Widok
moze porządny chodnik do Bomi i dalej w kierunku Biedronki przy obwodnicy
Przydałby sie porzadny chodnik chociaz po jednej stronie od Kielnienskiej os. Pana Tadeusza w kierunku drugiej Biedronki. Jestem mamą dziecka i poruszam się z wozkiem powiem szczerze- porażka zeby na takiej dzielnicy nie bylo chodnika, a po drugie czemu na skrzyzowaniu kielnienska barniewicka nie ma drugich swiatel na przejsciu w ulice Juraty??
Przydałaby się restauracyjka, gdzie można zjeść po przystępnych cenach. A czy przydałaby się grota solna, która pomaga leczyć m.in:
przewlekłe nieżyty nosa, gardła krtani, oskrzeli
nieżyty (alergiczne i przerostowe) górnych dróg oddechowych
przewlekłe i nawracające zapalenie zatok pylice i astmy ... ???
przewlekłe nieżyty nosa, gardła krtani, oskrzeli
nieżyty (alergiczne i przerostowe) górnych dróg oddechowych
przewlekłe i nawracające zapalenie zatok pylice i astmy ... ???
1) Kładka do ch real by się przydała!!!
ponoć wg przepisów musi być ale jakoś nie widać żeby ktoś się tym przejmował.. ,
2) Więcej Autobusów kursujących ul wodnika , autobus bezpośredni do Sopotu
3) Lidl ,
4) Centrum rekreacyjne < dla wszystkich: kobiet z dziećmi, rodzin, singli > z prawdziwy większym basenem ,
5) Park w którym można rozłożyć się z kocem na trawie ,
6) Restauracja z możliwością zamówienia jedzenia do domu ,
7) Rozrywki : kręgle, pub itp
ponoć wg przepisów musi być ale jakoś nie widać żeby ktoś się tym przejmował.. ,
2) Więcej Autobusów kursujących ul wodnika , autobus bezpośredni do Sopotu
3) Lidl ,
4) Centrum rekreacyjne < dla wszystkich: kobiet z dziećmi, rodzin, singli > z prawdziwy większym basenem ,
5) Park w którym można rozłożyć się z kocem na trawie ,
6) Restauracja z możliwością zamówienia jedzenia do domu ,
7) Rozrywki : kręgle, pub itp
1) jak najbardziej
2) po co Wodnika przez te progi, lepiej z Kielnieńskiej do Sopotu a z Wodnika powinny jeździć tylko osiedlowe małe autobusy,
3) tak
4) nie tylko dla kobiet z dziećmi po prostu dla wszystkich
5) No przecież mamy ładny park gdzie miałby powstać następny?
6) tego brakuje i jakiegoś pubu gdzie mecz można by zobaczyć, większy niż Best,
8) j.w.
2) po co Wodnika przez te progi, lepiej z Kielnieńskiej do Sopotu a z Wodnika powinny jeździć tylko osiedlowe małe autobusy,
3) tak
4) nie tylko dla kobiet z dziećmi po prostu dla wszystkich
5) No przecież mamy ładny park gdzie miałby powstać następny?
6) tego brakuje i jakiegoś pubu gdzie mecz można by zobaczyć, większy niż Best,
8) j.w.
Hej Balbina, udało się ruszyć biznes?
Ja również główkuję czego brakuje na Osowej lub jak wypromować istniejące już działalności oraz inicjatywy. Mamy tu bardzo dużo, ale nie każdy się orientuje. Szczególnie nowi mieszkańcy, których przybywa. Wydaje mi się, że nowi mieszkańcy często korzystają z usług (fryzjer, dentysta itp.) w swoich starych dzilnicach. Ja tak miałem na początku. Okazuje się, że bardzo dużo jest na Osowej! Lokalne biznesy często są "ukryte" w małych uliczkach i na podwórkach :) Warto się rozejrzeć!
Kilka miejsc wymienionych w tym wątku już powstało (Lidl, siłownia, gastronomia z dostawą do domu...).
W temacie przedsiębiorczości osowskiej zachęcam do wypełnienia ankiety: www.naosowej.pl
Ja również główkuję czego brakuje na Osowej lub jak wypromować istniejące już działalności oraz inicjatywy. Mamy tu bardzo dużo, ale nie każdy się orientuje. Szczególnie nowi mieszkańcy, których przybywa. Wydaje mi się, że nowi mieszkańcy często korzystają z usług (fryzjer, dentysta itp.) w swoich starych dzilnicach. Ja tak miałem na początku. Okazuje się, że bardzo dużo jest na Osowej! Lokalne biznesy często są "ukryte" w małych uliczkach i na podwórkach :) Warto się rozejrzeć!
Kilka miejsc wymienionych w tym wątku już powstało (Lidl, siłownia, gastronomia z dostawą do domu...).
W temacie przedsiębiorczości osowskiej zachęcam do wypełnienia ankiety: www.naosowej.pl
Jesli chodzi o bezpieczeństwo to nie narzekam, nie widzę drechów kiboli i menelostwa a to już ogromny sukces w porównaniu z resztą dzielnic. Jeśli chodzi o spacerową to sama nazwa mówi tam się spaceruje:) a tak na poważnie codziennie jeżdżę samochodem do pracy ok 7-7.30 i zjazd zależy od dnia czasami jest to 15 min a czasami 30
Powroty wyglądają tak samo. Ale jak są święta,wakacje,ferie to korków nie ma
Powroty wyglądają tak samo. Ale jak są święta,wakacje,ferie to korków nie ma