Widok
Tak, faktycznie ogłoszeń jest multum. AIC zleca rekrutację firmom takim jak : jobhouse, laudam i ostatnio etif. Jeszcze we wrześniu ogłaszali się bezpośrednio, ale teraz zlecają pre-rekrutację innym firmom. Powiem jak to wyglądało u mnie. Zostałem zaproszony na rozmowę wstępną, pod koniec września.Stanowisko dotyczyło Inżynierii produkcji na wydziale mechanicznym. Po rozmowie wstępnej (Pani E.) minęło kilka dni i otrzymałem informację zwrotną, iż przedostałem się do drugiego etapu. Rozmowa z przyszłym kierownikiem nie należała do łatwych. Trwała przeszło godzinę i co może wydać się ciekawe nie padło ani jedno (!) pytanie związane z mechaniką. Zero pytań branżowych, sama teoria zarządzania. Samo wyciąganie jakichś bzdetnych pytań związanych z Lean (z grubsza). Facio (Pan B.)chyba miał pitolca na tym punkcie, bo jak weszliśmy na halę i wziąłem go pod pic z pytaniem o metody spawania, to się zagubił jak młodziak. Ale to nie istotne. Łaziliśmy po hali prawie 20 minut, potem wróciliśmy do biura i jak stwierdził finalnie : "Przekażę moją opinię do działu kadr". Czekam tydzień...nic, dwa tygi...nic, cisza. W końcu napisałem maila z zapytaniem czy coś wiadomo. Otrzymałem odpowiedź (od Pani E.) że jeszcze nie podjęli decyzji i ciągle się zastanawiają. OK. Poczekałem kolejne 2 tygi i znów skrobnąłem maila. Tym razem cisza jak na pustyni Gobi... Tak oto wygląda z grubsza rekrutacja w AIC. Firma może i nowoczesna, ale lekcje dobrego wychowania pobierali gdzieś na dolnośląskiej wiosce :]