantastycznie.

Bezwładność decyzyjna urzędasów jest przerażająca

!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

klient

Sam byłem częstym klientem okazu ale kiedy zobaczyłem ze powstaje tam przstanek PKM juz wiedziałem ze koniec jest bliski. Jest to teraz zbyt atrakcyjny teren dla miasta. Nie ma w tym nic dziwnego chyba ze miasto woli dzierżawić teren np deweloperowi za kilkunastokrotnie wyższa stawkę. Szkoda ze np właściciele okazu nie dostali od miasta propozycji przeniesienia.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie ktoś o tym napisał

To jest skandal i jednocześnie pokaz "promocji" polskiej przedsiębiorczości. Świetna lekcja dla każdego.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hipermarkety techiczno-ogrodnicze zacierają rączki.....

Likwidacja w Polsce drobnej i średniej przedsiębiorczości to zarzynanie klasy średniej..... a za nią prawdziwego kapitalizmu. Dochodzimy do czasów, kiedy będziemy mieli bidoków i super bogaczy; jak grzyby po deszczu rosną dyskonty i hipermarkety; małe sklepy cięko przędą a w ich miejsce wchodzą małopowierzniowe sieciówki.

Hasło nowych czasów: "Jeden Świat, Jedna Władza, Jeden sklep".
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście lepiej płacić za całodobową rozkradzionego już placu niż brać nadal co miesiąc dotychczasowe pieniądze za czynsz. Duch Lisickiego nadal żyje i straszy.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

plan zagospodarowania przestrzennego zawsze mozna zmienic

która koperta grubsza
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

na pewno bank albo bedronka tam powstanie..to skandal
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Okaz

Część akwarystyczno-zoologiczna przeniosła się na trakt św. Wojciecha. Na szczęście kadry póki co nie zmienili i dalej są Ci sami ludzie. Podobno można ich jeszcze znaleźć na FB (nie wiem nie korzystam).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz wlasciciele cos innego choduja

obraz polski - obraz gdanska

znikaja prawdziwe firmy z tradycjami. lokale, sklepy i zaklady produkcyjne.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przesadzasz

Akurat zniknięcie Okaz itp wielkich sklepów jest zrozumiałe. I nie jest to kwestia polityki, a rozrostu miasta. Tego typu sklepy, które mają mało klientów, ale do działalności potrzebują duże powierzchnie muszą być lokowane poza miastem, gdzie jest dużo tańszy grunt.
W takich miejscach zawsze lepiej aby były to tereny pod mieszkania itp.

Bo aby przestać budować na południu to trzeba przebudować miasto.

analizojemy

A co robilismy zanim dalismy dalismy wypowiedzenie dotychczasowym uzytkownikom?tu iteraz

Pewnie teren pójdzie pod deweloperkę,a Budyń dostanie kolejny apartamencik po preferencyjnej cenie. Jak on się bidulek połapie w następnym zeznaniu podatkowym?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

spoko

teraz mieszkanie dla szwagra
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwielbiałam Okaz. Bywałam tam regularnie.

Kupiłam wiele roślin. Wielka szkoda.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo wielka szkoda, ze zlikwidowano Okaz.

Byl okaz, jest widmo. Okaz byl fajny. Miejsce tez.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teren już pewnie ma swoje przeznaczenie.

Idę o zakład, że jakowyś deweloper zlecił zmianę (wiadomo komu)planu zagospodarowania i przeznaczenia tegoż terenu. Przecież takich inwestorów trzeba (wiadomo kto) szczególnie hołubić.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

brawo

postawmy kolejną galerię, biedronkę słów brakuje, dowalmy wszystkim takie czynsze aby wyprowadzili się z gdańska a adamowicz niech sobie " kupi "następne mieszkanie o którym zresztą zapomni
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy zostaly jeszcze jakieś roślinki? można podjechać wykopać?

