Widok
brak jakiejkolwiek wiedzy na temat telefonów nokia
Zakupiłam nowy telefon 09-09-2010 r., miałam problem z ustawieniem funkcji ponieważ wcześniej korzystałam z telefonu o troche łatwiejszym menu. W związku z tym, iż nie umiałam sobie poradzić postanowiłam iż skorzystam z usług Nokia Care. Udałam się do serwisu przedstawiając krótko problem iż po zakończeniu każdego połączenia wychodzącego i przychodzącego włączała mi się lista utworów (odtwarzacz) i zapytałam jak mogłabym to zmienić, może coś wyłączyć? - w ustawieniach nie mogłam znaleźć jakiejkolwiek informacji na ten temat. Jest to uciążliwe ponieważ po zakończeniu rozmów muszę wejść w galerię - utwory i tam cokolwiek nacisnąć i zatrzymać muzykę. Pani która mnie obsługiwała nie pozwoliła mi dokończyć mowiąc "czy da mi Pani coś powiedzieć", stwierdziła jednak patrzac tylko na model telefonu że musze przyniesc telefon aby wgrać na nowo system. Jednak postanowiłam jeszcze to sprawdzic i jak się okazało po prostu cały czas był uruchomiony odtwarzacz w tle wystarczyło go wyłączyć, niestety brak tak podstawowych informacji na temt telefonów świadczy o niekompetencji pracownika serwisu.Mam nadzieje ze nie będę musiała korzystac z usług tego serwisu!
Moja ocena
Nokia Care
kategoria: Salony tel. komórkowych
obsługa: 2
oferta: 3
promocje: 3
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 2
2.6
* maksymalna ocena 6