Widok

Związek otwarty

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Związek otwarty.
Dario Fo, Franca Rame
Związek otwarty

Znudzone sobą małżeństwo przechodzi kryzys. Niewiadomo, czy wspólnie to zaplanowali, czy też grają jedno przed drugim w tajemnicy, ale ona wielokrotnie próbuję popełnić samobójstwo - co nigdy nie dochodzi do skutku, on zaś nieustannie romansuje, na co również nie ma dowodów. Miłość, zazdrość, duma, intymność, wszystko to wystawione zostaje na próbę ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Związek otwarty

Dario Fo, Franca Rame Związek otwarty Znudzone sobą małżeństwo przechodzi kryzys. Niewiadomo, czy wspólnie to zaplanowali, czy też grają jedno przed drugim w tajemnicy, ale ona wielokrotnie próbuję popełnić samobójstwo - co nigdy nie dochodzi do skutku, on zaś nieustannie romansuje, na co również nie ma dowodów. Miłość, zazdrość, duma, intymność, wszystko to wystawione zostaje na próbę ...
Przejdź do spektaklu.

Polecam!

Bardzo zabawna sztuka, świetna gra aktorska, czego potrzeba więcej. Byłam na niej z mamą i obie się uśmiałyśmy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna lekka zabawowa farsa

o kryzysie w małżeństwie i kochankach. Chodzi o to żeby się pośmiać...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Konstancjo

Niezwykle celne uwagi. W pełni zgadzam się z Panią.

Wyrazy szacunku,

słabo i nudno

dobrze, że spektakl był bez przerwy, bo po niej bym już nie wróciła.

Zaproszenie

Szanowna Pani Konstancjo,
chciałbym zaprosić Panią do obejrzenia tego spektaklu w innym wykonaniu ale nie wiem jak można się z Panią skontaktować, podany mail jest błędny.
Poza tym mógłbym pożyczyć Pani tekst sztuki Tomasza Mana pt: "Matka i lampart".
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam

Dobra komedia, lekko przedstawiony bardzo duży problem społeczny. Plusem jest wciąganie publiczności w spektakl.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

zaliczenie ?

Pani Konstancja musiała napisać coś do szkoły na zaliczenie i przy okazji umieściła tutaj ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

gorąco!!!

Myslałam, że nie dotrwam do końca... i nie z powodu kiepskiej gry aktorskiej, bo było nieźle, choć zabrakło mi emocji, ale wierzcie mi, w tej temperaturze, która panowała w pomieszczeniu, to aktorzy naprawdę dali z siebie wszystko:)

BARDZO POLECAM !!!

Spektakl jest naprawde świetny !
Ja siedziałam w pierwszym rzędzie i zostałam jedną z kochanek owego męża .
Swietny kontakt z publikom.
Zabawne scenki ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie no. Aktorzy naprawdę super, ale reszta..

A mi się bardziej podobał najgorszy spektakl WybrzeŻa niż "Związek otwarty" teatru miejskiego..

xdd

Muszę się niestety zgodzić.

No i wreszcie jakaś dobra recenzja. Ale nie spodziewałam się jej w komentarzach. Szukałabym prędzej w GW, lecz, z tego co widzę, bym się zwiodła.
Bardzo teraz żałuję, że nie było mi dane zobaczyć "Związku otwartego" w Ateneum, bo po wyjściu z teatru miejskiego w Gdyni nie byłam nim zachwycona, co zwaliłam automatycznie na samą sztukę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

konstancmonopol

Pani Konstancja najwyraźniej minęła się z powołaniem.Powinna zająć sie ktytyką zaowdowo.Pokaźny elaborat pełen obelg w gruncie rzeczy, a ja...nie robiłym tragedii ze spektaklu.Wszak to nie Tytus Andronikus czy inny szekspirowski klasyk, tylko kameralna sztuka dla dwojga aktorów.Co w niej można popsuć na tyle,żeby była niestrawna?.Pewnie,że zdarzają się lepsze i gorsze inscenizacje, lepsi lub gorsi aktorzy, bardziej lub mniej zaangażowani, ale...o czym wtedy pisaliby owi wszechwiedzący quasi krytycy,którym wyraźnie dworuje Pani Konstancja?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

świetna sztuka :)

bardzo dobry spektakl, świetni aktorzy, szokujący humor :):):) serdecznie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra zabawa...

Bywam często w trójmiejskich Teatrach...sztuka może nie ambitna, ale na pewno miło spędzony wieczór gwarantowany! Dobra zabawa i oderwanie się od rzeczywistości na pewno się udadzą!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!!!Brawo Pani Beatko:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

spoko sztuka - polecam

jesli nie oczekuje sie Hamleta i sp. Holoubka, a potrzebny jest nam usmiech i moze tez mala reflekcja nad swoim podejsciem do malzenstwa to polecam ten spektakl z cala odpowiedzialnoscia - aktorzy daja pokaz umiejetnosci, akcja jest zmienna i wartka, mozna spedzic mily wieczor w teatrze

lol

Przecież logiczne jest że aktorzy codziennie grają inaczej. Zależy od ich "dnia" oraz... od publiczności. Drodzy Państwo naprawdę "tworzymy" teatr razem z aktorami.
Tomasz Man na pewno ślepy ani tym bardziej głuchy nie jest- miałem przyjemność z nim rozmawiać więc WIEM.
Ja widziałem dwa razy- przyjemne lekkie dobre. Coś na kształt komedyjek z "Kameralnej" w Sopocie.

chyba byliście nie w tym teatrze na tej sztuce bo uważam,ze jest zagrana fenomenalnie,murem bedę bronić aktorów bo są rewelacyjni i zawsze grają z pasją!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Związek otwarty

Dario Fo, Franca Rame Związek otwarty Znudzone sobą małżeństwo przechodzi kryzys. Niewiadomo, czy wspólnie to zaplanowali, czy też grają jedno przed drugim w tajemnicy, ale ona wielokrotnie próbuję popełnić samobójstwo - co nigdy nie dochodzi do skutku, on zaś nieustannie romansuje, na co również nie ma dowodów. Miłość, zazdrość, duma, intymność, wszystko to wystawione zostaje na próbę ...
Przejdź do spektaklu.
do góry