Pewnie developer szykje tereny, tzn Adam Owicz dla developera.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

dziwne jak zamykali najsmaczniejsze gofry w Sopocie to nic niepisali

jak zamykali jedyne w trójmiescie Donaty to tez nic nie pisali,mozna przykładów mnożyć ale jak zamykają sklepik bardziej zaliczny do śmietnika z zielskiem to wielkie halo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Donaty zamykali w czasach kiedy jeszcze nie bylo mody na galerie i developerke wiec nikt sie tym nie przejmowal

Miasto nie wie ????

Troche to dziwne że miasto ,niby nic nie wie na temat inwestycji po Okazie???Pracownicy otwarcie mówili o Lidlu i parkingach,skąd mieli te informacje?? :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Okaz

Ogrodnictwo było tam już przed Pierwszą wojną .Zdjęcia lotnicze sobie poogladajcie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda

szkoda okazu - to byl jedyny sklep akwarystyczny z profesjonalna obsluga i znajomoscia tematu, poza tym tylko tam mozna bylo wymienic rybki i roslinki - prawdziwi pasjonaci
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niech wybudują biedronkę albo inny dyskont! W oliwie nie ma żadnych sklepów, na osiedlu młodych sami prywaciarze! Najbliższa biedronka na grunwaldzkiej koło top shop albo na kaprów.!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22

Na Chełmie na ryneczku przy Chałbinskiego 39 jet sklep ogrodniczy.Rodzina która go prowadzi bardzo dba o rosliny i klientów.Chodzące encyklopedie.Polecam.Od wielu lat kupuje tam wszystkie rosliny itp.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Postawić w tym miejscu szubienicę...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

kiedyś, ruscy zasypali nas stonkami

dzisiaj, adam owicz biedronkami.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

było strasznie

Oprócz roślin,była tam zdychalnia zwierząt.Pies samotny w ogrodzeniu z cieknąca budą.Kozy ,które nie miały opieki weterynaryjnej.Jedna z nich na oczach płaczących kobiet ,bezradnych za siatką,nie mogła urodzić i zdychała w cierpieniu.Bez lekarza.Smutek i cierpienie zwierząt był nie do zniesienia dla tych co przyszli kupić roślinkę. Ten ,kto stworzył im piekło,sam do niego trafi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

co zamiast OKAZU

Polecam szkółkę DENDRON na ulicy Bysewskiej /szkoda,że tak daleko i przeciętny emeryt ma z tym kłopot,ale za to zostaje nagrodzony przez właściciela zainteresowaniem i niezwykłą fachowością/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

GZNK

Przeczekalnia nieudaczników.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozdrawiam współwłaściciela Okazu Pana Tomka Klimasa! :)

Nie za bardzo rozumiem

"Pod prywatne zarząd ogród trafił w 1992 roku" a zaraz po tym: "Gdy weszliśmy tu w 2002 roku". To w którym roku weszli? I co to znaczy "trafić pod prywatne"????
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisano "gdy spłaciliśmy długi po poprzednikach". Czyli przez 10 lat obiekt był w innych rękach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolejne mieszkanko

Budyń odda za kolejne mieszkanie, o którym nie będzie wiedział że je ma
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Brawo urzędasy -

największe nieszczęście tego kraju.

gość

bardzo dobrze...bardzo sie cieszę z tego.Jest sprawiedliwosc na swiecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

arcy szef....

biedronke postawic a szefem zrobic budynia bo biedaczek zasluzyl sie dla tej sieci jak nikt inny w gdansku....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co z terenem rekreacyjnym obok dawnego,,OKAZU".Niedawno zainwestowano w sprzęt dla dzieci,

posadowiono porządne przyrządy do ćwiczeń gimnastycznych i....zamknięto! A może by ponownie udostępnić ten teren, chociażby w ograniczonym czasie.Jest osobna furtka od strony pętli tramwajowej.Może zobligować Straż Miejską do otwierania i zamykania tego aktualnie niewykorzystanego a fajnie zagospodarowanego terenu. A i z monitoringiem nie powinno być kłopotu,wszak kamera może być zamontowana na przystanku Kolei Metrop.Idzie wiosna.

