Widok

malowanie rowerów- lakiernik

czy ktoś mógłby mi polecić taniego lakiernika,który będzie w stanie przemalować rower?
nie chcę zabierać się za to sama, wolę zapłacić i mieć spokój na kilka lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Musi być proszkowo? I czemu tani? Byle jak chcesz mieć pomalowane czy ładnie?
:) z tego co wyczytałam proszkowo jest najdokładniej,nie ma zacieków itp. ale mogę sie mylić.
a jeśli chodzi o tanio, to nie tylko "tanio" ale i dokładnie, co oznacza, ze potrzebuję kogoś poleconego. nie orientuję się nawet jaki to może być rozstrzał cenowy
ja bym Ci polecił ale zapomnialem adresu.. jak odkopiesz stare tematy na forum o piaskowaniu ramy to powinienes znaleźć cos..

ziomek mi alegancko pomalował..
a jaki to był koszt?
ja płaciłem 90zł kiedyś, w sopocie na Kolberga zakład samochodowy, nie pamiętam już nazwy. Razem z piaskowaniem, co ciekawe rama schudła 30g :)
Jakiś czas temu miałem praktyke przy automacie do malowania proszkowego i moją robotą było usuwanie papierem ściernym zacieków z elementów, które potem były drugi raz malowane.

Malowałem już kilka ram rowerowych i na żadnej nie było zacieków :-) Wystarczy odrobina zdolności i podstawowe narzędia. Jest to jednak bardziej zajęcie dla faceta.
Sprawa jest dosyć prosta i w miarę szybka. Czy malujemy sami czy dajemy do malowania musimy wszystko zdemontować z ramy. Następnie ja biorę wiertarkę z nakładką drucianą i w jakąś godzinkę oczyszczam ramę ze starego lakieru, następnie wieszam ramę i maluje sprayem. Gdy maluje się ramę z ALU trzeba użyć specialnego podkładu.

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry