Widok

Żuchliński

Czy ktoś jest tego samego zdania, że salon rowerów w Gdyni Cisowej"Żuchliński" jest jednym z najgorszych salonów w Polsce??Przede wszystkim strasznie nie miła obsługa, zawyżone ceny, i nawet nie ma mowy o żadnych rabatach.A do tego za każde "coś" chcą żebyśmy im płacili.Gdzie np. w sasiędnim Wejherowie w salonie "Pro Sport" nie biorą żadnej kasy, a do tego profesjonlnie doradzą.Bo u Żuchlińskiego Ci sprzedawcy nie mają pojęcia o rowerach, wiedzą tylko tyle co każdy człowiek pracujący tam tydzień mógłby się dowiedzieć.Prosze podzielcie sie swoimi opiniami, bo razem możemy naprawde znacząco wpłynąć na obsługe klienta w jednym z największych salonów rowerów na Pomorzu.Piszcie nawet jak macie oddmienne zdanie do mojego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uważam, że u żuchli nie jest tak źle. kupiłem tam rower. doradztwo OK, personel miły, nigdy mnie nie wyrzucono ze sklepu jak włazłem tam z rowerem. jedyny problem to serwis. nie do końca potrafia naprawić to co im się zleca. ale mi wszystko to sklep oceniam pozytywnie.
Kolego, ja mam sklep od urodzenia to chyba wiem lepiej nie!? Czlowiek jest tylko czlowiekiem. Przepracowac pare dni to kazdy moze.
aban
skoro idzesz po rower i zakładam że średnio się w tym orjetujesz oraz nie masz upatrzonego konkretnego modelu/marki tylko zakładasz jakiś przedzaił cenowy iz astosowanie to nie masz wyjścia i musisz zdać się na pomoc personelu. Dopasowanie rozmiaru rowera do osoby napewno zostanie przeprowadzone prawidłowo, a reszta to już wyjdzie w trakcie rozmowy. Sprzedawcy żuchlińskiego wiedzą co sprzedają i raczej nie będą wciskać sprzętu powyżej 3-4k niedzielnemu rowerzyście. Bracia bikerzy zazwyczaj wiedzą co jest co i nie zadają pytań w stylu "ile przerzutek ma tan rower". W sklepie mijsca jest sporo i możńa sie do rowera rpzymierzyć a nie tylko w katalog popatrzeć. Modyfikacje osprzętu też są możliwe. Więc nie me ma co tu medziż że personel nie miły bo to zależy w głównej mierze od kupującego. Wchodząc dos klepu z negatywnym nastawieniem do obsługi opartym na zasłyszanych plotkach nie ma co się spodziewać ylewnej życzliwości. A że z rowerem właźić nie wolno to moim zdaniem największy minus sklepu... tłumów nigdy tam nie ma i myśle że te 4 czy 5 rowerów wstawione do środka nie czyni zamieszania, w końcu nie każdy ma w zwycaju pakowanie się z bikiem dośrodka (czasem przydaje się zapięcie). No ale tak rygorystyczne i konsekwentne wypraszanie za drzwi z rowerem nie jest zbyt ciekawe. Do MK w Sopocie zawsze wleze z bikiem i nikt nie robi problemów że sobie opre o wystawione tam rowerki, w końcu nie zniszcze niczego. Nad tym aspektem Żuchlinski powinien popracować i może wygospodarować w środku kawałek miejsca dla posiadaczy maszyn wartych 10k+. Bywa że trzeba sprzedawcy coś pokazać przy rowerze czego nam trzeba, to im ułatwi bo nie będą musieli biegać za nami na parking. Mnie osobiście nigdy nie wywalili ze środka z rowerem ale i neizmiernie żadko tam pakuje masyzne (zazwyczaj czymś sie rpzypne do rury albo ktoś zostaje na zewnątrz). A i sklep tej wielkości powinien mieć porządną stronkę w internecie a najlepeij sprzedaz wysyłkąwą lub przynajmnjiej pełny cennik na www.
No dobrze dobrze cały czas piszecie o ubrankach ubrankach i jeszcze raz ubrankach, a chodzi tu przeede wszystkim o rower główne założenie tego sklepu.
sklep jest ok, robie tak zakupy od dobrych 5 lat (ale nie tylko tam). nie kupilem tam całego roweru, raczej jade tam po czesci ktorych nie ma w innych sklepach lub trzeba na nie czekac. poza tym mają tam najwiecej ciuchow, kaskow itp. mzoan sobie pojechac i pooglądać (a potem kupic na all, hehe). Obsluga jest uprzejam ale jakas taka troche zaspana, bez zycia i entuzjazmu ;) nie wiem jak serwis bo nie potrzebuje serwisu. Glupich pytan tez ode mnie nie uslyszą, jakos zawsze wiem co potrzebuje i wale konkretami. Na pytana dot. samego towaru zawsze otrzyamałem wyczrpującą odpowiedz + opinie innych klijentow. Nie wiem czemu ludzie w sklepach sie pytają cze lepszy jest ten a ten widelec. Z takimi problemami to na recenzje BB albo mtbr. Sprzedawca w sklepie zaoferuje towar mając na uwadze interes sklepu.
Kolego, tak się składa że kiedyś pracowałem w sklepie rowerowym i wiem jak to jest. Więc nie mów mi że nie można się uśmiechać trzeba tylko chcieć. Ja znam lepsze sposoby aby po pracy odpocząć niż dawanie wżyłe, proponuje na rowerek z godzinke pojeździć i po kłopocie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem jak wypada na tle salonów w Polsce , bo wiele ich nie widziałem.

