Widok

auto 7 osobowe

szukam auta na 7 osób zastanawiam sie nad seatem alhambrą wv scharan i ford galaxy wiecie czy moze galaxy jest na pompowtryskach? co byscie polecili z doswiadczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z opowiadań klientów wiem, że bardzo sobie chwalą Sharana. Niestety sama nie miałam tego typu samochodu więc nie jest to z autopsji.
image
powiedz coś o kryteriach....
Mercedes W-123 "beczka" combi też były 7 osobowe.....
Mercedes GL też ma 7 miejsc....
TDI 90 i 110 PS tak do 2002r. byly na pompie rotacyjnej, reszta na pompowtyskach. Z notowan galaxy jest najmniej awaryjne ale moze to byc spowodowane faktem ze jezdzi ich mniej. A wszytkie 3 robione sa w jednej fabryce...
to zależy jaką kwotą dysponujesz? jaki rocznik cię interesuje? w kwocie do 20-tu tyś. polecił bym opel zafira 2,2dti,renault grand scenic 1,9dci,toyota avensis verso 2,0 d4d,mazda mpv 2,0d.nie są to oklepane taksówkarskie sharany itp.ale naprawdę fajne samochodziki . jeśli chodzi o samochody po 2006 to polecam forda s-max,opla zafirę, toyotę corolla verso.
Jeżeli chodzi o samochody 7 osobowe, to skłaniałbym się ku samochodowi, jakim jest Ford Galaxy. Ma naprawdę przepastne wnętrze i wbrew pozorom nie jest paliwożerny, zwłaszcza jeżeli napędzany jest jednostką wysokoprężną. Zapoznałem się właśnie z cennikiem: http://www.ford.pl/Samochody_osobowe/NowyGalaxy i myślę, czy nie zdecydować się na zakup, ponieważ moje dzieci szybko rosną.
Masz chłopie refleks :-)
Odpowiadasz na wątek sprzed 5 lat , na twoim miejscu nie pakowałbym się w tego forda galaxy , bo zanim trafisz do salonu forda to twoje dzieci będą już dorosłe i pójdą na swoje ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
vw touran
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko MAZDA 5
przede wszystkim zacznij od kryterium ceny i wtedy rozglądaj się za najbardziej optymalnym autem w ramach posiadanej kwoty,generalnie nie skupiaj się na danym modelu i marce ,to jest w ogromnej mierze loteria jak trafisz, pamiętaj, na znaczku nie jeździsz,sztuka sztuce nie równa, jeden jest np. mega zadowolony z sharana bo dobrze trafił a drugi ma g*wno i kwitnie po warsztatach,pzdr

Inne tematy z forum Motoryzacja

gdzie kupić auto? (4 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (15 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (24 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...

do góry