Widok
To nie grzech być niedojrzałym w wieku 18 lat, mówiąc "wiek dojrzały"mam na myśli wiek, gdy osoby przestają być aktywne zawodowo i mają czas, aby spełniać się w jakiejś dziedzinie. Wierz mi, niedojrzałym osobowościowo można być również w wieku lat 80. Jaka ja jestem? Hmm, wydaje mi się, że to powiem osobom, którym ufam.
Faktycznie, wygląda bardzo ciekawie ale nie wiem, czy przypadkiem nie będzie to takie kółko wzajemnej adoracji wyłącznie dla znajomych królika? Bo tak niestety często bywa w ambitnych, ciekawych projektach - szybko stają się zamknięte dla osób z zewnątrz. Ale może warto spróbować. Wybiera się ktoś, kto nie zna innych uczestników?
Tak joga organizowana przez urzad miasta jest zadarmo http://aktywne.trojmiasto.pl/dyscyplina.php?id=47
Stowarzyszenie Projekt Pełni Szczęścia
zaprasza na
warsztaty w ramach projektu Rękodzieło to też hit
Projekt nawiązuje do starej polskiej tradycji rękodzieła, które wyrabiano wspólnie przy stole rodzinnym, z sąsiadami, w domach ozdoby- zwłaszcza świąteczne, własnoręcznie wykonywane ozdoby do domu i upominki dla najbliższych, a przy tym rozmawiano, wymieniano się doświadczeniami i spostrzeżeniami. Dziedzictwo to przekaz mądrości i bogactwa duchowego, z których czerpiemy. Odwołujemy się do niego, żeby odnaleźć się w tym świecie i to odnaleźć się mądrze. I tak teraz chcemy zachęcić do twórczego wspólnego spędzania czasu jak to robili nasi przodkowie. Współczesne rękodzieło łączy w sobie lata tradycji z nowym desingiem wytwarzanych przedmiotów.
Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych i rannych w przypadku sobót.
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują wcześniejsze zapisy na każdy warsztat, decyduje kolejność zgłoszeń.
Zapisy i szczegółowe informacje drogą elektroniczną pod adresem: rekodzielo.hit@wp.pl
1.Pisanki, kraszanki- wczoraj i dziś
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 15 marzec.
Świąteczne warsztaty wyrobu ozdób wielkanocnych. Zapraszamy do wspólnego tworzenia ozdób z wydmuszek, wytłaczanek po jajkach i innych materiałów.
2. Nowa odsłona wzorów ludowych
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk 22i 23 marzec
Ozdabianie przedmiotów wzorami ludowymi z wykorzystaniem różnych technik rękodzielniczych
3. Nowe ze starego
Projektornia GAK, Gdańsk, 19 kwiecień.
Przerabianie starej niemodnej czy znudzonej biżuterii na coś nowego i unikatowego.
4. Cudeńka z butelek
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 26 kwiecień
Nadanie nowego znaczenia butelkom zarówno szklanym jak i plastikowym. Zapraszamy do twórczego recyklingu.
5. Dla mej Mamy- moje dzieła
Projektornia GAK, Gdańsk, 17 maj
Wytwarzanie kwiatów z bibuły wg ludowej tradycji.
6. Wielki powrót przytulanki szmacianej
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 24 i 25 maj
Szycie lalek, zwierzątek/przytulanek szmacianych z wykorzystaniem starych, niepotrzebnych materiałów.
Warsztat jest bezpłatny.
Współfinansowany ze środków Miasta Gdańska.
Partnerem projektu są: Szkoła Podstawowa Nr 44 w Gdańsku, Projektornia GAK w Gdańsku
zaprasza na
warsztaty w ramach projektu Rękodzieło to też hit
Projekt nawiązuje do starej polskiej tradycji rękodzieła, które wyrabiano wspólnie przy stole rodzinnym, z sąsiadami, w domach ozdoby- zwłaszcza świąteczne, własnoręcznie wykonywane ozdoby do domu i upominki dla najbliższych, a przy tym rozmawiano, wymieniano się doświadczeniami i spostrzeżeniami. Dziedzictwo to przekaz mądrości i bogactwa duchowego, z których czerpiemy. Odwołujemy się do niego, żeby odnaleźć się w tym świecie i to odnaleźć się mądrze. I tak teraz chcemy zachęcić do twórczego wspólnego spędzania czasu jak to robili nasi przodkowie. Współczesne rękodzieło łączy w sobie lata tradycji z nowym desingiem wytwarzanych przedmiotów.
Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych i rannych w przypadku sobót.
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują wcześniejsze zapisy na każdy warsztat, decyduje kolejność zgłoszeń.
Zapisy i szczegółowe informacje drogą elektroniczną pod adresem: rekodzielo.hit@wp.pl
1.Pisanki, kraszanki- wczoraj i dziś
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 15 marzec.
Świąteczne warsztaty wyrobu ozdób wielkanocnych. Zapraszamy do wspólnego tworzenia ozdób z wydmuszek, wytłaczanek po jajkach i innych materiałów.
2. Nowa odsłona wzorów ludowych
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk 22i 23 marzec
Ozdabianie przedmiotów wzorami ludowymi z wykorzystaniem różnych technik rękodzielniczych
3. Nowe ze starego
Projektornia GAK, Gdańsk, 19 kwiecień.
Przerabianie starej niemodnej czy znudzonej biżuterii na coś nowego i unikatowego.
4. Cudeńka z butelek
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 26 kwiecień
Nadanie nowego znaczenia butelkom zarówno szklanym jak i plastikowym. Zapraszamy do twórczego recyklingu.
5. Dla mej Mamy- moje dzieła
Projektornia GAK, Gdańsk, 17 maj
Wytwarzanie kwiatów z bibuły wg ludowej tradycji.
6. Wielki powrót przytulanki szmacianej
Szkoła Podstawowa Nr 44, Gdańsk, 24 i 25 maj
Szycie lalek, zwierzątek/przytulanek szmacianych z wykorzystaniem starych, niepotrzebnych materiałów.
Warsztat jest bezpłatny.
Współfinansowany ze środków Miasta Gdańska.
Partnerem projektu są: Szkoła Podstawowa Nr 44 w Gdańsku, Projektornia GAK w Gdańsku