Widok
bardzo (!) dobry fotolab... lub pomoc w wyborze drukarki foto...
Mam wielką prośbę do osób, które pasjonują się fotografią...
Potrzebuję wiadomości na temat fotolabu, gdzie robią profesjonalne odbitki. Ale nie interesują mnie tanie punkty i "zdjęcia w godzinę" (-bo mam świadomosć, że cena z jakością nie idą w parze).
Jednak, jeśli nie fotolab, to moze pomozecie mi w wyborze drukarki do fotografii. mogę sobie pozwolić na taką w granicach 500-600 PLN.
Będę wdzięczna za pomoc.
Potrzebuję wiadomości na temat fotolabu, gdzie robią profesjonalne odbitki. Ale nie interesują mnie tanie punkty i "zdjęcia w godzinę" (-bo mam świadomosć, że cena z jakością nie idą w parze).
Jednak, jeśli nie fotolab, to moze pomozecie mi w wyborze drukarki do fotografii. mogę sobie pozwolić na taką w granicach 500-600 PLN.
Będę wdzięczna za pomoc.
podpowiedzi nie beda obiektywne, zgodnie z przyslowiem :kazdy zyd swoj towar chwali". Wpisz w wyszukiwarke "ranking drukarek foto" badz "dobra drukarka foto" itp. Nie sugeruj sie jedynie cena oraz jakoscia wydrukow. Patrz jeszcze, w jakiej cenie sa oryginalne tusze. Zamienniki daja rade do "zwyklych" wydrukow, ale nie koniecznie do fotografii. Kiepskiej jakosci atramenty zle wchlaniaja sie w powloke papieru foto itd itd. Poczytaj sobie o np Canon Pixma iP 3600. Jest to amatorska drukarka, ktora radzi sobie bardzo dobrze z wydrukiem foto, a jej cena byla bardzo przystepna. Ceny tuszy takze nie doprowadzaly do zatrzymania akcji serca.
musialabys odpowiedziec na pare pytan:
ile zdjec zamierzasz robic?
na jakiej jakosci tobie zalezy?
jaki interesuje ciebie najwiekszy format ?
ile chcesz na to przeznaczyc srodkow?
czy ma to byc laser - szybkosc
czy atrament - lepsza jakosc, wyzsza cena za odbitke
i na koniec, czy jednak nie lepiej fotolab :)
tanie drukarki beda oferowaly podobna jakosc
gdybym musial - wybralbym epsona, wzglednie canona
pozdrawiam
ile zdjec zamierzasz robic?
na jakiej jakosci tobie zalezy?
jaki interesuje ciebie najwiekszy format ?
ile chcesz na to przeznaczyc srodkow?
czy ma to byc laser - szybkosc
czy atrament - lepsza jakosc, wyzsza cena za odbitke
i na koniec, czy jednak nie lepiej fotolab :)
tanie drukarki beda oferowaly podobna jakosc
gdybym musial - wybralbym epsona, wzglednie canona
pozdrawiam