Widok

autobus do pkm ciąg dalszy. ważne!!!

Kielno Temat dostępny też na forum:
Otrzymałam właśnie odpowiedź na mój wniosek, o którym pisałam w wątku "autobus z bojana do pkm". Odpowiedź jest nawet satysfakcjonująca - piszą że "wnioskowane zmiany zostały we wrześniu przekazane zkm gdynia i pks". Odbyło się (tak piszą) spotkanie z dyrektorem zkm. Omawiano różne warianty funkcjonowania linii 191 i 193, w tym uruchomienie nowej linii do pętli przy ogródkach w Wiczlinie!!! Czekają na kalkulację cenową.
Jednocześnie pytają nas jakie godziny dojazdu do pkm Osowy odpowiadałyby mieszkańcom. Informacje należy wysyłać na adres r.chustak@szemud.pl
Zaangażujmy się - wysyłajcie swoje propozycje albo na w.w. mail albo piszcie tu, a ja prześlę. Pamiętajmy że warto byloby aby nie trzeba było długo czekać na pkm.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w Koleczkowie jestem bardzo zainteresowana autobusem do Wiczlina ze względu na fojazd dzieci do gdyńskich szkół.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szemud-->Kielno-->Bojano-->Koleczkowo-->Wiczlino
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

czesc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Linia autobusowa ma sens jeśli jeździ cyklicznie bez większych przerw
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram mm j.w.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie Chwaszczyno? Rozmawiamy tu o Wiczlinie a nie zakorkowanym Chwaszczynie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram, dzieciaki dojeżdżają do centrum do szkół na g.8, potem 9-10, czyli częściej rano w kier. Gdyni i powrót 13-14 i tak do 17.

jeżeli chodzi o autobus z bojano do pętli na wiczlinie to byłoby to super rozwiązanie dla osób dojeżdżających do gdyni, gdyż tam jeździ często autobus 147 do centrum. jeżeli chodzi o dorosłych preferowane godziny to te w których się pracuje, czyli tak żeby dotrzeć do gdyni na 8 rano, a wrócić o 16. to moja propozycja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na Wiczlino przez Łężyce i w prawo w Wiczlińską

Autobus na Wiczlino? przeciez po tych wąskich płytach to jest awykonalne. Dziury na brzegach płyt są tak ogromne, że zaraz koło urwie. Już nie mówiąc o imbecylach pędzących po tych zakrętach jakby jechali dwupasmówką.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko jak już to autobus wytrasować tak, aby Kielno było ostatnim przystankiem a nie w środku a więc Osowa - Chwaszczyno - Bojano - Koleczkowo i ewentualnie kielno!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Znowu wlazlł jakiś dureń żeby mącić, jak się nudzisz to zajmij się rodziną a nie podjudzaniem.

A skąd koleżanka ma informacje ze dzieci z bojana beda tam chodzic do liceum?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A skąd ma kolega informacje że dzieci z kielna chcą do tego liceum? Nie potrzebnie ferment siejesz na forum. Oczywiste jest że większość dzieci pójdzie do zawodówek, technikum, a licea będą wybierać te lepsze z trójmiasta, a niżeli to na wiczlinie, które powstanie, ale bez żadnej renomy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

o 13 40 było kilkanaście osób, oczywiście później jest pewnie osób, ale jak czasami mają puszczać tak daleko autobus tylko dla kilka osób to stwierdzą że ten biznes im się nie opłaca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kilkaście osób w godzinach, które nie są standardowymi godzinami powrotów z pracy i szkoły to wcale nie tak mało! To nie są pecież godziny szczytu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piszcie proszę godziny do pkm.
Napiszę o kursach obejmujących również Kielno, skoro młodzież z Kielna również byłaby zarinteresowana, no problem, przy czym może warto byłoby o jakiś oficjalny głos bezpośrednio z Kielna (może być zapewne na adres mailowy do zast. wójta - ten który podałam w pierwszym poście).
Ja też uważam, że warto aby ten autobus do Wiczlina jeździł przez Łężyce, mniej korków i szybciej.
Czy autobusy do pkm warto puszczać tylko w czasie dni szkolnych? Dajcie znać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

PKS słabo. Lepszym rozwiązaniem jest ZKM zw względu na bilet metropolitalny i możliwość kupna biletu przez aplikację. Osobiście wytrasowalbym linie 191 z Chwarzna z pętli przy kościele przez Lezyce i Koleczkowo. Cześć kursów z Chyloni. Czesc kursow mozna skrocic do Chwaszczyna. Nowa linia z Koleczkowa do PKM-ki Osowa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre rozwiązanie, stamtąd już kursuje więcej autobusów np do centrum Gdyni
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja. Razem zdziałamy więcej. Ja myślę że najlepiej pociągnąć 191 przez wiczlino do pętli w chwarznie przy kościele.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry