Widok

absurd

co o tym myślicie?
Ostatnio przejeżdżałem tamtędy i dzięki sympatycznej dziewczynie która wysiadła z autobusu i mnie ostrzegła przeprowadziłem rower bo bym bulił..

http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img685/8698/20110609.jpg&via=mupload&newlp=1

http://imageshack.us/photo/my-images/809/20110606003.jpg/

I to na Spacerowej

http://imageshack.us/photo/my-images/32/20110519.jpg/

Jak dojechać bezpiecznie do Osowej, Chwaszczyna?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
Absurd, że zapłaciłbyś za zignorowanie zakazu ruchu? No cóż...

Nawet był o tym artykuł: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Rowerzysci-ignoruja-zakaz-jazdy-przy-Operze-Baltyckiej-Beda-mandaty-n48461.html

A czy absurdem jest zakaz jazdy rowerem na ścieżce rowerowej? Na to i na inne pytania już nie odpowiem, za mało wiem o tej sprawie.

Ale czy w takiej sytuacji nie możesz jechać rowerem po ulicy (chyba że jest zakaz)?
Czy objazd aż tak bardzo uprzykrza życie?
objazd po czym ? płytach chodnikowych, które wyglądają jak zęby dziecka, które je gubi???
Jakim znakiem jest określony zakaz jazdy rowerem po drodze dla rowerów? Znak B-9 "rower w czerwonym kółku na białym tle" zakazuje poruszania się rowerem po jezdni i poboczu. Czy znajduje się tam znak C-13a? Ja na zdjęciach widziałem też znak P-23. Przekreślenie tasiemkami znaku C-13 nie robi z niego znaku C-13a. Oznakowanie poziome jak najbardziej obowiązuje.

Czyli jest to droga dla rowerów oznaczona jedynie znakiem P-23.
"Jak dojechać bezpiecznie do Osowej, Chwaszczyna?"

bezpiecznie, to znaczy nie dać się złapać na pchaniu roweru po ścierzce rowerowej ?
każdy ma swoje racje, od wielu lat uważałem że ścieżki nie powinny być łączone z chodnikami i najlepiej jakby były na obrzeżach miasta takie były początkowe założenia.
Cóż skoro tak, to równolegle do ścieżki będę jechał ulicą i nikt mi tego nie zabroni.
a w centrum nie sa potrzebne?
Znak b-9 oznacza
1. "Oznacza zakaz ruchu rowerów na jezdni i poboczu" a nie na drodze dla rowerów.
2. wg rozporządzenia znak b-9 powinien zostać umieszczony na wysokości 2,5m więc tego mogłeś nie zauważyć, choćby dla tego, że tłum ludzi Ci przesłonił
3. niestety wiele razy przejeżdżałem i nie miałem możliwości odmówić przyjęcia mandatu ;)
1 - faktycznie :D Więc bzdura totalna.

Natomiast skąd masz informację nr 2 ? Niestety, nie mogę takiej znaleźć w przepisach...
trzeba zrobić jak ten rowerzysta...:D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ&feature=player_embedded
czaaaad :D

pozdrowienia! :)
jeszcze jedno, biec można też z rowerem a to co najmniej 15 km/h
Totalna bzdura. Nie przyjmujcie żadnych mandatów od SM czy policji. Idźcie do sądu! I spokojnie czekajcie na uniewinnienie. Znak B-9 zakazuje poruszania się po jezdni i poboczu a nie po drodze.
czy ktoś próbował się nie zatrzymać na wezwanie straży miejskiej? :) no chyba, że od przodu zaskoczą ;) kiedyś chyba w przepisach było, że nie można uskuteczniać pościgu samochodem za rowerem - a numerów rejestracyjnych nie spiszą raczej ;)
Ja. Ale nie powiem kto jestem, tak na wszelki wypadek. Ominąłem i pojechałem dalej. Pewnie chcieli mnie skasować za chodnik.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Uwaga

Słuchajcie. Plan jest taki, jest nas już 15 osób i planujemy w piątek w godzinach szczytu przejść trzykrotnie tamtędy prowadząc rowery. Jak będzie nas więcej to będzie nasza akcja bardziej spektakularna. Jest ktoś chętny aby wymusić na władzach miasta i ZDiZ wytyczenie ścieżki oraz zabranie tego idiotycznego znaku w dodatku nie obowiązującego na ścieżce rowerowej.
w tylu to nie łatwiej wynieść zakaz?:D
Zachowajmy się tak jak "oni" chcą. Jeżeli akcja przebiegnie po naszej myśli to zakaz sami urzędnicy wyniosą wraz z pieszymi.
a może wziąć tyle osób i po prostu tam czekać na nie wiadomo co :D 30 rowerów i będą mieli jak chcą ?:D
przepraszam kolegę za pomyłkę, chciałem kliknąć "negatywną" łapkę ;)

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry