Widok

budowa domu Różyny, Łęgowo

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam,
Zastanawiam się nad budową domu w wyżej wymienionych lokalizacjach - cena działki 800-1000m2 to ok.100tyś zł.
Na całą inwestycję - do stanu pod klucz mam 400 tyś. zł - czyli na budowę pozostaje mi 300tyś.

Pytanie czy jest możliwe wybudowanie domu za takie pieniądze(łącznie z kosztami urzędniczymi, projektami itd.)???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie da się z góry przewidzieć ile wyniesie budowa domu. Jak masz orientacyjny koszt domu 300tyś to dolicz sobie spokojnie 50tyś na inne sprawy. Budujemy właśnie dom drewniany, cenę znamy z góry ale doliczamy do tego m.in. fundament min. 20tyś., dach z bachodachówki ok. 15tyś., projekt i podłącze kanalizy, wody, prądu - dobrych parę tysiów (sam kabel zew. wyszedł 2 tys.), komin+kominek, gaża kierownika budowy, syst. ogrzewania itp itd.
I długa lista innych wydatków, a gdzie wykończenie...
Trzeba dobrze policzyć i zrobić spory zapas w potfelu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy działkę w skowarczu, tam ceny za uzbrojone dzialki wynosza ok 70-80 tys, do kolejki ok.800m. dom zamierzamy zdbudowac drewniany, cena ok 314 tys brutto pod stan deweloperski.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Chcemy mieć w domu schody, coś w tym stylu - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria
Jaki będzie koszt wdrożenia czegoś takiego w domu?
jeszcze jedno, rada powyżej, żeby poszukać mniejszej działki, no cóż, jak już ma się dom to trzeba mieć kawaleczek dookoła, a nie płot pod oknem z kazdej strony, po drugie w każdym gotowym projekcie jest podany koszt pod klucz ORIENTACYJNY !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ludzie opamiętajcie się, siądź człowieku i zrób kosztorys, dowiedz sie w urzędach jaki jest koszt projektów, przyłączy, zorientuj sie ile kosztują panele/deski, kafelki, armatura, bo "wykończeniówka" cię wykończy. Ktoś Ci powie, tak 300tyś. wystarczy, ale ten ktoś może ma blachodachówke, a ty chcesz mieć np. dachówkę ceramiczną barwioną w masie. A jesli ja Ci powiem, 300tyś. to mało to co ? Nie odbieraj tego jako złosliwość, nie tak dawno skończyłam budowę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, mój dom pod nazwą dom na polanie ma 132m kw + garaż 18m kw, ziemię mam w Różynach 900m kw. Koszt domu wg archonu stan pod klucz to 290tys więc w 400tys spokojnie można się zamknąć. działka kosztowała 90tys. A dodatkowo oferuję zakres usług wykończenowych, dociepleniowych, izolacyjnych tomekotto@wp.pl
Wydaje mi się, ż powinieneś się zmieśić w 300tys. Spróbuj poszukać mniejszej działki, ok. 500m2 to koszta Ci się zmniejszą i zostanie więcej na budowę domu. Choć niestety znalezienie takiej działki graniczy z cudem (w obrębie 20km od Gdańska widzę tylko 800-1000m2 i większe). Sama zastanawiam się nad budową domu, ale szukam małej działki, nie potrzebuję 1000m2.
Dopiszę jeszcze, że mam na myśli budowę domu do 140m2 z jednym garażem i bez podpiwniczenia - tak żeby starać się o kredyt w rodzina na swoim...
do góry