Widok

Życie seksualne seniorów

Opinie do artykułu: Życie seksualne seniorów.

Seksualność osób starszych wciąż jest tematem tabu. Najnowsze badania pokazują jednak, że jedynie 20 proc. osób po 70 roku życia całkowicie rezygnuje z aktywności seksualnej. Jak wygląda życie seksualne seniorów?Wielu z nas wydaje się, że seniorzy nie mają potrzeb erotycznych i temat seksu ich nie dotyczy. Tymczasem aż 80 proc. pytanych osiemdziesięciolatków twierdzi, że nie zapomniało o swojej seksualności - wciąż mają fantazje i potrzeby erotyczne, tęsknią do przyjemności i bliskości z ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tutaj https://naszseks.pl/jakie-sa-strefy-erogenne-u-mezczyzn/ macie namiar na ciekawy artykuł. Myślę, że dla wielu może okazać się bardzo pomocy. Dowiecie się jakie są strefy erogenne u mężczyzna. Poza tym na tym blogu jest też wiele innych ciekawych artykułów, które mogą się przydać. Warto od czasu do czasu tam zaglądać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mit

co za bzdurne spojrzenie, starsza zadbana kobieta ,wydepilowana ,pachnąca,pan może z niewielkim brzuszkiem,zadbany z błyskiem w oku, umiejący rozmową ,miłymi gestami zachęcic do sexu kobietę ,to dziwne ? a tak jest i jest fajnie mimo 70, i wygląda sie młodziej ! A zabawne jest tylko to ,że dzieci nie podejrzewają rodziców o takie przyjemności :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sex

Sex seniorów to piękna sprawa.Jak mi zona powiedziała ze juz mi tak nie stoi jak kiedyś to poszedłem do lekarza i poprosiłem o Sildenafil Medana 100mg i biorę połówkę godzinę przed i kiedy wszedłem w nią to mi powiedziała no nareszcie mam chłopa. C

SUBJ1

Mamy tu nastolatki i studentki, cycate laski, zarąbiste dojrzale kobiety ktore szukaja mezczyzn i kobiet z ktorymi moga sie pieprzyc jakby mialo nie byc jutra. Niewazne czy preferujesz cycate blondynki z wielkimi tylkami, czy drobne dziewczyny z malymi cyckami z pewnoscia znajdziesz to czego szukasz na jednym z naszych niezliczonych seks czatow! Znajdziesz tez tutaj bardziej otwarte amatorki uwielbiajace krecic seks filmy ze swoimi chlopakami. Patrz jak pokazuja odjechane, najbardziej hardcorowe seks akcje o ktorych bys nawet nie pomyslal!

dalszy ciąg

ydzień uprawiac anonizm. Zona o takich spaśnych gabarytach pobudza tylko negatywne emocje sex. Prawda jest taka, że rozbudzenie zmysłów erotycznych jest uzależniony od fascynacji tą drugą osobą. Więc zamierzam związac sie ponownie z młodą szczupłą kobietą - już nie wiele mi zostało. Sex niesie radosc idaje poczucie spelnienia sie. Sex to nawiększa motywacja w życiu człowieka

Szukam szczupłej

VCo sie dzieje z tymi facetami, że w wieku 40-tu lat facet ma problemy z erekcją czlonka a co ma powiedziec facet (starzec) który jest w wieku 78 lat. Jak mialem 53 lat, związalem sie z kobietą o 23 lat młodszą ode mnie. Spłodzilem z nią 2-je dzieci i cały czas uprawialem sex. do roku 75-tego roku życia. Z chwilą kiedy poznalem tą dziewczynę była b. szczupła miała wiele w sobie sexapilu podobala mi sie bardzo i nasz sex byl mega. Ostatnio na przestrzeni 5-ciu lat bardzo moja partnerka przytyła ważąc kiedys 47kg. przy wzroscie 168cm. a dzisiaj 89 kg. to można sobie wyobrazic jej otyłość. Niestety jej widok gołej postaci działa na mnie b. negatywnie, żadne zbliżenie erotyczne nie ma szans, to siedzi w głowie bodzce erotyczne dzialają na psychike i członki stają sie wiotkie. Ostanio rok temu aby sie sprawdzic spedzilem całą dobe w hotelu z młodą b. szczupłą kobietą 30-to letnią panią i nie miałem żadnego problemu z erekcją,, w ciągu nocy bzyknąłem ją dwa razy. Spotykamy sie raz w miesiącu i te doznania dostarczają mi wiele emocji i wrażeń. Miedzy czasie kiedy jej brakuje musze dwa razy na tydzień

Szukam szczupłej

Nie rozumiem, w życiu bzyknąlem ponad 280 kobiet i nadal nie narzekam na impotencję mimo, że mam 76 lat,

erekcja

nie tylko starsi mają z tym poblem.. często wszystko zależy od psychiki ale też złej diety.. od leków jednak nie uciekłem ale zażywam spedrę od lekarza i to efekty są widoczne praktycznie od zaraz

To jednak nie Ty.

Chociaz imie to samo.

rozumu? o czym ty mówisz?

raczej zajście w ciaze im nie grozi. A poza tym, nikogo interes, co kto robi. Jakbys ty sie bzykal z jakas recepcjopnistka to ok, a jak seniorzy to juz, be?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

sam sie opamietaj pisiorze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzieki za rade seniorko

ale raczej nie skorzystam. Nieznajomosc ortografii - w ktorym miejscu? Co to wiesz o moim zyciu?

To samo moge powiedziec o tobie, ze jestes jakas sfrustrowana emerytka z mezem pijakiem i spedzasz dnie, ogladajac Klan, popijac herbate w swoim 2-pokojowym mieszkanku w bloku z wielkiej plyty ...

pogadaj sobie

koles, wyrzuc z siebie, co cie dreczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do alfonsa

Jesteś żałosny moher który prawdopodobnie nigdy nie zaznał radości ze seksu,może lmpotentem albo jakiś księżulo wsadzałci łapska do rozporka skoro seks kojarzy ci się tylko z grzechem.piekłem i zboczeniami. Ja jestem dumny że mimo 72 lat jestem zdrowy i sprawny seksualnie.Bóg mnie kocha a ciebie chyba opuścił zgorzkniała pierdoło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyrażenie zdziwienia nie jest oceną.

Niech korzystają z życia i nie zapominają przy tym korzystać również z rozumu, bo to miałem na myśli pisząc o nastolatkach spuszczonych z łańcucha.

Jeśli patrzysz na życie przez pryzmat bzykania to pewnie i smutne. Jednak jak robię bilans zysków i strat mojego dotychczasowego życia to stwierdzam, że jestem szczęściarzem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Temat - spitolina

Nic dodać, nic ująć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

starzy opamietajcie sie ....

jak mozna takie rzeczy pisac bedac w takim wieku ,nie macie innych przyjemnosci.Trzeba pomyslec o czyms glebszym ,bo wiecznosc dluga.widac,iz nie napracowaliscie sie w PRL,a mlodzi cieszko pracuja na Was,albo lwcale pracy nie maja i o sexsie nie mysla.Stary zboczencu 73 letni pieklo murowane za taki styl zycia.Opamietaj sie.Jak masz za duzo kasy ,pomysl o biednych dzieciach i spraw im radosc.W tym wieku jest przyjazn,a nie rozpusta.Starzy zboczency moze nie wstaniesz i grzesznie zakonczysz swoj zywot........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A mial karte plywacka?

Na pewno nie i dlatego tak sie skonczylo. Ta Pani o ktorej wspominasz nie ma tu nic do rzeczy. Karta plywacka sie liczy.
do góry