Czytać nie umi?

Wyjaśnione, co będzie.

LIDL albo Biedronka - myślałam, że wszyscy już wiedzą...

...dzierżawa się skończyła i miasto liczy na większą kasę.
Tak się w POlsce wykańcza rodzimą działalność.

by żyło się lepiej (swoim)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja stawiam że powstanie tam osiedle z apartamentami ;-)

zoo

tam w pobliżu tego ogrodnictwa przy ogrodowej spędziłem ok 30 lat życia teraz zabetonują ten teren lub w inny sposób go "upiększą"

:( :( :(

Szkoda że ich zlikwidowali, ja tam często jeździłem po kwiaty i inne rośliny.
Mieli dobre ceny, mozna było sie poradzić, obsługa zawsze była miła ...
W naszym mieście nie ma takich sklepów ogrodniczych, bo ogrodnicze przy marketach to nie to samo, tam nawet nie ma fachowej porady jak by człowiek chcial cos sie podpytac. UM mógł sie dogadac z własciecielem i przenieśc np. gdzie inndziej ale nie całkowicie likwidowac, ale coz mysle ze prawda jest tylko jedna, juz jaki deweloper zaostrzył sobie pazurki na ten teren, a do ostaniej chwili UM będzie milczal w tej sprawie, to tylko kwestia czasu ...
No coz kasa robi wszystko ...

okaz...

wielki adamowicz potawi dla swoich nierobów burdello
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można dalej robić interesy p. Prezydencie dopuki będzie rządzić partia PO to będą dziać się takie cuda, kiedy nadejdzie kres tej bany złoczyńców dla kraj u i gdańska.Prezyden gdańska kiedyś się ocenił zza swoją pracę samoocea -6za co( za szfindel atrakcyjnymi działkami) brawo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki nraku zainteresowania ze strony adamowicza

obserwator

PO-wszczyki w akcji , zabrać właścicielowi sprzedać bo to atrakcyjna działka w zamian za mieszkanko którego się nie ujawni w skarbówce można,można a obywateli ma się w d..ie,obok został plac zabaw ale i on pujdzie na licytację bo nie potrzebny.Kiedy nadejdzie kres rządzenia tej bandy rozwalającej kraj i gdańsk wstydzę się was PO-wszczyki w waszej partii nie ma uczciwości nawet nie wiecie co to słowo znaczy.

Fragment tekstu specjalisty od planowania przestrzennego (nie z BRG - ci są w XIX wieku)

"Zwrócił również uwagę na ważną funkcję funkcjonujących w miastach terenów zielonych zagospodarowywanych przez mieszkańców. W wielu miastach Azji czy Ameryki popularne są obecnie tzw. farmy miejskie, czyli rodzaj miejskich gospodarstw rolnych, gdzie możliwe są różnego typu uprawy. Sądzę, że warto byśmy docenili rolę ogródków działkowych w miastach, które w pewnym stopniu mogą być naszym wariantem +ubran farms+".
A my niszczymy takie oazy, betonujemy, asfaltujemy - a potem narzekamy...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiadomo kogo zapytać???

Trzeba zapytać budynia! On już wie z kim się dogadał. Od kogo i co dostanie w promocji za 1 pln. Jakieś przytulne mieszkanko w jakiejś przytulnej lokalizacji. Nie w tym miejscu! Obok torów? A fe!

A ja wiem co tu powstanie. Biedronka.

Nie wytzymał konkurencji

Jakoś się nie dziwię i nie żałuję.Byłam klientką, kilka razy przepłaciłam .kilka razy nabrałam. A za przetrzymywanie zwierząt powinni być karani!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Fajny montaż:) Pozdrawiam

A dlaczego miałby siedzieć? Słuchamy pisowski kmiocie co masz do powiedzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

buahahaha - bo np.okrada państwo ćwierć inteligencie

POkemonie, uderz w stol a nozyce sie odezwa
idioto kazdy kto krytykuje zlodziejskie PO musi byc z PiS'u?

niedorobiony obszczymurze jak caly elektorat PO :-)

bloki pobudują albo ? - TYLKO SZMAL , niema juz wartosci zadnych.

tylko szmal . pewnie jakis niemiec , francuz albo inny OBCY cos zrobi , napewno nie polak .
nam to zostalo tylko w BiEDRZE Zapi...............Ć . u obcych.
co za ...............ŻAL !!!

co dalej?

Mam nadzieję, że prezydent A. nie sprzeda terenu pod budowę kościoła za 1zł, a ten nie odsprzeda go za komercyjną stawkę pod lidla albo inną biedronkę...

zmiany...

ot kur.. bezmózgi postawią , apartament szajs

potrzbene było miejsce na parking,

wieć postanowiono wykończyć OKAZ

Okaz

Czyli idiocy z UM nawet nie wiedza co sie tam dzeje , durna panienka z urzedu zameldowala ze maja wszystko pod kontrola , a jak wiadomo Panskie Oko konia tuczy . Tylko ze ten kon to juz zdechl .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

adamowicz jego wina

macie zady adamowicza gdzie sie nie da mu w lape to zamyka a sam sie bogaci a dla ludzi nic nie robi zlodziej

A ja się pytam ??

Kiedy usuną to straszydło po dawnym domu i ogrodnictwie w Sopocie na Brodwinie?

No tragedia! Wszyscy ogrodnicy trójmiasta zginą

Skoro Pani klientka nie potrafi już dać sobie rady bez wsparcia doradców to ja się pytam co z niej za ogrodnik? Za rączkę to niemowlę stworzy piękny ogród, a ta pani jest przerażona co ona teraz pocznie bez tych doradców... żenada....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Lepszy Adamowicz który już się najadł

Lepszy Adamowicz który już się najadł niż następny wygłodniały i jego głodni koledzy którzy jak się dorwą do koryta to dopiero Cię okradną
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ci co szkodzą miastu

powinni odpowiedzieć swoimi dobrami materialnymi za działanie na szkodę miasta.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

co Bismarck i Gierek wybudowali to adamowicz zniszczy

Co Bismarck i Gierek wybudowali to adamowicz zniszczy

okaz

Pisząc artykuł należałoby podać lokalizację. Gdańsk, Gdynia, Sopot, gdzie to jest.!

Kolejny szwindel Budynia!

Co powinno byc w miejsce OKAZU?(ankieta) Powinnien byc OKAZ. Ale nie bedzie bo teren zostal kupiony za grosze (plus w lapke) przez znajomego "dewelopera" Budynia. Budyn juz sie nie krepuje. Idzie cala naprzod, bo wie , ze czas mu sie konczy. Ten sklep OKAZ z wielkimi tradycjami spelnial niezastapiona funkcje w Gdansku (w Trojmiescie).Niestety wlasiciel nie byl znajomym kroliczka B. Juz nie wiem czy to wola o pomste do bieba czy do piekla! Szingel za szwinglem na prywatnym folwarku Budynia, ktorym jest Gdansk. Hanba wszystkim, ktorzy glosowali na PO i tego pana!

moja mama jest z Wilna, ale nigdy nie głosujemy na...

syna ojca namaszczonego przez umowy okrągłostołowe.

Przecież były wiceprezydent Lisicki

to prezes spółdzielni mieszkaniowej, ZNISZCZYŁ mieszkalnictwo komunalne w Gdańsku żeby załapać się na nowy program rządowych dopłat dla developerów budujących mieszkania na wynajem. Przygotował sobie grunt, rozebrał i doprowadził do ruiny co się dało przez brak remontów a teraz będzie robił kokosy, no ale to normalne w partii kolesi...

Niewątpliwie powstanie tam jakiś hipermarket

No, bo po co budowano PKM? Dla wożenia kilkudziesięciu pasażerów z lotniska... Proszę zauważyć, że wzdłuż tej linii kolejowej są rozlokowane galerie handlowe. I powstaną nowe...

