Widok

malowanie płytek ceramicznych?

Jeśli ktoś z Was w ramach "odświeżania" kuchni/łazienki malował kafelki farbami do tego przeznaczonymi, proszę o opinie. Czy taka farba nie odchodzi od płytek po kilku tygodniach/miesiącach?
Jakie farby do płytek polecacie/odradzacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja odświeżałam w ten sposób kafelki nad kuchennym blatem. Było to ponad rok temu i farba odprysnęła tylko w tych miejscach, gdzie ktoś uderzył czymś twardym. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo o ile nie zastąpi to prawdziwego remontu to za małe pieniądze można fajnie odświeżyć pomieszczenie. Pomalowałabym całą łazienkę, bo nie mogę na nią już patrzeć, a do remontu jeszcze trochę, ale kafle są tam tak krzywo położone, że nic by to nie dało... Malowaliśmy farbą 3v3 przeznaczoną właśnie do kafelek. Trzeba tylko uważać, żeby nie nabierać za dużo farby, bo łatwo zrobić zacieki. Jesli się zastanawiasz to polecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyznam, że nigdy nie próbowałam, ale zapewne z malowaniem kafelek jest tak, jak z malowaniem wszystkiego. Na powierzchnię gładką, równą, odtłuszczoną i suchą kładziemy farbę i powinno być ok:)

Dzięki Karola. A na jaki kolor malowałaś i jaki był pierwotny kolor płytek?

Pierwotnie był to taki marmurkowy beż, a teraz jest to kolor jak na zdjęciu http://interiorsdesignblog.com/wp-content/uploads/2015/12/5.png

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gdzie chcielibyście zamieszkać? Czyli przeprowadzka z pomorza. (12 odpowiedzi)

Temat trochę kontrowersyjny bo wszyscy wiedzą, że pomorze jest najlepsze :) Ale gdybyście mieli...

odstraszacz na krety - opinie? (52 odpowiedzi)

Witam, w moim ogrodku, gdzie dopiero posialam trawe zadomowil sie kret i buszuje po calym...

fajne płytki (4 odpowiedzi)

Elastyczne okładziny wyglądały obiecująco, dopóki nie pojawiły się dzieci i pies. Wystarczyło...

do góry