Widok
nie zrób tego błędu co moja kuzynka, po pierwsze Kowale to nie Gdańsk, np: Urząd Skarbowy dla Kowal to Tczew, koszmarne połączenie z Gdańskiem, jeżeli dzieci to potrzebne jest przedszkole , szkoła , gimnazjum, przychodnia, boisko - coś czego w Kowalach nie uświadczysz
najlepsze dzielnice w trójmieście to te które leże na szlaku SKM , a w Gdańsku poza szlakiem SKM polecam Chełm i Morenę - pełna infrastruktura a to jest najważniejsze dla rodzin zwłaszcza z dzieckiem
najlepsze dzielnice w trójmieście to te które leże na szlaku SKM , a w Gdańsku poza szlakiem SKM polecam Chełm i Morenę - pełna infrastruktura a to jest najważniejsze dla rodzin zwłaszcza z dzieckiem
myślę że mozna znaleźć coś ciekawszego od kowali, nie musi yc to blisko skm jak ktoś napsiał bo tam są same rudery z wielkiej płyty i bardzo nieliczne plomby ale sąsiedztwo wielkiej płyty, gdzie dzieci są skazane na towarzystwo dresiarzy plujących pod klatką.
Jesli morena i chełm to nowe inwestycje - warto się rozejrzeć.
Mieszkałem na ujeścisku i naprawdę jest ok - szkoła, infrastruktura trochę doskwierają korki na warszwskiej ale to i tak dużo lepiej niż dojazd z kowali itp osiedli leżących przy świętokrzyskiej.
Polecam też jasień poza blokami z lat 90 jest też now inwestycja w trkacie budowy - jest tam pełna infrastruktura i dobry dojazd.
Jesli morena i chełm to nowe inwestycje - warto się rozejrzeć.
Mieszkałem na ujeścisku i naprawdę jest ok - szkoła, infrastruktura trochę doskwierają korki na warszwskiej ale to i tak dużo lepiej niż dojazd z kowali itp osiedli leżących przy świętokrzyskiej.
Polecam też jasień poza blokami z lat 90 jest też now inwestycja w trkacie budowy - jest tam pełna infrastruktura i dobry dojazd.
dojazd na ujeścisko to jakiś koszmar! korki są ZAWSZE. a kowale to zależy - ja wracam obwodnicą z sopotu i zajmuje mi to mniej czasu niż dojazd np z Gdańska przez ujeścisko..
poza tym fakt ze kowale podlegaja pod pruszcz jest zaletą w przypadku spraw urzędowych - tam nie ma kolejek tak jak np w Gdańsku.
przedszkola są, kolejne otwieraja we wrześniu br.
i duuużo miejsca na spacery z dzieckiem :)
poza tym fakt ze kowale podlegaja pod pruszcz jest zaletą w przypadku spraw urzędowych - tam nie ma kolejek tak jak np w Gdańsku.
przedszkola są, kolejne otwieraja we wrześniu br.
i duuużo miejsca na spacery z dzieckiem :)
mam do sprzedaży mieszkanie 3 pokojowe, na osiedlu młodych. Piękne tereny zielone, sama mam troje coraz większych dzieci (wyprowadziłam siętylko dlatego, że 3 pokoje na 5 niezależnych osób to za malo), dobrze skomunikowane, wokół cisz i spokój. Pogranicze Oliwy i Wrzeszcza (ul. Chelmońskiego). Mieszkanie od zaraz. mój telefon 0505399717, pozdrawiam i zapraszam Maria
To wszystko zależy od tego co się preferuje. Jedni wolą nowe osiedla. Niestety są one zazwyczaj na obrzeżach miasta. Trudno dojechać ( KORKI) Brak w okolicy przedszkoli, szkół przychodni, szpitala itp.
Inni wolą mieszkania prawie w centrum świetnie skomunikowane z przedszkolem szkołą itd w promieniu kilkuset metrów. Ja mam do sprzedania mieszkanie na Siedlcach. Niby dwa pokoje ale za to 54 m2 czyli pokoje duże. Dzielnica prawie w centrum. Jeśli Cię takie coś interesuje to pisz. janpol.mdluzewski@op.pl
Inni wolą mieszkania prawie w centrum świetnie skomunikowane z przedszkolem szkołą itd w promieniu kilkuset metrów. Ja mam do sprzedania mieszkanie na Siedlcach. Niby dwa pokoje ale za to 54 m2 czyli pokoje duże. Dzielnica prawie w centrum. Jeśli Cię takie coś interesuje to pisz. janpol.mdluzewski@op.pl
obecnie mieszkam we Wrzeszczu - którego nie cierpię :P jest tu głośno, tłoczno, mało "normalnych" sklepów - w mojej okolicy Zatoka i Carrefour "Express" (akurat - wieczne kolejki i powolne kasjerki)
za to oddałabym wiele, żeby znów mieszkać na Przymorzu :) szczególnie teraz, gdy spodziewam się dzidziusia :)
Osiedle spokojne, świetnie skomunikowane z resztą Trójmiasta :)
masz tu przedszkola, szkoły(każdy poziom), przychodnie, małe osiedlowe sklepiki, kilka Biedronek, Tesco i 3 centra handlowe + rynek :)
do tego jest gdzie pójść z dzieckiem - są "osiedlowe" ogródki jordanowskie (właściwie przy każdym falowcu), do tego Park Nadmorski z super placem zabaw :) no i blisko nad morze :)
baaaardzo bym chciała znów tam mieszkać :) (na Jagiellońskiej lub tamtej okolicy Przymorza)
za to oddałabym wiele, żeby znów mieszkać na Przymorzu :) szczególnie teraz, gdy spodziewam się dzidziusia :)
Osiedle spokojne, świetnie skomunikowane z resztą Trójmiasta :)
masz tu przedszkola, szkoły(każdy poziom), przychodnie, małe osiedlowe sklepiki, kilka Biedronek, Tesco i 3 centra handlowe + rynek :)
do tego jest gdzie pójść z dzieckiem - są "osiedlowe" ogródki jordanowskie (właściwie przy każdym falowcu), do tego Park Nadmorski z super placem zabaw :) no i blisko nad morze :)
baaaardzo bym chciała znów tam mieszkać :) (na Jagiellońskiej lub tamtej okolicy Przymorza)
to zależy od ciebie czego szukasz jeżeli jesteś aktywna lubisz kino markety biura przychodnie imprezy i morze to polecam wrzeszcz zaspe i przymorze żabianke starówke jeżeli cisze i spokuj to cała reszta z resztą dzielnic jest problem komunikacji bo tylko autobus a te wyrzej masz tramwaje tez ja polecam te wyżej dzielnice wymienione sam mam mieszkanie we wrzeszczu i na przymorzu i nie zamienił bym je nawet na apartament na kowalach tam nic nie ma co robic siedziec w domu znudzi wam się