W mojej opinii sklep spełnia swoje założenia. Wielokrotnie wpadałem tam pogrzebac w ciuchach i ten sposób wystawienia rzeczy rowerowych (obejrzenie jak w sklepie ciuchowym a nie za szybka-gablotką) mi się podoba. Nie podoba mi sie natomiast brak (przynajmniej jezzcze w ub sezonie) obniżek modeli "poprzednich" - mowie cały czas o ciuchach rowerowych.

Co do części rowerowych - wyrywkowo sprawdzając ceny - wolę inne sklepy (nie bede reklamował ;)
Kolego, tak sie sklada ze mam sklep i wiem jak to jest. I wierz mi ze bys sie nie usmiechal cale zycie... Nie masz zielonego pojecia jak to jest. Pod koniec pierwszego dnia dal bys sobie w zyle byle tylko doczekac nocy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i co z tego że ludzie przychodzą pooglądać. Po to jest sklep żeby zobaczyć zastanowić się raz drugi i ewentualnie kupić. A obsługa zawsze powinna być miła i uśmiechać się do każdego klienta. Taka jej rola, zresztą jak bym miał sklep i ludzie by się nieuśmiechali to wywaliłbym na zbity pysk :). Tylko nie uśmiechać się może Pan Mytnik ;) no ale to jego sklep więc może czasem mięsem rzucić, ja tam do niego chodzić nie musze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
twoja wrogość i złośliwość wynika chyba ztego że twoje treningi na rowerze są zbyt słabe i za dużo złej energii jest w tobie ale skoro moja obecność tak ci przeszkadza to nie bedę już wiecej pisać na twoim forum
bez odbioru
a co już sie zapytać nie można przepraszam bardzo ksieciunia że uraziłam godność
Jak jest sie stalym klijentem to wszystko jest si. Darmowe regulacje to zaden problem. Rabaty za kazdym razem. Pogadac mozna, a wiedza o czym gadac. Niektorzy z obslugi siedza w rowerach cale zycie, moga powiedziec takie legendy o ktorych sam nie mialem pojecia. Wiekszosc mowi ze obsluga nie mila... Jak byscie pracowali w branzy handlowej tyle czasu to tez byscie mieli inne nastawienie do tego wszystkiego. Wiekszosc ludzi przychodzi tam tylko poogladac rowery. Ogladaja, chca sie przejechac, a jak przychodzi co do czego to nie kupuja bo chcili tylko zobaczyc. Przyjdzie takich ze 30 osob dziennie. Pomnozyc wystarczy to przez kilkanascie lat pracy i wychodzi ladny wynik.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
DOBRE :-)
Krzyżak napisał(a):

> zuchuol mial kiedys sklep miesny hehe

dlatego bo rzuca "mięsem"
Megi, to jest forum, a nie chat. Kuba daj jej swoje gadu i niech się wygada, bo chyba nie tylko ja mam na nią uczulenie.
aaa, atak wogóle to jak Ci poszło na witominie bo nawet nie wiem?>
Jaromir mi kiedys mowil :)
skąd wiesz?
zuchuol mial kiedys sklep miesny hehe
do góry