Widok

mocny kandydat?

A dlaczego Pan Napieralski jest "mocnym" kandydatem na Wójta? - co takiego w jego historii zawodowej o tym świadczy? Jakieś konkrety?
Pracował w samorządzie ? - gdzie? - jakimi zespołami dowodził? - pytam bo nie wiem....
Zaznaczam, że działaność obecengo wojta mi nie odpowiada (jestem z Koleczkowa).
Chcialbym wybrac mniejsze zło
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastanawia mnie dlaczego p.Napieralski startuje jako kandydat na radnego w okręgu w Bojanie,skoro jest długo letnim mieszkańcem miejscowaości Szemud?, na logikę większe szanse miałby w Szemudzie,trochę to wszystko słabe, dające do myślenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byc moze dlatego,ze zaszla taka potrzeba? Spojrzmy na blokowanie kandadatury P.Napieralskiego na wojta przez obecne wladze.. Dramat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak on może blokować? To przecież nie on zarządza komisją. Wyssane bzdury z palca. Aż dziwne że mamy takie społeczeństwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie on zarzadza komisja a jednak udało mu się jakoś spróbować nie dopuścić do zaakceptowania kandydatury innego kandydata nawet na kilka dni. Dopoki do nie zainterweniowal komisarz ze Slupska.Przypadek ? Nie sądzę.

o Jezu, popłaczmy się wszyscy, kogo to obchodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mój znajomy znający lepiej realia Gminy twierdzi,że p.Napieralski, czy p.Jaroszek to ludzie z ,,starego układu,, z przed ,,ery Kalkowskiego,,
widocznie współpraca się z nimi nie układała ,więc zwolnienia jakoś można tłumaczyć takie realia.Co sądzicie o trzecim kandydacie p.Gruba z Przetoczyna(z nadnia politycznego) to plus czy minus? Szanse może ma największe?-patrz portalsamorządowy.pl

tylko nie PiS!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Napieralski był praktycznie od zawsze szefem GOSiR w Szemudzie.Obecny wójt zwolnił go wykorzystując incydent na turnieju Baśki.
Jednak moim zdaniem zwolnienie p.Napieralskiego jak i pani Panek/vice wójt/ czy p.Jaroszka/sekretarz gminy/ pokazało jak Wójt traktuje
ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podobno pan Napieralski z tego co słyszałem od kogoś miał swój własny stragan ze stanikami. Być może za poprzedniego wójta dostał stanowisko zarządcy GOSiRU, a obecny wójt sprawiedliwie podszedł do sprawy i go zwolnił
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tym straganem p.Napieralskiego to prawda,ale to nic nieoznacza, natomiast ,jeżeli jest to kandydat ,,starego układu,, jak ktoś napisał_to dziękuję bardzo za takiego kandydata..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałem na myśli to że może kiedyś siedział na straganie, a dzięki znajomości został właśnie szefem GOSiRu nie mając kompetencji. Sądzę że uczciwe jest to że został wyrzucony. Kiedyś byliśmy na zawodach, którymi zarządzał Napieralski. Dał nagrody trzem pierwszym osobom i jeszcze dał dwie nagrody pocieszenia tylko dla osób które znał, bo umawiał się z nimi na grilla. A co do baśki to pamiętam to. Przychodzili tylko i wszyscy pili na sali, przez co nie mogły odbywać się treningi. Bo baśka była ważniejsza, bo wtedy każdy mógł się nachlać tam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem to z ogromnym bólem serca i d*py ale pan Kalkowski jest najlepszym z pośród kandydatów na wójta. Już wolę jego(ledwo mi to przez palce przechodzi pisząc to) niż tych typków z jakiś odległych wiosek i pana z układu szemudzkiego. Co to zacznie pakować w tamtą część gminy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

co to jest układ szemudzki układ K..ski i S..ba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

,,Stary Układ Szemudzki,,-ludzie którzy byli radnymi i rządzili Gminą za czasów byłego wójta śp. Engelbrechta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co w tym "układzie" było nie tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W gminie się nic nie działo, polityka dróg w ogóle nie istniała. W urzędzie gminy nepotyzm, klany. Dziś coś w gminie można tam załatwić, kiedyś to rozkładali ręce i nie ma takiej możliwości. Fakt, że "niepisany zwyczaj" asfaltu w pola wójtowi nadal obowiązuje, ale trudno, widocznie tak musi być. Szkoda gadać na poprzednią ekipę ciągłe kłótnie na radzie gminy, niczego dobrego nam nie przyniosły tylko blokowały te gminę. Na spotkaniach wiejskich nic się działo, nie to co teraz :) ... Widać że obecnie jest lepiej, ale do perfekcji trochę im brakuje. No wójt trochę narcystyczny, ale ujdzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli jesteś bystra i znasz realia gminy Szemud to odpowiesz sobie sama.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ładnie powiedziane " wójt trochę narcystyczny, ale ujdzie"przecież ten człowiek robi wszystko tylko pod siebie i swoich kolesi "Układ Kieleński".Perfidny wredny arogant .Atmosfera jaką stworzył w urzędzie to zastraszanie brak szacunku i poszanowania innych pracowników liczy się tylko on i jego zdanie.Nie ma zgody na ""niepisany zwyczaj" asfaltu w pola wójtowi". Gmina jest jedna i powinna być równo traktowana a nie jednym ronda asfalty ewentualnie jako ochłap fontanna.

Ok. To napisz nam tutaj co, jakim kolesiom on załatwił, bo to, że sobie asfalt wylał wiemy, że rondo ważne dla Kielna, Warzna, Szemudu, Leśna, Kowalewa zrobione to już nikt nie napisze. Dobra, co dalej wójt dla siebie jeszcze zrobił... pisać, a nie pustymi hasłami walić...
No napisać dokładnie KOMU i CO.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybacz anonimie ale oni są za tępi. Choćby wójt zrobił wszystko co najlepsze dla innych, każdy i tak wypomni asfalt który dla siebie wylał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie, nie wolno tak pisać "za tępi", nie obrażajmy siebie na wzajem. Jeśli ktoś ma jakieś konkretne zarzuty to niech je ujawni, poznamy je i wyciągniemy wnioski. Tak jak ja Pana wójta nie do końca trawię bo jest narcyzem, gburem (a miałem z nim osobistą marną przyjemność rozmawiać) to uważam, że zrobił dla gminy dużo. Pewnie można więcej..., ale kto nic nie robi nie popełnia błędów. (A tak na marginesie tego asfaltu w pole to też mu nie zapomnę :) ).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

asfalt się układa a nie wylewa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiedziałem a warto to wiedzieć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Quadowiec (3 odpowiedzi)

Dzien dobry. Czy ktos kojarzy osobe, ktora wczoraj po godzine 22 wjechala quadem na ulice Mila?...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

do góry