Widok

masa krytyczna

Nieuchronnie zbliża się koniec miesiąca. Wraz z końcem miesiąca zbliża się czas kolejnego masowania. Czy komuś jeszcze się chce? Termin przypada 29 X. Zjawi się ktoś? Są jacyś chętni czy może boicie się pogody? pzdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pogoda mi nie straszna. Byle chętni byli
To ja jestem trzeci chętny jak coś...
no ja jestem 4 chetny... jak wymienie piaste do pt co jest niemal pewne:]
Ja jestem 5-ty chętny, jeżeli pogoda będzie w miare dobra, tzn. deszcz i umiarkowany wiatr nie są dla mnie przeszkodą, ale jak będzie temp. w oklicach 5*C i będzie piździawa, to ja nie jade.

pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
Co Żywy wymiekasz:>??Zalujcie ze was dzisiaj nie bylo w Elblągu.To byscie dopiero dostali w kość:).ALe ogólnie super to był mój pierwszy ale nie ostatni wypadł Fransem no chyba ze mnie nie weźmie.Pozdrower dla was i oczywiscie dla Dareckiego:)
Kłaniam,
Jestem za! Byle by gradem nie waliło i deszczem jak z cebra :0
Gruss!
I.
Hej! No i porę musimy ustalić coby jasno było :-) ... no chyba, że robimy rewię świateł :-)
(Rozsądek podpowiada jednak, żeby jechać za dnia)
Hej:-)))
Wiem że poniższy pomysł wydawać sie może nieco oryginalny i łamiący nieco konwencję ;-))))
ale czy nie warto by biorąc pod uwagę frekwencję oraz ogólne bezpieczeństwo podczas Naszej Masy w okresie "zimowym" organizować ją w Sobotę choćby i w samo południe :-)))))) ???
Być może taki termin skusi trochę wiecej potencjalnych Masowiczów ;-), będzie cieplej i dużo bezpieczniej ( zwłaszcza biorąc pod uwagę temperament najmłodszych jej uczestników ;-))))... no i fotki będą duuużo cikawsze :-)))))
Pozdrawiam
arek
To jest całkiem nie głupi pomysł. W sobote też jest spory ruch, bo ludzie jadą na zakupy;-), a co do tradycji masy to przecież pierwsza z nich także nie odbyła się w ostatni piątek miesiąca.
i nie będzie ciemno... dla mnie może być w sobotę, tak koło 14-15?
No dla mnie może być i w sobote, ale tak około 15, bo wcześniej to mi nie za bardzo pasuje.

pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
Kłaniam,
Sobota jest git! A jak pogoda przyfarci to można nawet potem jakąś małą traske po okolicy walnąć w ramach walki z nieróbstwem w wolne soboty :)
Grusik!
I.
Kłaniam się :-)

Wygląda na to Arek, że Twój pomysł wypali :-)))))))))
:-))) Dla jasności ... BARDZO z tego się ucieszę :-))))
No to sobota! Nie myślicie, że tak troszkę za późno zdecydowaliśmy? Ale czym ja się kurczaki przejmuję - i tak zawsze są te same osoby na masie, haha. Więc wszystko git. To jaka pora, która godzina? Wiesia: iluminacja byłaby całkiem, całkiem!
W takim razie zapytam Patryka: czy może być 14:30 ???
Mi pasuje, ALE nie wszyscy uczestnicy masy dowiadują się o terminie z tego forum i trochę się boję, że część przyjedzie w piątek, forumowicze ze znajomymi w sobotę i się wszystko zakręci, a za miesiąc nikt nie będzie wiedział co i jak. Ryzykujemy?
apsend napisał(a):

> W takim razie zapytam Patryka: czy może być 14:30 ???

Dobra w takim razie niech będzie 14:30, jakby co to jedźcie stałą trasą to jak coś to Was na trasie złapie, ale myśle że powinienem się wyrobić na 14:30.
Dre - wydaje mi się że osoby chcące wziąść pierwszy raz udział w masie krytcznej lub osoby rzadko jeżdżące i tak się nie zjawią, ze względu na pore roku lub/i pogode. Natomiast stali bywalcy masy, w tym i osoby bez netu lub nie odwiedzające tego forum i tak przyjadą bo dowiedzą się o nowym terminie od znajomych odwiedzających to forum. także prawde mówiąc wydaje mi się że na tą masę przyjadą tylko stali bywalcy.

pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
No to jak sobota to super:).Wtedy zrobimy zjazd TRT i razem wruszymy.Zywy Dre co wy na to?? Chyba nie glupi pomysł??
Dre ma rację - może warto aby Ktoś (na ochotnika ;-) wybrał się w piątek wieczorem na "spacer" i zdezorientowanym sprawę wyprostował :-)))
Po co robicie ta cala mase ? to ma byc jakis festyn na rowerach , bo nie kumam .
To pojedziemy z TRT! Tylko na 100% nie obiecuje bo ma mi sie wyjaśnić pod koniec tyg sprawa z nową ramą. Jakby co dam znać
PozdROWER!! :) TRT Power:)
Arek - ja jak do piątku sobie załatwie jakieś oświetlenie na rower to pojade w piątek i poinformuję wszystkich którzy tam będą o tym że masa krytyczna jest w sobote, jednak jeżeli nie załatwie sobie czegoś świecącego to nie będę jechał. Dzisiaj jadąc na rowerq wieczorem, rozwaliłem moją jedyną lampkę(tylną) i jak jechałem po 17:30 to było już tak ciemno że aż bałem się jechać.
Kaszub, Bolek - jasne że TRT się stawi na Masie Krytcznej, jakby co to można by później jeszcze gdzieś się śmignąć, ale przed Masą to mi nie pasuje, bo ledwo co na Mase się wyrobie. Jeżeli byście chcieli to można się jakoś w piątek umówić na jeżdżenie i na koniec o 17:30 podskoczyć pod Gemini i poinformować o zmianie terminu masy. Dajcie znać czy by Wam coś takiego pasowało.

TRT rządzi :D

pozdROWER
pozdrawiam
Żywy
Czyli póki co zostaje sobota o 14:30 tak? Możnaby rzec, że to ostatnia masa w sezonie, bo pozostałe dwie to takie między sezonowe;-) Swoją drogą zauważyliście, że grudniowa (jeśli mówimy o piątku) wypada 31 grudnia;-)
TRT stawi się w komplecie :)

Michu - ta ostatnia masa w tym roku (31 XII) może być bardzo rock'n'rollowa:D
Może być ciekawie... lepiej żeby była w piątek, bo w sobote mogą być problemy z frekwencją:P
Byliśmy dzisiaj z Dre i Maciassem i poinformowaliśmy tych którzy tam byli, było chyba tylko 5 osób, chyba że przyjechali i ruszyli o jakiejś wcześniejszej porze. Ale jechaliśmy bulwarem i też nikogo nie mijaliśmy.

pozdROWER i do zobaczenia jutro
pozdrawiam
Żywy

Inne tematy z forum Rowery

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

do góry