Widok
Życie zaczyna się po czterdziestce?
Opinie do artykułu: Życie zaczyna się po czterdziestce?.
Wielu ludzi dopiero po czterdziestce zaczyna odkrywać uroki życia, zgłębiać swoje zainteresowania i rozwijać pasje. Jakie sposoby na spędzenie czasu mogą dla siebie znaleźć w Trójmieście?Miłośnicy aktywnego odpoczynku postawią z pewnością na sport. To nie tylko sposób na zdrowe spędzanie wolnego czasu, ale też antidotum na stres czy nudę. Siatkówka, piłka nożna, biegi, wyjście na siłownię czy zajęcia fitness - to tylko niektóre z propozycji dla aktywnych. Początkujący zacząć mogą od mniej ...
Wielu ludzi dopiero po czterdziestce zaczyna odkrywać uroki życia, zgłębiać swoje zainteresowania i rozwijać pasje. Jakie sposoby na spędzenie czasu mogą dla siebie znaleźć w Trójmieście?Miłośnicy aktywnego odpoczynku postawią z pewnością na sport. To nie tylko sposób na zdrowe spędzanie wolnego czasu, ale też antidotum na stres czy nudę. Siatkówka, piłka nożna, biegi, wyjście na siłownię czy zajęcia fitness - to tylko niektóre z propozycji dla aktywnych. Początkujący zacząć mogą od mniej ...
Faktycznie w PL zycie zaczyna sie po 40 !:)
Wszelkie dane wskazuja ze po 40 ludzie sa najczesciej zwalniani z pracy i nie przyjmowani do pracy . Jak podalo kiedys pewne '' medium UE '' gdzis oficjalnie ....... LUDZIE PO 40 ROKU ZYCIA NIE ROKUJA SZANS NA RYNKU PRACY :)) troche to smieszne ale tak kiedys gdzis napisano i cos w tym jest bo UE wszelkie inicjatywy zaczyna ograniczac wiekowo i kierowac do ludzi miedzy 20 a 30 gora 35 rokiem zycia i jest to warunek zapisany w regulaminie etc. A potem sie pytamy ze w UE jest problem osob po 40 czy 50 roku :)...i faktycznie po 40 jest czas aby zyc :). Nalezy wspomniec ze najwieksze swiatowe potegi technologiczne bazuja na ludziach po 40 i dlatego sa potegami bo tylko czlowiek po 40 ma doswiadczenie ...no ale to na swiecie bo Polska lubi miec sklepiki z usmiechnieta 20 latka za 1300 zeta i tym oto sposobem nigdy nic nie osiagniemy ! niestety
oj, zdziwiłabyś się
Beatko miła :-)
Niedługo kończę 40kę. W życiu nie miałem tyle energii i chęci do sportu jak teraz. A jeśli chodzi o życie intymne to obecną moją formę mogę jedynie porównać do lat młodzieńczych, kiedy liczył się głównie seks :-)
To moja Żona nie zdąża za mną, choć młodsza ;-)
A i brzydki raczej nie jestem i zęby jeszcze mam ;-))
Niedługo kończę 40kę. W życiu nie miałem tyle energii i chęci do sportu jak teraz. A jeśli chodzi o życie intymne to obecną moją formę mogę jedynie porównać do lat młodzieńczych, kiedy liczył się głównie seks :-)
To moja Żona nie zdąża za mną, choć młodsza ;-)
A i brzydki raczej nie jestem i zęby jeszcze mam ;-))
Atrakcyjna mloda singielka po 40 milujaca sztuke i parapsychologie pozna pana :)))
Takie sa teraz ogloszenia ! Chce byc singlem bo taki ma niby '' priorytet'' a potem po 50 wskakuje na Fejs i szuka szczescia i mllosci a jak sa dopiski na koncu '' cel matrymonialny tez wchodzi w gre '' :) bo pewnie w lustrze przy wannie zobaczyla ze jak nie teraz to nigdy . Oczywiscie ona fryzjerka szuka jak opisuje mlode ksiecia z bajki z luksusowym samochodem i samodzielnego finansowa oraz mlodego do 30 bo mimo jak pisze ma 50 ale wyglada na 30 a czuje sie jak 18 :) ,, tak bywa bo bajki sa rozne . I co z taka potem robic jak tylko joge uprawia i kwiaty na wykupionym juz jako inwestycje na przyszlosc miejscu na cmentarzu :)... chodz na spacer Heniu pojdziemy na cmentarz to zobaczysz jakie ladne kwiatki ci posadzilam :))) bo ja tak lubie kwiaty :)
pitu pitu
Ale temat! 40 na kark już za chwilę mi wskoczy a ja nie mam zamiaru się tym przejmować. Wszyscy pchają się do mnie na jakąś wypasioną imprezę z tej okazji a ja mam zamiar wyjechać, żeby mieć spokój. Z czego tu robić taką aferę ?! Forma dopisuje całkiem nieźle. Czasem wręcz żal patrzeć na niektórych o połowę młodszych, zaś na te o połowę młodsze patrzeć zawsze się chce. Zatem kiedy zupełnie nie czuje się upływu lat, dlaczego wciskać ludziom dyrdymały o ich wieku? Cieszcie się życiem i nie dajcie się zwariować!
na pierwsza w bialej bluzce i szarych leginsach na pewno, i daje jej z 45. Tak teraz wygladaja 40. Wpiszcie sobie w wyszukiwarke te 60 letnia modelke Christy b..jakostam nie pamietam, na pewno wam "wyskoczy" w wynikach. PRzeciez to taka laseczka, ze ho ho. Ludzie mysla, ze jak 40 to juz szara, smutna twarz, a to czas kiedy mozna znowu miec luz, bo dzieci podrosly i mozna sie z domu wyrwac, a nie wracac najczesciej o 20, bo maluchy trzeba klasc spac:) pzdr 40latkow
Kryzys wieku średniego
jest takze atrakcyjnym celem marketingowym, kiedy to można zaproponować motór panu prezesowi, a podstarzałej pani kierownik wizytę w spa lub dobrą wycieczkę do tajlandii, gdzie dobry zaganiacz wróci wiarę w życie:-))Takoż widze poniekąd z listy sponsorów powyżej.
Zycie po 40 zaczyna się wtedy jak można uzyskac harmonię w sobie i iść drogą samego siebie. Nie wiem czy laska +40 w mini w spatifie (tam tego sporo),bedzie uważana za pełną życia, czy czekającą na tzw, trzecią szansę:-)))
Zycie po 40 zaczyna się wtedy jak można uzyskac harmonię w sobie i iść drogą samego siebie. Nie wiem czy laska +40 w mini w spatifie (tam tego sporo),bedzie uważana za pełną życia, czy czekającą na tzw, trzecią szansę:-)))
Chyba na kościelny chór się zapiszę
Od dawna myślę co zrobić,żeby zdobyć trochę fajnych znajomych/starzy znikają,rozwodzą się,po uzyskaniu pomocy nie poznają na ulicy/.Rodzinny krąg po kilkakrotnym inicjowaniu wspólnego spędzania czasu również ma mnie w d*pie,jak przyjdą to tylko lustrują co nowego w chałupie mam.
Normalnie pustynia tylko wyć do księżyca.
Normalnie pustynia tylko wyć do księżyca.
Nie wiem czy to Ciebie zainteresuje, ale jest ciekawe
klub Bąbelki- piesza turystyka- fajni ludzie i ciekawa forma spędzania czasu
( nazwa od bąbli-pęcherzy od chodzenia, wejdź na ich stronę)
lub grupa 3miasto- turystyka piesza i rowerowa
ja chodzę na rajdy piesze po Kaszubach z ludźmi znanymi od prawie 30 lat,
mimo zawirowań osobistych jakoś się wspólnie trzymamy (pewnie dzięki wspólnej pasji)
( nazwa od bąbli-pęcherzy od chodzenia, wejdź na ich stronę)
lub grupa 3miasto- turystyka piesza i rowerowa
ja chodzę na rajdy piesze po Kaszubach z ludźmi znanymi od prawie 30 lat,
mimo zawirowań osobistych jakoś się wspólnie trzymamy (pewnie dzięki wspólnej pasji)
taaaa
fajnie pomyśleć, że można oszukać czas.
Niestety prawda jest zupełnie inna. Po 40-tce dopiero zaczynają się problemy...;
Ze zdrowiem, z zatrudnieniem, czasami także finansowe. A Ci którzy wypisują i wygadują takie rzeczy jak w artykule mają w tym jeden interes - FINANSOWY.
Pewnie, że każdy kto prowadzi działalność usługową chciałby tak sprofilować ofertę, żeby móc zarabiać we wszystkich grupach wiekowych - ale tak niestety się nie da. To tak jak z ludźmi starszymi, których jest coraz więcej - ofert dla nich (spędzania czasu, spotkań, sportu, rozrywek) lawinowo przybywa. Ale oni są otwarci na propozycje jedynie NIEODPŁATNE, bo zwyczajnie nie mają pieniędzy. Ogólnie prawda jest taka (mimo historyjek o zielonej wyspie) że ludzie (także single) mają coraz mniej pieniędzy i starają się mądrze wydawać i kalkulować. Cała reszta to myślenie życzeniowe i zaklinanie rzeczywistości. Po czterdziestce po prostu jest bliżej do końca życia niż początku i ludzie z nostalgii i poczucia, że nie wszystko w życiu udało się zrealizować i przeżyć próbują jeszcze coś "uchwycić".....
Niestety prawda jest zupełnie inna. Po 40-tce dopiero zaczynają się problemy...;
Ze zdrowiem, z zatrudnieniem, czasami także finansowe. A Ci którzy wypisują i wygadują takie rzeczy jak w artykule mają w tym jeden interes - FINANSOWY.
Pewnie, że każdy kto prowadzi działalność usługową chciałby tak sprofilować ofertę, żeby móc zarabiać we wszystkich grupach wiekowych - ale tak niestety się nie da. To tak jak z ludźmi starszymi, których jest coraz więcej - ofert dla nich (spędzania czasu, spotkań, sportu, rozrywek) lawinowo przybywa. Ale oni są otwarci na propozycje jedynie NIEODPŁATNE, bo zwyczajnie nie mają pieniędzy. Ogólnie prawda jest taka (mimo historyjek o zielonej wyspie) że ludzie (także single) mają coraz mniej pieniędzy i starają się mądrze wydawać i kalkulować. Cała reszta to myślenie życzeniowe i zaklinanie rzeczywistości. Po czterdziestce po prostu jest bliżej do końca życia niż początku i ludzie z nostalgii i poczucia, że nie wszystko w życiu udało się zrealizować i przeżyć próbują jeszcze coś "uchwycić".....