Widok

chełm warto czy nie warto ???

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
jak to jest z tym chełmem? ceny niby w miare przystepne aczkolwiek nie sa nadto odbiegajace od dzielnic "centralnych" gdanska... pytanie trudne, ale jak sie zyje "na poludniu"? komunikacja ulegla poprawie, beda kolejne udogodnienia, ale jest tu pewne ale... czy warto zaoszczedzic te 100tys zl wzledem przyslowiowego wrzeszcza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
- nadto odbiegajace od dzielnic "centralnych" gdanska... ?
-skad ty jestes czlowieku?z chelmu "prawdziwego" 550m do neptuna na piechote,stare miasto jest dzielnica centralna,chyba ze za chelm bierzesz nowe dzielnice ktore nic wspolnego nie maja z chelmem tak jak to deweloperka nazywa niektore dzielnice "chelm polodnie".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
sek w tym ze wg mnie centrum w przyszlosci przeniesie sie do Wrzeszcza... pkm, biurowce, istne centrum biznesu :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a druga sprawa to rzeczywiscie chodzi mi o developerke w czescie mocno poludniowej chelmu... no bo tam sie wlasnie buduje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto zaoszczędzić :) Komunikacyjnie Chełm jest zupełnie w porządku (tramwaje, w tym również do owego Wrzeszcza/Oliwy - zapewne mówimy o zagłębiu biurowym po obu stronach torów), nie jest to też taki slums jak np. bloki w Oliwie czy okolice Wałowej w centrum. Nie jest zły do życia, usługi, szkoły, basen, boiska, 24 h sklep, blisko szpitale. Umieściłbym go tylko minimalnie niżej od Moreny, na poziomie Suchanina - czyli ok. Za to nie popełnij tego błędu i nie oszczędź choćby 50 tys. względem Chełmu i nie idź mieszkać na szeroko pojęte Łostowice-Kowale-Szadółki - szkoda zdrowia, nerwów, czasu :) A za zaoszczędzone względem mieszkania w centrum pieniążki pojedź sobie np. do Nowej Zelandii i zainwestuj w siebie :)

Dopiero teraz spojrzałem - mówisz o Chełmie ograniczonym ulicami Dragana / Cieszyńskiego / Jabłońskiego / Biegańskiego czy o Havla w głąb obwodnicy ? Bo to duża różnica :) Południowa część Chełmu ? To wychodzi wg mnie Jabłońskiego / Suchanka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mowie o styku chelmu z osiedlem orunia gorna (ktore de facto jest juz chelmem)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
-bardziej centrum na siłe będą probować umiejscowic na terenie dzisiejszej stoczni "mlodym miescie" wrzeszcz jak centrum raczej jest bez szans.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

do góry