Widok
Byłem, wycentrował mi ostatnio przód i jestem zadowolony - więc polecam. Wymienił mi też klocki hamulcowe - co prawda gdzie indziej jak kupiłem u nich klocki to wymienili za darmo - tu dałem 10, ale przyznać trzeba że kolega się musiał nagimnastykować żeby idealnie wyregulować - i tak właśnie wyregulował :))
do grubego kolarza słuchaj kolego składał dla mojego kolegi tydzień temu rower dostał kasę na część sam doradził jakie i składał z części rama Specyfikacja techniczna:
Rozmiar, 20"
Rama: GTC Twin Mold Monocoque Technology
Kolor: Black ‘n‘ Grey
Widelec: Rock Shox Sid RLT 100mm, Motion Control, PopLoc
Stery: FSA Orbit I-T-R integrated
Mostek: Syntace F149
Kierownica: Syntace Duraflite 2014 318 Oversized incl. RFR-Barends
Chwyty: CUBE Ultralight Screw-On-Race-Grip
Przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M773 Shadow 10-speed
Przerzutka przód: Shimano Deore XT FD-M770-10, Top Swing, 34.9mm, 10-speed
Manetki: Shimano SLX SL-M660-10 Rapidfire-Plus, 10-speed
Hamulce: Shimano Deore XT BR-M7752 hydr. discbrake(180/160mm)
Korby: Shimano Deore XT FC-M770-10 Hollowtech II 42x32x24T, 175mm, Press-Fit BB (BB91-41) 10 speed
Kaseta: Shimano CS-HG81 11-36T, 10-speed
Łańcuch: Shimano CN-HG74 10-speed, 108 links
Obręcze: RFR ZX24
Piasta tył:Piasta tylna Novatec NT-D812SB / 6 otw/ 32 otwory/ czerwona/ 308g
Piasta przód: Piasta przednia Novatec NT-D811SB 6 otworów/ 32 otwory czerwona/174g
Szprychy: DT Swiss Champion 2.0 black
Opona przednia: Schwalbe Rocket Ron Kevlar Triple Compound 2.25
Opona tylna: Schwalbe Racing Ralph Kevlar Triple Compound 2.25
Dętki: Schwalbe
Siodło: RFR Natural Shape 0.2 M
Sztyca: RFR Prolight 31,6mm setback
Zacisk: GTC integrated Lock 34.9mm
Waga: 10,6 kg
Plus pedały Time Atac XS Absalon białe
Plus Buty Spd Northwave Lizzard Pro Sbs 44
za cały rower wyszło 8800 złoty ze złożeniem
Rozmiar, 20"
Rama: GTC Twin Mold Monocoque Technology
Kolor: Black ‘n‘ Grey
Widelec: Rock Shox Sid RLT 100mm, Motion Control, PopLoc
Stery: FSA Orbit I-T-R integrated
Mostek: Syntace F149
Kierownica: Syntace Duraflite 2014 318 Oversized incl. RFR-Barends
Chwyty: CUBE Ultralight Screw-On-Race-Grip
Przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M773 Shadow 10-speed
Przerzutka przód: Shimano Deore XT FD-M770-10, Top Swing, 34.9mm, 10-speed
Manetki: Shimano SLX SL-M660-10 Rapidfire-Plus, 10-speed
Hamulce: Shimano Deore XT BR-M7752 hydr. discbrake(180/160mm)
Korby: Shimano Deore XT FC-M770-10 Hollowtech II 42x32x24T, 175mm, Press-Fit BB (BB91-41) 10 speed
Kaseta: Shimano CS-HG81 11-36T, 10-speed
Łańcuch: Shimano CN-HG74 10-speed, 108 links
Obręcze: RFR ZX24
Piasta tył:Piasta tylna Novatec NT-D812SB / 6 otw/ 32 otwory/ czerwona/ 308g
Piasta przód: Piasta przednia Novatec NT-D811SB 6 otworów/ 32 otwory czerwona/174g
Szprychy: DT Swiss Champion 2.0 black
Opona przednia: Schwalbe Rocket Ron Kevlar Triple Compound 2.25
Opona tylna: Schwalbe Racing Ralph Kevlar Triple Compound 2.25
Dętki: Schwalbe
Siodło: RFR Natural Shape 0.2 M
Sztyca: RFR Prolight 31,6mm setback
Zacisk: GTC integrated Lock 34.9mm
Waga: 10,6 kg
Plus pedały Time Atac XS Absalon białe
Plus Buty Spd Northwave Lizzard Pro Sbs 44
za cały rower wyszło 8800 złoty ze złożeniem
I co widać pan gruby kolarz zdryfował nic nie pisze już bo ja wiem jaka jest prawda o koledze "Intelu" czy robi żle rowery czy dobrze.A robię u niego już ponad 10 lat i nie dość ,że można z nim pogadać to nie trzeba zostawiać roweru tylko na miejscu robi .Wiesz gruby kolarzu kiedyś jak jeszcze nie znałem jego to tylko sprawdziłem stery czy napewno coś robił i był piękny świeżutki smar nałożony.Więc polecałem jego innym znajomym a oni swoim znajomym itd.Kolega "Intel" nie ma warsztatu ale robi super rowery więc nie gadaj ,ze wszędzie ale nie do "Intela".
Szczerze? Bardzo dziwny setup i jak dla mnie sporo przepłaciłeś. Ramy Cube'a są ciężkie. Łańcuch to nieporozumienie (zawsze wybiera się przynajmniej grupę wyżej niż reszta osprzętu). Koła klocki (nie licząc opon, RR to klasyka :-)). Te 10 biegów faktycznie Ci potrzebne? Jak się jeździ na kasecie 11-36T?. Bo z tego co widzę patrząc na specyfikację kaseta-korba spooro biegów się dubluje. Ja korzystam z klasycznego 11-32T korba 44-32-22 i jest super. No ale najważniejsze żebyś Ty był zadowolony. Ja za 8500zł 2-3 lata temu złożyłem rower light XC 9,4kg, co prawda na V-kach ale tarcz nie potrzebuję. Polecam szczególnie zająć się detalami jak kolorowe śruby alu w mostu, KCNC w korbie (mi wytrzymały już 3 lata i obyło się bez chodzenia po dentystach ;-)) tytanowe w hamulcach tarczowych itp itd. Daje to super efekt a i zbicie 200gram za niecałe 200zł. Super są też kolorowe alu-tytan zaciski kół. Pozdrawiam!
To całkiem dobra cena za rower patrząc na ostatnie podwyżki komponentów rowerowych. Co do wagi to chyba zawsze jest podawana już z pedałami (?). Jeśli chodzi o samą usługę 150zł za złożenie całego rowerka to faktycznie tanio. Ja płaciłem 300-350zł zawlekania kół ale z linkami i pancerzami XTR. Niedługo wybieram się na centrowanie kół i chętnie sprawdzę co gość potrafi :-)