przepis
Chleb ziołowo-serowy.
Ser generalnie można sobie darować, (E280 także)
-50 dag mąki
-20-25 dag sera żółtego (pokrojonego w kosteczkę)
-2 łyżeczki majeranku
-1 łyżeczki przyprawy do...
rozwiń
Chleb ziołowo-serowy.
Ser generalnie można sobie darować, (E280 także)
-50 dag mąki
-20-25 dag sera żółtego (pokrojonego w kosteczkę)
-2 łyżeczki majeranku
-1 łyżeczki przyprawy do grilla
-2 łyżeczki ziół prowansalskich
-1 łyżeczka soli
-1 łyżeczka bazylii
-400 ml ciepłej wody
-10 dag drożdży
-1 jajko
-1 łyżeczka cukru
Mąkę, ser i przyprawy wymieszać w misce.
Wodę, drożdże jajko i cukier wymieszać.
Wszystkie składniki połączyć. Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Ciasto ułożyć w foremkach, najlepiej użyć papieru do pieczenia.
Z ziołami nie przesadzać, chyba że ma być to przekąska ziołowa do wina;)
zobacz wątek