Widok
Zależy z jakiego materiału :) My mielismy całe meble kuchenne białe. Częste mycie zapewni estetyczny wygląd ale uważam, że ten kolor potrafi być uciążliwy w kuchni... Nie można dopuścic do pozostawienia plamek od np buraczków, marchewki itp,na białych blatach bardzo szybko powstają odbarwienia od takich produktów-mi udało się tego uniknąć ale co się nalatałam ze szmatką to moje :) dlatego odpowiadając na pytanie: NIE, NIE JEST WYGODNE-mimo to w następnej kuchni będzie biel :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
my mamy biala kuchnie z matowej plyty mdf i szare blaty. szafki trzeba myc na bieżązco bo widac szybko kropki, takze blatu nie wyobrazam soebie miec tez bialego.
Mam biale blaty z IKEI. Trzeba bardzo uwazac, nawet kawa zostawiona i nie starta zostawia trudny do usuniecia slad, o winie czerwonym nie wspominajac ;). Ale i tak nie zaluje, podobaja mi nadal. za to meble biale sa super, latwe w utrzymaniu czystosci, mamy z polsykiem. Polowe mebli kuchennych mamy czarne, matowe. To jest dopiero koszmar. mam nadzieje, ze za jakis czas wymienimy ta czesc drzwi na biale z polyskiem, albo inne z polyskiem.
biały blat zależy jeszcze z czego połysk czy mat,
nie zdecydowałam się na połysk, bo bałam się że się szybko porysuje i będzie szybko brzydki pod światło itd, bo wiadomo w kuchni życie się toczy właśnie na blacie
zdecydowałam się na mat z dużymi nie równościami, także brud wchodzi w te pory, ale niema problemu z myciem, jest np cilit bang w spreju do kuchni z wybielaczem, raz na jakiś czas przetrę i blat jest bielusieńki jak nowy, cif w spreju też super się sprawdza na co dzień, na takim matowym blacie można też bez problemu używać co jakiś czas mleczka, ładnie się zmyje a nie porysuje powierzchni,
jestem zadowolona, chociaż teraz bym zrobiła w szarościach bo mi się szare podobają :)
nie zdecydowałam się na połysk, bo bałam się że się szybko porysuje i będzie szybko brzydki pod światło itd, bo wiadomo w kuchni życie się toczy właśnie na blacie
zdecydowałam się na mat z dużymi nie równościami, także brud wchodzi w te pory, ale niema problemu z myciem, jest np cilit bang w spreju do kuchni z wybielaczem, raz na jakiś czas przetrę i blat jest bielusieńki jak nowy, cif w spreju też super się sprawdza na co dzień, na takim matowym blacie można też bez problemu używać co jakiś czas mleczka, ładnie się zmyje a nie porysuje powierzchni,
jestem zadowolona, chociaż teraz bym zrobiła w szarościach bo mi się szare podobają :)