Widok
A jak się ma wyłożony asfalt na Borowieckiej w lesie ? !!! Czemu cała strona Banina : Borowiecka ,Sosnowa ,Wierzbowa itd mają asfalt chodniki ? Poprzedni sołtys Banina zadbał i nikt nie wpłacał na budowę tych dróg . Gmina to zatwierdziła mino ,że tyle środków unijnych co teraz jest w gestii Gminy nie było !!!! Radni i Burmistrz Gminy Żukowa są bezwolni i uwikłani w interesy deweloperów
Oj hejterzy... Mowa jest raczej o drogach które od lat się nie zmieniły i juz kolejne pokolenie dzieci chodzi codziennie bez pobocza. To niestety dno totalne ale ja akurat po kaszubach spodziewałem się takiego zarządzania i kolesiostwa. Proponuje kupić auto terenowe i olać żałosnych kaszubkow i te wieśniackie Zukowo.
To nie gmina powinna płacić za drogi dojazdowe tyko deweloperzy tylko ilu by było chętnych na droższe mieszkania i domy? Gmina nie jest w takim tempie budować dróg w jakim deweloperzy budują osiedla. Tylko wtedy nie byłoby takiego zainteresowania nieruchomościami w Baninie bo cena za m2 byłaby wyższa.....
No właśnie - Banino to nie tylko developerak (mam nadzieję, że Pan z Stowarzyszenia Osiedla Królewskiego , który ma w planach start na burmistrza tej gminy też o tym pamięta)) i niektóre stoją dłuzej niż 15 lat i bez zmian w ich okolicy. U mnie na ulicy składka była na wszystko ponad 20 lat temu - na przyłącza, na utwardzenie naszej uliczki bo była glina, na Księżycowową, na transformator, na kanalizacje .. a teraz na yomby na naszej uliczce. Badźmy poważni - gminie to na rękę, że ludzie za własną kasę wykładają, ale mam nadzieje że ten czas się kończy.
Niestety ale nie każda firma wywiązuje się z ustaleń, czasu trwania inwestycji a także jakości wybudowanych dróg. Dlatego też przy wszelkich inwestycjach polecam korzystać z usług jedynie tej firmy: http://grupapbi.eu/drogownictwo/