Widok

a ja wcale

jakbym miała zrobić to wszystko, co mam do zrobienia plus to co lubię, to mogłabym w ogóle nie chodzić spać.

idę na kawę, las ładnie oświetlony i mgły się podnoszą. jest na co popatrzeć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adaś

Ja mam do czynienia z łajbami z zupełnie innej bajki aniżeli Ty. Napiszę tylko jedno słówko i wszystko dla Ciebie powinno być jasne, to słówko brzmi: allseas.
Nie zagłębiam się przesadnie w obraz portretów psychologicznych nawigatorów z którymi pływam, ale wolę pracować w maszynie, w myśl starego marynarskiego porzekadła, że:
od kiedy żagle zastąpiono motorem inteligencja zeszła pod pokład, oprócz nutki złośliwości jest w tym też kropla prawdy.

korektura

informacji/feed-back otrzymywanych od afterguardu

Sternik

czlowiek-cien skipera na ladzie, typ syn ale bardziej w sensie przygarnietego syna.
Atleta, wyczulony na bodzce i najlepiej wysoki wzrostem.
Koniecznie musi posiadac umiejetnosc absorbowania otrzymywanych od after guardu (taktyk, strateg, ew.skipper) oraz zaufanie szcz. do taktyka i odpowiedzialnosc wobec zalogi.

Typy

bliskie idealu.
Skipper, to nominlny przywdca w trakcie przygtowan
na ladzie,
charyzmatyczna osoba starsza wiekiem i doswiadczeniem,
o szczerze sportowych motywach,
mniej dyplomata brdziej atleta; go-getter & trouble shooter.
Podczs wyscigu - moralny kregoslup zalogi.

C

Wiesz, skipper to obecnie gosc ktory potrafi albo obronic stanowisko przez jakis czas, albo gosc ktory wogole nie steruje, a steruje natomiast sternik (sterowanie regatowymi jachtami wymaga ogromnego skupienia, bo maszyny sa wyjatkowo czule a wymogi fizyki i matematycz´ne mozliwosci urzadzen pokladowych wymagaja szybkiej precyzyjnej reakcji - to jujz nie zen lecz zadanie podobne do wyscig jajek na przelaj tyle ze zamiast jajek bierze sie kilka kocich dzwoneczkow :))) skipper to atleta, psycholog i manager sportowy oraz sprzetowy w jednym.
Czasem wyglada tak, jakby najwazniesza funkcja jest ta taktyka. To gosc, ktory opisuje sytuacje, wyciaga w nioski, przezuwa, kontroluje poczynania sternika, konsultuje skipera i stratega ( strateg to typ od czytania wiatru na wodzie i w powietrzu i czasem wciagaja go na maszt podczas wyascigu )
Na lodce nie moze byc zastojow. Odpowiedzialna zaloga sklada sie w duzym stopniu z rowniachow ale nie zawsze. Taktycy sa czesto rodzynkami.

....

Hm

jestem ciekaw jacy ludzie prowadza lokale z hot spotami i internet shopy w kraju.
w moim rewirze w kraju byly rowniachy podczas mojego ostatniego pobytu.
tu to domena arabow i magrebow - wlos sie jezy, jak trodno znalezc w pelni funkcjonujacy komputer.
rzadkie sa niemieckie a jesli sa to sa za drogie. smieszne ceny do 1€ za 15min. -idiotyzm.
wiadomo lubia kontrolowac z gory ale brak podloza podmywa, to powinno byc wiadome.

C

hehe, mam joke definicje wyrazenia:
NAJBARDZIEJ KUMATY-
to ten, ktory najsprawniej wyprowadzi cie na maliny !!!

;)

...

Ktoś podłożył mój ulubiony utwór piksów pod postać pershinga. Hmm
Swoją drogą pershing, obok nikosia był chyba najbardziej kumaty z tej całej ferajny.

a u mnie

tak pięknie kasztanowce dogorywają
jaśkówka największą ma moc
wrześniowym przedpołudniem z bezchmurnym niebem
i cieszę się, że codziennie
mogę być tego świadkiem

81.190.11.132

Na szybko query the ripe database pokazuje żeś swój :D

Teraz mi to mówisz ja się w samą północ wstrzeliłem akurat, aż pod bodege na orlen musiałem zasuwać, a oni uskuteczniali akurat tzw rozliczenie dobowe psia mać, ale tylko 5 min.
Przerwę mają od 0:oo do 1:30-tak na przyszłość.

obawiam sie ze

o polnocy. bo ostatnio wrocilem punkt 24 z bieszczadow. pojechalem po piwo i wejscie bylo zastawione jakas tabliczka. w rumii na lotosie juz bylo ok

Idę na jet'a...

przyziemnie spytam:
kiedy na stacji jet mają przerwę o północy czy o 1 bo nie pamiętam?

Hobo

Ja tam podsumowywać rachunków nie zamierzam bo skończyło mi się malinowe i resztki piwa, ale...rzec muszę:
pewnie, że próbowali negować, pamiętam ten list sprzed kilkunastu lat, który masz w linku, bo wycinałem go z Angory dla najpiękniejszej historyczki w ZSŁ w Gdańsku.

http://www.bankier.pl/forum/temat_list-anny-walentynowicz-do-lecha-walesy-czytajcie-niezle,5986940.html

szkoda

SZKODA! SZKODA! SZKODA!

a ja walczę znów z przyziemnymi pomysłami

może ktoś z was kiedyś robił ikrę z łososia???
już kolejny raz z tym walczę,
teoretycznie wszystko wiem,
w praktyce wykładam się za pierwszym zakrętem

maaaaaamoooooo!!!!!!!!!

usprawiedliwienie

do przewozu dopiero jutro. siła wyższa. szkoda, że nie wszystko da się przewidzieć bo byłbym teraz gdzie indziej

no dokładnie tak jest.

i tego ostatecznego rachunku nikt na dobrą sprawę nie negował. a tam u was jak jest? był taki kanclerz kohl co po naszemu kapusta by się nazywał. i miał sporo zasług, prawda? a czy dziennikarze, którzy odkryli że oprócz zasług robił finansowe przekręty zostali przez światłe elity zmieszani z błotem i oskarżeni o niszczenie autorytetów? o co chodzi tu chodzi? o to żeby były świete krowy, których przeszłości nie należy badać? o to żeby historykom zabronić pisania książek w imię obrony narodowych symboli? józef piłsudski był agentem państw centralnych. w bastylii nie było ani jednego więźnia politycznego. mitterand w młodości popierał kolaboracyjny rząd petaina. kazimierz wielki był szują i j*****ą. i co z tego? za to jak napisali że dwudziestoparo letni robotnik p************ kumpli za pieniądze to jest wielkie larum. swoją drogą miały być jakieś procesy. historycy mieli być puszczeni w skarpetkach i nie wypłacić się do końca życia. no i co z tymi procesami? coś sprawa ucichła

hobo

ale jesli sobie rzyczysz to bendem od teraz czesal
"z wlosem"

;)

a propos

nieistotni.
to sam musialem w efekcie opuscic kraj w 1985.
dociekanie kto komu co i kto ma monopol mnie meczy, pozatym
gdybym sprobowal walczyc od roziwzanie tego wezla gordyjskiego, to pewno bardziej natrazilbym sie wszystkim niz wtedy.

hobo

oczywiscie, sorki, nie te okienko.

monopol

jeden facet ktory nie mial chwili slabosci.
to troche subwersywne, no nie?
bo chwile slabosci ma kazdy, nawet on. ale roznica w tym jak wyglada rachunek na koniec.

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

do góry