Widok

Życie seksualne seniorów

Opinie do artykułu: Życie seksualne seniorów.

Seksualność osób starszych wciąż jest tematem tabu. Najnowsze badania pokazują jednak, że jedynie 20 proc. osób po 70 roku życia całkowicie rezygnuje z aktywności seksualnej. Jak wygląda życie seksualne seniorów?Wielu z nas wydaje się, że seniorzy nie mają potrzeb erotycznych i temat seksu ich nie dotyczy. Tymczasem aż 80 proc. pytanych osiemdziesięciolatków twierdzi, że nie zapomniało o swojej seksualności - wciąż mają fantazje i potrzeby erotyczne, tęsknią do przyjemności i bliskości z ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czarny był ?

Czy wśród tych testowanych nacji parzył Cię również czarny z 35cm trąbą ?
Pewnie był wyzwolony i atakował dwie dziurki
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

a co cie obchodzi czym sie zajmuje?

pisz na temat, jesli masz cos do powiedzenia. A co do twojego pierwszego pytania, to "przetestowalam" kilka nacji. Chcialbys cos wiecej wiedziec?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

to targaj dżordża
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

najgorszy to taki , któremu żona przez 30 lat

gotowała, gacie prała a taki dziad powie ,że woli młodsze. Chyba w gazecie ogladac hahaha
Powinna Cie dawno w ten stary zad kopnać.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

jola

czy przetestowałąs wiele nacji ? czym ty sie kobito zajmujesz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stara babcia,Stary dziadek

Oj, zestarzejesz sie ,ty mlody ogierze a wtedy uslyszysz to samo co dzis klepieszi sam zobaczysz jaka to przyjemnosc. Zero szacunku bo sie ma dwadziescia (moze nawet nie tyle) lat.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdy 60 z wolna mija

torba dłuższa niz fuzyja

żarcik taki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

mój ma 30 lat ja też i takie dziadygi szerokim łukiem omijam

co na forum pisza żle o swojej żonie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Myślę, ze to chyba zależy od osobowości, a także od temperamentu. Nie wszyscy są tacy "bojaźliwi", są też osoby bardziej otwarte i "wyzwolone".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

a słyszałeś, że prezerwatywy czasem pękają... a i inne środki antykoncepcyjne bywają zawodne?!?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polacy sa slabymi kochankami

maja duzo kompleksow, zachamowan i boja sie byc posadzonymi o wyuzdanie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niestety obserwuję, że wielu starszych ludzi będących od długich lat w małżeństwie, żyje ze sobą właściwie z konieczności (często zależności ekonomicznej), przyzwyczajenia itp. Czasem mają siebie nawzajem dosyć i to już od dawna, są zmęczeni życiem (i sobą nawzajem), schorowani, zgorzkniali... Seksu i miłości też już nie ma między nimi od lat.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

i jeszcze wydmuchaja twoja zone. Ale tobie to wszystko jedno, bo jej i tak nie zadawalasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

a slyszales o prezerwatywach, jeleniu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie mogę...

Nie mogę uprawiać seksu bo się denerwuję podwyżkami czynszu i opłat za działkę a ponadto przechodzi mi jak mam pewność ,że budyń będzie europosłem po wprowadzeniu przez gminę podatku katastralnego od majątku.A jego POplecznicy obsadzą rady nadzorcze za 20 tys. miesięcznie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

dajcie najpierw ludziom pracę a potem pomyślimy o sexie

kobiety boją się zaciążyć, bo z czego utrzymać rodzinę? gdzie polityka prorodzinna nierządu Tuska?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Senior z wackiem wyglądającym jak trąba słonia :)

Majty żółte z przodu i brązowe z tyłu :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29
do góry