Widok

malizna w mediach o naszych mistrzach

Temat trochę po fakcie, ale... wczoraj, trochę przypadkiem, przeglądałam magazyn rowerowy i, też trochę przypadkiem, dowiedziałam się o sukcesach naszych reprezentantów na Mistrzostwach Europy i Świata. Jest naprawdę o czym pisać i te sukcesy nagłaśniać. Nasze siatkarki i florecistki są wynoszone pod niebiosa /zasłużenie/, dlaczego jednak nic nie słychać np. o sukcesach Włoszczowskiej i Sadłeckiej, czy innych naszych reprezentantów /słyszałam tylko krótką wzmiankę, żadnej dłuższej relacji, witania z kwiatami i takich tam.../? Zaczynamy być godnym przeciwnikiem dla innych ekip. A jestem skora zaryzykować twierdzenie, że dziedziną MTB, XC czy nawet ostatnio FR interesuje się, i uprawia, znacznie więcej ludzi niż floretem /bez obrazy/.
A może ja jestem głucha i ślepa i nie oglądałam i nie czytałam tego co powinnam?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"A jestem skora zaryzykować twierdzenie, że dziedziną MTB, XC czy nawet ostatnio FR interesuje się, i uprawia, znacznie więcej ludzi niż floretem /bez obrazy/" - Poważnie? A ja myślałem, że każdy ma w domu floret, szpadę, miecz, topór itp, a o rowerze to słyszeli tylko wybrańcy ;). Fakt, jeśli chodzi o transmisje z jakiś zawodów (rowerowych) w TV to jest straszna bieda. Dyrektorzy programowi wolą pokazać relację z jakiegoś żałosnego meczyku piłki nożnej 17-tej ligi podwórkowej, kórego bohaterami i tak są specyficzni panowie w dziwnych spodniach z paskami :( A jeśli już zdecydują się na jakiś materiał na temat jednośladów, to wychodzi z tego taka tragifarsa, jak np relacja ze Szklarskiej (Sierpień br.)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

do góry