Dziekuje ci adamowicz prezydencie gdanska!!!!!!!!!!!!!!
To teraz chyba kupisz nowe mieszkanko co ??
Won z mafia z PO!!!!!!!!!!!!!!
DLA NICH LICZY SIE TYLKO KASA!!!!!!!!!!!!!!!
A DOBRO MIESZKANCOW PO WYBORACH MA za NIC!!!!!!!!!!!!!!!!
JAK MOZNA BYLO GLOSOWAC NA TEGO KOMBINATORA ADAMOWICZA???

urząd

na pewno powstanie tam biedronka

KWOTA WOLNA OD PODATKU W POLSCE TO KPINA

UK PODWYŻSZY W NASTĘPNYM ROKU FISKALNYM KWOTĘ WOLNA OD PODATKU Z OK 55 TYŚ. ZŁ do ok 62 TYŚ ZŁ. W POLSCE TO TYLKO 3 TYŚ ZŁ, JAK TU ŻYĆ?

akwarystyka okaz

Akwarystyka to tam była piękna ale gdzieś do 2010 roku jak odowiedni ludzie znający się na rzeczy ją prowadzili ale gdy właściciel miał w d.......... świetnych akwarystów to zatrudnił laików i od tej pory śmierdziało ze zbiorników,woda nie zmieniana za często gatunki coraz marniejsze aż strach by było kupować jakąś rybkę bo mogła piękne wychodowane stado w domu zarazić jakąś chorobą.
Jak ktoś chce zobaczyć piękne duże akwaria z cudnymi rybami to tylko do Gdyni na ul.Norwida tam Gość ma sklep i multum ryb w hurtowych cenach

tak, ryby zdrowe nie były

kwiaty i krzewy jeszcze jeszcze, ale ryby porażka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

OKAZ ISTNIEJE PANI REDAKTOR! !!!!!!

OKAZ znajduje sie na trakcie Św. WOJCIECHA!!!!!!!!!

To jakiś inny OKAZ!!

Nie ma nic wspólnego z tym zamkniętym.

Nasze miłościwie panujące kolesiostwo z PO

wykończy każdy biznes, z którego korzystają mieszkańcy. Już Lisicki mówił, że lokalne małe sklepy i drobne usługi muszą na równych warunkach konkurować z bankami itp. Efektem tego mamy zanik sklepów i usług, a za to powstają aleje stowarzyszeń i fundacji, które dzierżawią na preferencyjnych stawkach pomieszczenia, bo żadne usługi ani sklepy nie są w stanie zarobić na wygórowane czynsze. Tak jest na Kartuskiej w długich blokach stoczniowych i wielu innych miejscach. Nie ważne, że mieszkańcom pogarszają się lokalne warunki, bo wszędzie robi się daleko - pomieszczenia latami stoją puste, 8 lat temu sklepy na De Gaula się wyniosły, teraz są tam same fundacje i chwilami lumpeksy. Zamiast szewca czy sklepu hydraulicznego albo opuszczone pomieszczenia albo banki, albo stowarzyszenia. Żyjemy jak w skansenie bez drobnych usług i sklepików. Tyle mówi się o lokalnych społecznościach, w Gdańsku jest to zabijane przez kolesiostwo rządzące.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy parku w Oliwie też wykończył mały handel i drobne usługi,po podniesieniu czynszy.

Płakać się chce i odechciewa mi się już życia w Oliwie.Mieliśmy wszystko nie mamy nic oprócz banków,bo ich stać na czynsze.Nawet chodnik rozpieprzył koło parku,po którym latem szły grupy turystów.Dzisiaj muszą uważać na tym wąskim chodniku żeby ich rowerzysta nie potrącił.Pamiętam przy parku pamiątki,pasmanterię,zegarmistrza,cukiernie,gospodarstwo domowe,elektryczny,1001 drobiazgów itd.Z paniami z ogrodnictwa byliśmy zaprzyjaźnieni.Znaliśmy się wszyscy a one zawsze nam pomagały w kłopotach w ogrodzie.Niestety wykończyli wszystka a teraz dobierają się do ostatniej wolnej przestrzeni na przeciw parku,bo jeszcze na tym można kasę zrobić.

