Widok
bilet miesięczny
witam, od października zaczynam studia w Gdańsku i myślę nad kupnem miesięcznego, w związku z czym mam kilka pytań:
1. czym różnią się linie zwykłe od pospiesznych (mam rozpiskę co do biletów 4-miesięcznych i na linie zwykłe jest 167 zł a zwykłe, pospieszne i nocne - 175 zł)
2. czy można łączyć bilet na ztm z biletem skm?
3. mam też dylemat nad łączeniem miesięcznego z legitymacją, czy jest to bezpieczne? w przypadku zgubienia legitymacji można "odzyskać" miesięczny? i na jakiej zasadzie to działa? chodzi o skanowanie tego chipa na legitymacji?
to by było na tyle. proszę o odp. ;)
1. czym różnią się linie zwykłe od pospiesznych (mam rozpiskę co do biletów 4-miesięcznych i na linie zwykłe jest 167 zł a zwykłe, pospieszne i nocne - 175 zł)
2. czy można łączyć bilet na ztm z biletem skm?
3. mam też dylemat nad łączeniem miesięcznego z legitymacją, czy jest to bezpieczne? w przypadku zgubienia legitymacji można "odzyskać" miesięczny? i na jakiej zasadzie to działa? chodzi o skanowanie tego chipa na legitymacji?
to by było na tyle. proszę o odp. ;)
1. ja w sumie nie widze zbyt wielkiej roznicy w liniach pospiecznych poza tym ze busy zatrzymuja sie przy mniejszej ilosci przystankow, wg mnie zdecydowanie bardziej sie oplaca kupienie buletu na linie pospieszne (niewielka roznica w cenie, a jednak nie trzeba czekac na linii zwyklej)
niestety tylko tyle moge pomoc bo w dalszym zakresie nie mam wystarczajacej wiedzy. pozdrawiam
niestety tylko tyle moge pomoc bo w dalszym zakresie nie mam wystarczajacej wiedzy. pozdrawiam