My nic nie wiedzieliśmy,że w zime jak nie odwiedzaliśmy ogrodnictwa ta banda go likwiduje.

Gdybyśmy wiedzieli a rozmawiam z znajomymi w Oliwie bo wielu tu się zna od dziesięcioleci to byśmy zaprotestowali i pogonili układ..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

początek grudnia było już wszystko jasne może częściej było trzeba odwiedzać to miejsce, wojowniku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Artykuł o dramacie polskich

Przedsiębiorstw a wy o złomiarzami teraz wiem dlaczego taki syf w tym kraju
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

To w czasie wojny potrafili budować a w czasie pokoju budyń niszczyć.

Szkoda,że nie pisaliście o tym zanim układ zaplanował zniszczenie ogrodnictwa a właściciel tego nie nagłośnił,ale jeszcze dziś powinien dostać dzierżawę na 30 lat.
Na miejscu dawnego media mark powstanie warsztat samochodowy w takim miejscu z dzierżawą na 29 lat a w idealnym miejscu likwiduje sie ogrodnictwo.I niech nikt nie mówi że można taki bezsens wytłumaczyć czymś innym jak pieniędzmi.

bzdury

osobiście pytałam jednego z pracowników co powstanie w tym miejscu więc jest to wiadome od dłuższego czasu. Szkoda, że w tym "miejskim ogrodzie" powstanie parking dla jednego z lidlów.
SZKODA

fajne miejsce

Jak ktoś jest zainteresowany to może obejrzeć film z wnętrza
LINK:
https://www.youtube.com/watch?v=khi7eNxa1HQ&feature=youtu.be
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Akurat w tym miejscu to co było było OPTYMALNE !!! Władze miasta powinny PRZEPROSIĆ

właścicieli, dofinansować remont i nawet działalność, bo taki obiekt zwyczajnie jest potrzebny MIESZKAŃCOM !!! Ale jak widać interes mieszkańców WŁADZE MIASTA ZWYCZAJNIE OLEWAJĄ !!! Nie tylko chodzi o likwidację Okazu, ale o idiotyczne decyzje w organizacji ruchu drogowego (skrzyżowania równorzędne w miejscach na których widać co jest po prawej stronie dopiero kiedy pojazd znajduje się na samym skrzyżowaniu !!!), budowy PKM (włączenie do linii dalekobieżnej zamiast do SKM) i tysiące innych...

Bo oni są dla siebie do kręcenia lodów a nie dla nas dlatego take idiotyzmy wychodzą.

Za ten ruch równorzędny to dosłownie,przepraszam ale ktoś po ryju powinien dostać nie mówią już o namalowaniu białej linii od Oliwy do Wrzeszcza na Wita Stwosza za milion złotych.

GŁOSUJĘ NA BIEDRONKĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Reaktywacja OKAZ-u

https://www.facebook.com/okazogrodnictwo?fref=ts - Ogrodnictwo od 1 kwietnia będzie mieściło się w nowym miejscu w miejscowości Warcz w woj. Pomorskim

ja do okazu dojezdżałem rowerem, z Oliwy
w ciągu paru lat zostawiłem tam serce i parę tysięcy złotych
caly sad i żywopłot, oczko, szklarenkę i wszystkie kwiaty w domu
miałem od nich

szlag

10

Dobrze że burzą niechlujne dzikie budowle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

woda się leje, złomiarze

krany zabezpieczyli złomiarze przed złodziejami, co się da to ukradną a co nie zniszczą ,to tak po Polsku ,kwaitków już tam nie kupicie ,jedżta na Rakoczego do Wojtka i tego tam obok -kupita wszystko

Tak wybralismy

Za wiele decyzji obecnej prezydentki Gdanska nalezaloby sie wstydzic. Ostatni wywiad dla niemieckich mediow jest obraza dla inteligencji i przyzwoitosci mieszkancow. Ale tak wybralismy...
do góry